Реклама спонсора

Всі діти і, чого приховувати, дуже багато дорослих люблять солодке. Нехай твердять, що солодке шкідливо, що від нього псуються зуби і страждає фігура, але як можна уявити собі вечірнє чаювання без домашнього вареньіца або джему? А з'їсти на десерт за обідом порцію холодненького ягідного желе - хіба це не насолода? Так що кожна жінка і, тим більше, мама повинна вміти готувати для свого сімейства не тільки супи, борщі і каші, але і всякі солодкі смаколики.

Незважаючи на різноманітність на магазинних полицях варення, джемів, конфітюрів та інших солодких заготовок, домашні закачування набагато корисніше, оскільки не містять загусників, консервантів та ароматизаторів. Часу на їх приготування багато не піде, а взимку можна побалуватися смачними і ароматними солодощами.

Гарбуз - дуже корисний продукт, який завдяки своєму багатому хімічному складу і високої поживної цінності обов'язково повинен входити в раціон харчування дітей. На жаль, багато дітки відмовляються їсти страви з гарбуза, скаржачись на те, що вони неприємні на смак. Зневірятися не варто! Спробуйте приготувати дорогому чаду гарбузове желе - такі ласощі неодмінно викличе захват у маленьких домочадців і порадує дорослих членів сім'ї.

В останній місяць осені на прилавках ринків можна зустріти масу екзотичних фруктів, в тому числі яскраво-зелені привабливі плоди фейхоа. Ці приголомшливі солодкі й ароматні фрукти до того ж дуже корисні для організму, особливо вони допомагають налагодити роботу нирок, шлунка і щитовидної залози.

Нектарини на відміну від персиків, різновидом яких вони є, більш солодкі і менш калорійні. Цей чудовий фрукт можуть вживати навіть ті, хто строго стежить за своєю вагою. До того ж нектарини надзвичайно корисні для організму, так як багаті фруктозою, клітковиною і вітаміном С.

Корисні властивості імбирного кореня не знають кордонів. Завдяки своєму багатому хімічному складу ця приголомшлива спеція допоможе позбутися від величезної кількості різних недуг. Для того щоб вживання імбирного кореня не тільки приносило користь організму, але і доставляло справжнє задоволення, ми розглянемо, як приготувати з цієї спеції ароматне і смачне варення з медом.

В сучасний час вмілі господині віддають перевагу відходити від класичних рецептів варення на зиму. Все більшу популярність здобувають варення, що поєднує в собі різні ягоди і фрукти з додаванням різних прянощів і спецій. Груші та виноград мають приблизно однаковий час дозрівання. Так чому б не об'єднати їх смаки і не приготувати приголомшливу заготовку на зиму? Отже, вашій увазі пропонується рецепт грушево-виноградного варення.

Чорниця - дуже корисна і смачна ягода, з якої можна приготувати масу різних заготовок на зиму. Особливою популярністю користується чорничний джем, і це не дивно, адже він зберігає в собі максимум корисних властивостей чорних ягід і має тривалий термін зберігання. Для того щоб чорничний джем мав апетитну густу консистенцію, вмілі господині додають у процесі його приготування желатин. Ця речовина надає готовому десерту ще більшу пікантність і вишуканість.

Без стерилізації та пастеризації заготовити варення з корисними властивостями досить важко. Тому найкраще варити рідке варення, яке розливається в банки з подальшою пастеризацією. Таке варення зберігає колір, смак, аромат свіжих лісових ягід і весь спектр їх корисних речовин. Варення з лісової суниці, звареної з додаванням чорниці, відрізняється відмінним смаком і ароматом.

Варення з апельсинів - ароматне, смачне і дуже корисне ласощі, що стане прекрасним доповненням до чашки гарячого чаю, зміцнить імунітет і вбереже організм від простудних захворювань, настільки поширених в період холодів. Про особливості приготування цього приголомшливого десерту ми сьогодні і поговоримо.

Проблема освіти чорних вугрів на обличчі не з чуток знайома переважній більшості людей. Причини виникнення такої недуги багатогранні: це і неправильний догляд за шкірою, і використання неякісної косметики, і незбалансоване харчування, і гормональний збої, і наявність різних захворювань.

Напевно кожен пробував морква по-корейськи. До її трохи гострого і пікантному смаку європейці давно вже звикли. А деякі навіть відносять її до страв європейської кухні. У той же час мало хто пробував квасоля, приготовлену тим же способом. Таке блюдо в дивину, а адже смак у неї відмінний, та й насититися нею можна в два рази швидше, ніж морквиною.

У далекі царські часи, коли агрус був в дивину, заготовки з нього вважалися справжнім делікатесом. В сучасний час ці смачні і корисні ягоди можна без проблем виростити на своїй присадибній ділянці або придбати на ринку. З усього різноманіття ласощів, які можна приготувати з агрусу, особливою популярністю користується конфітюр. Про те, як зробити цей чудо-десерт, ми сьогодні і поговоримо.

Ні для кого не секрет, що рибні страви дуже корисні для організму, а тому вони обов'язково повинні входити в раціон харчування будь-якої людини. Якщо варена рибка припадає до душі небагатьом, то від смаженого або запеченого коропа або навіть карася відмовитися досить важко, особливо якщо знати, як правильно їх приготувати. Справжні дива з рибою здатний творити майонезний кляр. Жирний і в той же час легкий, він не допустити пересихання рибки і забезпечить їй апетитну рум'яну корочку, ніжність і легкість.

Пісний яблучний пиріг - приголомшливе ласощі, перед ароматом і смаком якого встояти просто неможливо. Простота і легкість приготування роблять це десерт одним з улюблених ласощів зайнятих господинь. Сьогодні ми поговоримо про те, як зробити тісто для пісного пирога з яблуками, адже саме від нього більшою мірою залежать смакові якості готового десерту.

Меню сайту