Реклама спонсора

В'ялений абрикос - ласощі корисне і смачне. Його використовують, як начинку для пиріжків, в компотах, в салатах і просто, як десерт. У період літніх заготовок, в сезон дозрівання абрикосів не полінуйтеся в домашніх умовах зробити в'ялені абрикоси а-ля "курага" і потім всю зиму ви і ваші дітлахи зможете ласувати ароматними та смачними Вітамінка.

Підвищеним артеріальним тиском страждає великий відсоток населення. Лікування захворювання вимагає комплексного підходу і включає прийом медикаментозних засобів, дотримання дієти і режиму сну і відпочинку. Широко поширене використання народних методів при лікуванні тиску, у тому числі вживання журавлини з медом.

Гартувати організм можна різними способами, одним з яких є обливання холодною водою. Не всі наважуються на такий метод, побоюючись розвитку простудних захворювань. Однак прихильники обливань стверджують, що при дотриманні правил загартовування холодна вода активізує внутрішні ресурси організму і людина хворіє значно рідше. Чи приносить обливання холодною водою користь або ж шкода - це варто з'ясувати.

Свою назву патисон отримав за незвичайну форму, схожу з пирогом («pate» з французької перекладається як «пиріг»). На територію нашої країни цей овоч потрапив з Америки ще в 18 столітті, проте якийсь час поширений він був лише на півдні. Через кілька століть, його вирощують практично в усіх куточках світу, а страви з нього відрізняються різноманітністю.

Баклажани - це дуже корисний овоч, який користується величезною популярністю не тільки в нашій країні, а й далеко за її межами і це не дивно, так як овоч дуже корисний, смачний і, що важливо, з нього можна приготувати безліч смачних страв і заготовок.

Квашена капуста порадує вас в будь-який час року. Прийнято заготовлювати її на зиму, але навіть восени і влітку, в сезон збору врожаю капусти можна приготувати смачні ласощі для своєї родини і гостей. Квашена капуста з додаванням куркуми - це воістину універсальне блюдо. Його можна заготовляти на зиму або вживати безпосередньо після приготування.

Слива - це природний гібрид терну і аличі. У наш час вона користується величезною популярністю серед місцевих жителів і це не дивно, тому що даний фрукт відрізняється своїм неповторним смаком і незаперечною користю. Сливу вирощують практично в кожному дворі. При цьому існує кілька різновидів цієї рослини, завдяки чому кожен зможе підібрати те, що сподобається йому найбільш.

Добре, якщо вам вдалося купити ожину в магазині чи на ринку, вона буде мати хорошу якість, але багато садівники вирощують кущі ожини на своїх присадибних ділянках. Збирати цю ягоду дуже важко, так як на гілках виростають шипи значно більше, ніж на кущах агрусу або на рожевому кущі. Тому ожину багато збирають в рукавичках, а цим можна зіпсувати ніжні ягоди.

Мармелад - це десерт, який відомий ще з давнини. Спочатку мармелад готували з трояндових пелюсток, зрілих фруктів і з додаванням крохмалю. Він був схожий на рахат-лукум. Європа дізналася, що таке мармелад в XIV столітті. Щоб приготувати ці ласощі, фрукти уварювалися до повної густоти, і в них додавався желатин і цукор. У нашу країну мармелад привезли значно пізніше. Його до нас імпортували із заходу, але тепер ми знаємо кілька видів приготування мармеладу.

Існує дуже багато способів приготування помідорів на зиму, однак з усіх найбільш популярних слід відзначити «Помідори з базиліком і часником», страва виходить неймовірно ароматне і апетитне завдяки часнику і базиліку. Крім того, використання томатної пасти надає таким помідорам особливий пікантний смак!

Виготовляти домашні сиропи не кожному хочеться, але якщо приготувати його будинку, то домашні, швидше за все, поставляться до цього з великим ентузіазмом, оскільки сиропи домашнього приготування цінуються значно вище, ніж куплені в супермаркеті. Приготовлені будинку сиропи корисні, смачні і не мають шкідливих добавок і консервантів зокрема. Рецепт брусничного сиропу нескладний і виходить дуже смачним.

Помело - це представник цитрусового фрукта. Багато хто вважає, що помело - це гібрид грейпфрута, але це не так. Цей своєрідний цитрусовий фрукт дуже багатий вітамінами, мікро- і макроелементами. Рекомендується і краще їсти помело свіжим, але існує велика кількість рецептів, інгредієнтом яких є саме своєрідний екзотичний фрукт. Варення з помело зустріти на столах дуже складно, його готують тільки любителі різноманітності та екзотики.

Особливість редиски в тому, що її практично неможливо зберігати у свіжому вигляді, а їсти її можна тільки недавно зібраної з грядки. Трохи полежавши, навіть у холодильнику, вона робиться млявою, всередині плодів утворюються порожнечі, а м'якоть стає схожа на вату і втрачає гостроту смаку. Тому для багатьох господинь стане відкриттям, що редиску можна консервувати.

Урожай кабачків в середній смузі Росії починають збирати вже в серпні. Як правило, урожай буває багатий і іноді городники не справляються з ним і роздають половину друзям і рідним. Було б добре, якби вони ще на додачу дарували рецепти приготування цієї баштанної культури. А готувати кабачки легко і швидко, а користь від них неможливо переоцінити. Кабачок - це клітковина і маса вітамінів і мікроелементів.

Як правило, господині обділяють увагою моркву і рідко роблять заготовки з неї на зиму. Разом з тим, досвідчені кулінари стверджують, що з цього корисного овоча можна приготувати безліч різноманітної консервації - основу для супів і жаркого, гострі та солодкі закуски, і навіть повидло. Про нього і поговоримо.

Меню сайту