Реклама спонсора

Полуницю для хворих на цукровий діабет вважають не просто корисним продуктом. Вона цілком може уявити собою основу дієтичного харчування. Однією з переваг полуниці є її низька калорійність (46 ккал на 100 грам) і низький вміст вуглеводів (11 грам на 100 грам ягід).

Груші відіграють особливу роль у харчуванні людей з цукровим діабетом. Її соковиті плоди містять у своєму складі ряд вітамінів, органічних речовин і мікроелементів, несучих користь організму. До числа таких речовин можна віднести клітковину, фруктозу, сахарозу, глюкозу, фолієву кислоту, дубильні речовини, золу, пектин. Неможливо не сказати про вітаміни, що входять до складу груші (це вітаміни групи В, А, Р, С і Е), а також про мікроелементи (це калій, цинк, магній, фтор, фосфор, кальцій, йод і молібден).

Мабуть, смачніше ягоди, ніж полуниця не знайдеш. Вона дуже апетитна, як у свіжому вигляді, так і в якості варення, джему, повидла. Без останнього просто не обійтися, якщо ви любите балувати своїх домашніх ароматною і свіжою випічкою. Щоб швидко зварити оригінальне повидло з полуниці, вам знадобиться наступне.

Люди, що страждають від цукрового діабету, знають, що їх основне завдання полягає в тому, щоб підтримувати оптимальний рівень цукру в крові. Для цього їм доводиться повністю відмовлятися від вживання тих продуктів, в яких вміст цукру є високим. У всіх ягодах, що вважаються натуральними джерелами мінералів і вітамінів, є цукор, але при цьому велику частину з них рекомендують включати в раціон діабетиків, наприклад, вишню. Чому?

Красиве варення з прозоро-бурштиновими часточками виходить з яблук пізніх сортів з щільною м'якоттю. Шматочки яблук залишаться цілими і не розваряться, якщо правильно дотримуватися пропорції і техніку приготування варення.

З настанням вагітності жінці доводиться замислюватися, які продукти принесуть користь майбутньому малюкові і намагатися вводити їх в свій раціон. Чорна смородина - один з таких продуктів, який входить до списку, рекомендований для харчування вагітним жінкам.

Чорну смородину так само, як і інші сорти цієї ягоди, прийнято вважати скарбницею цілого ряду речовин, вітамінів і мінералів, які приносять користь організму людини. В її плодах містяться вітаміни А, Р, С, Е і В.

Приходячи додому зимовими вечорами, зовсім не хочеться підлягає возитися на кухні, готуючи борщ. І тут на допомогу приходять заправка для борщу, загорнена ще восени з власних овочів. Незважаючи на те, що взимку томат, буряк і капусту можна купити в кожному магазині, заправка, загорнена з домашніх овочів, містить менше нітратів. До того ж восени багато залишають велику кількість овочів на зберігання, проте більша частина врожаю встигає зіпсуватися, так і не дійшовши до столу.

Одним з найпопулярніших видів фруктових заготовок на зиму є компоти, в яких завдяки щадить тепловій обробці зберігається максимальна кількість корисних речовин і вітамінів. Особливо смачним виходить компот з персиків, приготувати який досить просто.

Останнім часом багато людей стали замислюватися, що насправді корисно для їхнього організму і для печінки зокрема.

До складу чатні з помідор може входити до 20 інгредієнтів одночасно, але основу складають всього п'ять продуктів. Вони входять до складу всіх рецептів чатні, хоча пропорції змінюються залежно від смаків та інших складових. Для чатні необхідно взяти наступне.

Малина - дивовижна ягода. Щоб приготувати її у власному соку, можна використовувати термічну обробку, а можна і не використовувати.

Коли в організмі порушується процес вироблення інсуліну, то найчастіше це відбувається тому, що занадто сповільнюється обмін речовин і цукру в крові стає важче асимілюватися. Оскільки дане явище є відхиленням від норми, то таке захворювання отримало назву цукровий діабет.

Корисні властивості вишні відомі давно, саме тому багатьом людям рекомендується вживати цю ягоду або страви з неї навіть у зимовий час. Вишневий джем використовують при лікуванні серцево-судинної системи, подагрі. Вишневий джем вважається профілактичним засобом від багатьох простудних захворювань. Зміцнює імунітет, нормалізує кровообіг.

Вже в давні часи займалися приготуванням яблук у власному соку. Такі яблука використовували як закуску, як начинку в пироги, подавали на десерт, прикрашали м'ясні страви. Сьогодні існує багато способів, що дозволяють приготувати яблука у власному соку.

Меню сайту