Реклама спонсора

Чорниця - не тільки дуже смачна, а й вкрай корисна ягода. У Древній Русі її назвали не інакше, як молодильні ягода. Сучасні лікарі обов'язково рекомендують включати ягоду в свій раціон харчування. Особливо показана чорниця дітям, а також людям, у яких ослаблений імунітет, адже ягода містить цілий ряд цінних речовин і мікроелементів.

Багато людей вважають за краще компоти всім іншим напоям, навіть у зимовий час і ми їх дуже розуміємо. По-перше, існує величезна безліч видів рецептів, і одноманітності в меню точно не буде. А по-друге, компоти дуже корисні, адже вони варяться з натуральних ягід і фруктів і тому в більшості своїй зберігають абсолютно всі корисні мікроелементи та вітаміни. Особливо корисний компот з кураги та родзинок. Варити його дуже просто.

Настоянки з'явилися в російській традиційній кухні приблизно в 14 столітті. Вважається, що до нас вони потрапили зі Сходу, де було прийнято використовувати в лікувальних цілях спирт, в який додавали прянощі і лікарські трави. За легендою першу "російську" настоянку придумав мужик Єрофій, який наполягав горілку на м'яті, товчених горіхах і анісі, як його навчили купці, яких спочивали таким зіллям в заморських країнах.

Лохина приваблива не тільки приємним смаком, аромат якого зберігається в варення. У свіжому вигляді ця ягода - це джерело корисних речовин, вітамінів. Спектр корисних властивостей голубики вельми обширний, тому постараємося розповісти про найголовніші лікувальних діях цієї ягоди.

Брусниця - дуже корисна ягода. На жаль, росте вона далеко не скрізь. І якщо вам пощастило «роздобути» її плоди, обов'язково підготуйте її на зиму, так би мовити про запас. І тоді навіть у період, коли настане дефіцит вітамінів, вам і вашій родині це загрожувати не буде, адже брусниця багата множинними мікроелементами і мінералами, такими необхідними організму людини для повноцінної роботи. Приготувати компот з брусниці на зиму досить просто. Буде потрібно таке.

Ожина і малина - близькі родички, однак вона менш популярна. Вивели цю пікантну ягоду в Америці ще кілька століть тому і зараз це одна з найбільш затребуваних промислових культур. У нас же її вирощують лише нечисленні садівники.

Які тільки страви не готують винахідливі господині з кабачків: оладки, салати, ікру і навіть умудряються варити на зиму з цього овоча компоти. Розуміємо, повірити в те, що з кабачків можна отримати дуже смачний напій досить складно, але це тимчасово. Слід лише раз спробувати це делікатес, і ви будете готувати компот постійно.

Як же деколи взимку хочеться з'їсти апетитний і соковитий кавун. Безумовно, на прилавках супермаркетів ми можемо знайти ці ласощі навіть у холодну холоднечу, але якось купувати заморський аналог ми не дуже прагнемо. Причин тому кілька: не зовсім «приваблива» ціна і ряд сумнівів щодо смакових якостей плода. Щоб не знемагати від бажання і не витрачати шалені гроші, варто запастися ягодою ще влітку і просто зберегти її, адже існує безліч способів продовжити життя кавуну.

Мініатюрні яблучка, іменовані в народі «ранетки», - просто універсальні плоди, адже з них виходять не тільки дуже апетитне і ароматне варення, джеми, конфітюри, але і компот на зиму. Існує величезна маса рецептів цієї смачної консервації. Вашій увазі лише декілька з них. Сподіваємося, вони припадуть вам до смаку, і ви оціните їх.

Мабуть, у кожної господині є свій перевірений і улюблений рецепт яблучного пирога. І хоча, звичайно ж, він не є почесним гостем на святковому застіллі, але звичайне домашнє вечірнє чаювання без нього не обходиться, оскільки саме яблучник чомусь створює затишне, щасливе і дуже домашній настрій.

Цілющі властивості лохини відомі багатьом, проте йти збирати ягоду в болотистий ліс не кожен наважиться. Набагато простіше завести парочку кущиків лохини в саду, тим більше що вирощувати її зовсім нескладно. Назвати лохину невибагливою рослиною можна, вона вимагає певного догляду, але і віддача врожаю буде високою.

Повидло - це кращий із способів заготовити на зиму ягоди або фрукти, в тому числі і абрикоси. Уварені в цукрі плоди мають високу харчову характеристику і є чудовим частуванням до чаю або ж відмінною начинкою для печива, пиріжків, рулетів і домашніх пирогів. Абрикосова повидло, зварене з соковитих і стиглих плодів з бархатисто-ніжною шкіркою - це щось.

Всім відомо, що шипшина - це природне джерело всіх вітамінів, необхідних для здоров'я і відмінного самопочуття людини. Тому варення з шипшини стане не тільки приємним, але і вельми корисним ласощами на вашому столі. Для приготування варення краще взяти великі ягоди шипшини, тому що вони більш м'ясисті і їх легше очистити від насіння. Однак якщо для вас ця проблема не є особливо значущою, то можна повозитися і з дрібними плодами, тим більше, що в них міститься набагато більше корисних речовин.

Шипшина - рослина багатьом відоме своєю користю. Відвар шипшини - просто чудодійний лікувальний і профілактичний засіб при багатьох захворюваннях.

Щоб приготувати просто напій із шипшини для втамування спраги, його заварюють як чай: подрібнені або цілі ягоди заливають окропом і чекають кілька хвилин, поки він настоїться. Але якщо потрібно зробити відвар з шипшини в лікувальних цілях, це робиться дещо по-іншому, і використовуються тільки подрібнені плоди. У цих випадках переслідується мета максимально зберегти корисні властивості ягід і мінімум зруйнувати вітаміни, що містяться в них.

Меню сайту