Реклама спонсора

Такий фрукт, як слива нікому представляти не треба. Хто з нас не пам'ятає дивно смачне сливове варення, густе, як джем. Його можна було їсти ложками, намазувати на хліб. А які чудові пироги пекла з нього бабуся!

У сезон злив можна приготувати дуже смачний і оригінальний десерт - варення з чорносливу з шоколадом. Це воістину дивовижне поєднання смаків, яке вразить своєю незвичністю і екстравагантністю. Радимо скористатися шансом і обов'язково зварити пару баночок такого варення.

Сливове варення готують дуже багато господинь. Воно смачне і ароматне, але іноді хочеться чогось нового, якогось більш цікавого смаку. У цьому випадку можна трохи урізноманітнити приготування звичайного варення, додавши в нього нові компоненти. Це можуть бути, наприклад, горіхи, які додадуть солодкої зливі трохи гіркуватості, перетворивши солодкий десерт на справжній шедевр кулінарного мистецтва. Горіхи для варення можна брати не тільки волоські, здорово покласти в такі ласощі фундук або мигдаль.

У складі моркви присутні багато необхідні людині речовини. Тут є солі заліза, йоду, калію, фосфору та інші мінерали, вітаміни В групи, А, К, аскорбінова кислота, РР та інші, а також глюкоза, фруктоза і клітковина.

Чорна слива, як і звичайна надзвичайно корисна і смачна. Проблема в тому, що в зимовий час її можна дістати тільки з морозилки або з підвалу у вигляді компоту. Готувати його досить просто і навіть якщо жодного разу цього не робили, сміливо можна починати, адже найпростіша закупорка - це компот.

Капустянка - небезпечне комаха, яка може завдати великої шкоди городнього господарству. Улюблені ласощі шкідника - молода розсада і коренеплоди. Тому боротьбу з нею потрібно вести з весни до осені.

Щавель - нечастий гість на нашому столі, але ця обставина варто змінити. Ми звикли, що молоді листочки цієї рослини використовують для приготування зелених щей, але насправді щавель можна додавати в якості начинки в пироги, з нього роблять салати, пюре і навіть киселі і компоти. Для приготування беруть саме молоді пагони, тому що в старих накопичується щавлева кислота. Для її нейтралізації слід в страви з цією рослиною додати молоко або сметану.

Огірки по-корейськи з кунжутом - це швидка в приготуванні легка і пікантна закуска, яка послужить відмінним доповненням до м'ясних страв і різноманітним гарнірів. Приготувати це чудове страву дуже легко. Все, що для цього необхідно - це близько півгодини вільного часу і бажання порадувати своїх домочадців новим частуванням. Давайте в деталях розглянемо технологію приготування цієї закуски.

Люди, що страждають панкреатитом, змушені дотримуватися спеціальної лікувальної дієти. Завдання це не з простих, адже так важко відмовитися від звичних улюблених страв. Взяти, наприклад, така страва, як гороховий суп. При діагнозі «панкреатит» лікарі настійно рекомендують відмовитися від його вживання. Чому? Чим він так може нашкодити організму? І що ж робити тим людям, які не мислять повноцінного обіду без тарілочки апетитного і ароматного горохового супу? Давайте розбиратися.

Огірки з морквою по-корейськи є просто шикарним варіантом для створення різноманітних запасів на зиму. Поєднання хрустких огірків і специфічного смаку моркви по-корейськи дають просто неймовірний смак, який буде і незвичайним, і дуже цікавим на тлі того, що ми звикаємо до одних і тих же страв.

У народі з чебрецем більше знайомі як з чебрецем, хоча багато хто, як і в давні часи називають його травою Богородиці! Крім того, що чебрець завжди відрізнявся масою корисних властивостей, він, якщо вірити переказам оберігає будинок. Напевно, тому і сьогодні, зустрівши чебрець де-небудь на галявині, його намагаються неодмінно зірвати і принести в будинок, а багато хто і того краще - висаджують рослину у своїх садах і благополучно його вирощують.

З давніх часів чебрець відновлював сили і надавав життєвої енергії, бували випадки, коли навіть повертав безнадійних хворих до життя. Між медиками досі немає встановленої домовленості, чи можна чебрець для годуючих мам і якщо можна, то в якій кількості. Не менш важливим у цій справі є процес приготування та заварювання напоїв з чебрецю.

Ця овочева культура любить багатий ґрунт, але рости вона може де завгодно, правда, тоді кущики будуть маленькими і слабкими. Шпинат взагалі не вимогливий до рослин, які до нього росли в землі. Тому можна вважати, що посадити його можна в зручному для дачника або городника місці. Але все-таки найкраще він росте поблизу з кропом, квасолею, капустою, помідорами.

Багато господинь віддають перевагу магазинним продуктам домашні, приготовлені власноруч. Це цілком логічно, оскільки в такому випадку можна бути впевненим у якості приготовляемого кулінарного виробу. Так, відмінну приправу для страв - оцет з чорної смородини можна з легкість зробити самостійно, витративши при цьому мінімум зусиль і використовуючи невеликий список інгредієнтів. Розглянемо детально особливості його приготування.

Шніт-цибуля, мабуть, вирощує кожен, проте знайомий з цією рослиною більше як з Скородом! Багаторічник може тривалий час виростати на одному місці, однак, через роки, він все одно стає менш пишним. Відбувається це з простої причини - немає належного догляду, адже найчастіше на таку дрібницю як Скородом не звертають уваги, і рослина росте «сама по собі».

Меню сайту