Реклама спонсора

Тим, хто страждає від такого поширеного недуги, як панкреатит, добре відомо про те, як важливо дотримуватися дієтичне харчування, яке переважно базується виключно на білкових продуктах. Це ще й передбачає виключення з раціону хворого їжі з високим вмістом жирів і вуглеводів, адже саме білок сприяє нормалізації функціонування підшлункової залози.

Буряк є одним з найбільш корисних овочів, оскільки відрізняється високим вмістом вітамінів, корисних мікроелементів і органічних речовин. Для того, щоб буряк залишалася свіжою і пружною протягом усього року, достатньо засвоїти основні особливості коренеплоду і методи його зберігання.

Вітрянка є вірусним захворюванням, яке передається повітряно-крапельним шляхом. В основному на вітрянку хворіють діти у віці від 1 року до 10 років, але, незважаючи на це, існують окремі випадки, коли вітрянкою хворіють новонароджені.

Поява прищів на обличчі немовляти обумовлено декількома факторами. До таких факторів лікарі відносять гормональний дисбаланс, алергічні реакції, початковий етап розвитку сальних залоз, пітницю і навіть реакцію на холод.

У сезон достигання овочів одне задоволення замінювати важкі круп'яні гарніри легким і ситним овочевим рагу. Крім того, в рагу, приготованому з власних овочів, міститься величезна кількість вітамінів. А вартість такої страви мінімальна, навіть якщо ви купите продукти на ринку.

Одна з улюблених гострих приправ до різних страв - аджика. Традиційно ця абхазька приправа складається з червоного перцю, солі, пряних трав і часнику. Сьогодні аджику готують з різних інгредієнтів, часто додають томати. Оригінальна приправа виходить із слив.

Всі ми знаємо про те, що грудне молоко - це найкраща їжа для малюка. Саме через це сучасні доктори настійно радять, як можна пізніше переводити дітей на прикорм. Вся справа в тому, що для багатьох малюків грудне молоко повністю задовольняє потреби в жирах, білках, вітамінах, вуглеводах і мікроелементах.

Одне з найпопулярніших домашніх страв - запіканка. Запіканки готують з м'яса і риби, сиру і, звичайно ж, всіляких овочів. Одними з бажаних для запіканок овочів є кабачки і баклажани.

З приходом літа на столі з'являється велика кількість свіжих овочів. Багато готують з кабачків смачні страви, не підозрюючи про те, яку неоціненну користь приносять своєму організму.

Кабачок - овоч, улюблений багатьма за свою невибагливість і різноманітність можливих кулінарних страв з нього. Що тільки не готують з кабачків: їх гасять, смажать, кладуть у запіканки, готують рагу, роблять всілякі заготовки на зиму. З кабачків навіть роблять суфле, причому існує декілька варіантів такої страви.

Протерта з цукровим піском або звичайним цукром чорноплідна горобина - дуже смачний і корисний продукт. Її можна приготувати в домашніх умовах, при цьому зберігаючи всі корисні властивості, які містяться в невеликого розміру ягідках. Однак, щоб корисні компоненти ягід не зникли в процесі приготування, важливо дотримуватися ряду певних правил.

Протерта з цукром суниця являє собою справжній букет всіляких вітамінів, мікроелементів та інших корисних речовин, який під силу заготовити на зиму кожній господині.

Багато господинь квасять на зиму капусту, адже це не тільки смачна і універсальна закуска, але і ще дуже корисний продукт, проте таким чином можна заготовлювати ще й інші овочі, наприклад, буряк. У свіжому, відвареному вигляді вона мало кому доводиться до душі, а ось в квашеному блюдо їдять із задоволенням всі без винятку. До того ж вживати його можна абсолютно всім, незважаючи ні на які захворювання на відміну від маринадів і консервації.

Оладки - універсальний продукт. З чого їх тільки не готують - кислого молока, кефіру, кабачків, картоплі і навіть патисонів. Якщо ви ніколи не готували страву з цих смачних плодів, обов'язково виправте цю ситуацію.

Варення - десерт універсальний. По-перше, його можна готувати практично з будь-яких фруктів, ягід і навіть деяких овочів. По-друге, його із задоволенням можна їсти в будь-який час року. І, що важливо - смачно варення, як в свіжому, так і в консервованому вигляді.

Меню сайту