Реклама спонсора

Багато з нас пам'ятають, що колись давно було дуже важко дістати спіралеподібні черепашки, вони були справжнім дефіцитом, який неодмінно намагалися придбати для свого будинку.

З лісовими тваринами пов'язано багато прикмет. Людині завжди здавалося, що якщо, прийшовши в ліс, він зустріне там щось несподіване або когось, то це неодмінно «знак»! У лісі насправді чекає багато несподіванок, то заєць вискочить, то білка дорогу перебіжить, а то й зовсім вдасться побачити господаря лісу!

З давніх пір нашими предками вважалося, що ні звір лісовий, ні птах просто так в житло людини не заглянуть. Поступово завдяки уважності і спостереженнями мудрих і розумних людей було помічено, що відбувається після того, коли житло людини відвідує птах, наприклад, трясогузка.

Сова - загадкова птиця, яка цікава своєю величчю, зарозумілим пильним поглядом і незвичайним способом життя. Саме останній часто є причиною того, що цю птицю зараховують до почту Злий сили. Нічне життя не тільки надає їй таємничості, але і вселяє трохи страху в людей.

Вважається, що прообраз сучасного кексу з сухофруктами був винайдений в Стародавньому Римі. Протягом наступних століть його рецепт, видозмінюючись, проник в кухні багатьох європейських народів, а сьогодні ця солодка випічка є головним різдвяним десертом у Німеччині, Шотландії, Англії та в країнах Скандинавії.

Багато любителів торта «Наполеон» не зважуються готувати його вдома через високої складності рецепта. І справді, одне листкове тісто витрачає чимало зусиль. А ще й заварний крем не найшвидший у приготуванні, але що, якщо тісто замінити готовим продуктом, а в якості крему використовувати згущене молоко?

Жодне святкування Нового року неможливо уявити без шампанського, гордо «сидить» в центрі столу. Втім, будь-яка урочиста дата проходить під дзвін келихів з ігристими винами. І якщо сьогодні це більше схоже на багатовікову традицію, то століття тому шампанське вважалося символом процвітання і успіху.

Для багатьох рибне заливне на Новий рік стало таким же традиційним блюдом, як олів'є і торт «Наполеон». Готується воно у всіх випадках майже однаково, міняється тільки сорт риби, от від цього і залежатиме його смак. Неодмінний атрибут заливного - це прикраси з варених яєць, моркви та лимона. Подають його з майонезом, хріном, оливками і маслинами.

З самого дитинства у кожного з нас на слуху була фраза «пересолити їжу». Тоді ми мало що розуміли на рахунок прийме і не розуміли, чому веселяться батьки, підколюючи один одного. Ну, а зараз самі з цього приводу нерідко жартуємо!

Не всі, але багато водіїв досить забобонні. Напевно, позначається те, що на дорозі їх майже завжди і скрізь підстерігає небезпека. Щоб якось себе «убезпечити» і «прочитати» знаки, вони й породили цілу плеяду різних прикмет - хороших і поганих.

Здавна люди з повагою ставилися до тих, хто навчав їх різному майстерності і знань. Саме тому традиція святкувати день вчителя так добре вкоренилася в нашій країні. Офіційно статус свята День учителя отримав в 1994 році за ініціативою ЮНЕСКО. Тепер це професійне свято ми маємо можливість відзначати в перший вихідний жовтня. У цей день проводиться велика розважальна програма, яка націлена на виховання свідомості дітей та поваги до вчительського складу.

Сирники - це не тільки смачний, але і дуже корисний десерт, який люблять наші діти. Сир є досить делікатним продуктом, який зберігати довгий час не можна. Тому бувають випадки, коли він просто псується, стає кислим. І щоб сир не зникав, з нього можна зробити чудові сирники, які сподобаються вашим скарбів.

У травні вся країна відзначає міжнародний день матері. Це свято створений для того, щоб кожна людина могла привітати свою маму або вагітну жінку, яка готується стати мамою, адже за кожен день свого життя ми повинні сказати спасибі своїй мамі. Мама - це тепле ніжне слово, її руки пахнуть м'яким теплим хлібом, очі наповнені любов'ю і ніжністю.

Якщо у вашому холодильнику «завалялося» трохи сирної маси, і вона вже кілька прострочена, то з неї ще можна встигнути дещо приготувати. Зверніть увагу, йдеться про «прострочений» сирі, а не вже пропаш, тобто терміни зберігання тільки закінчилися пару днів тому, а продукт ще не втратив своїх смакових якостей. При цьому продукт повністю зберіг свій первісний вигляд, колір не змінився, цвіль відсутня, і немає стороннього запаху!

Будь-яким прикметам приділяється особлива увага з боку людей, проте з небувалим трепетом і повагою чоловік ставиться до тих прикметами, які безпосередньо пов'язані з Різдвом, символізують залучення достатку та успіху. Велика частина різдвяних ознак є застарілою, але деякі з них не втрачають своєї актуальності донині.

Меню сайту