Реклама спонсора

Як відомо, останнім часом люди намагаються вести здоровий спосіб життя і це не дивно, так як екологія та сучасні продукти залишають бажати кращого. Ми масово позбавляємося від шкідливих звичок і уважно стежимо за своїм раціоном, віддаючи перевагу вживати тільки дійсно якісну і корисну їжу, у складі якої немає хімікатів, які чинять негативний вплив на наше здоров'я. Велике значення приділяється фруктам і овочам.

Хто з нас не любить китайську кухню? Складно знайти людину, яка б залишався байдужим до таких страв і це не дивно, так як вони суттєво відрізняються від тієї їжі, яку ми звикли їсти. Однак ходити в дорогі ресторани для того, щоб побалувати себе такою смакотою можуть далеко не всі - на це потрібні і час, і гроші. Але не варто зневірятися, оскільки багато страви готуються з тих продуктів, купити які можна і у нас. При цьому коштують вони недорого.

Баклажани - це улюблені ласощі багатьох. Даний овоч має свій специфічний смак і запах, який не може залишити нікого байдужим. Плюс до всього він відмінно поєднується з найрізноманітнішими стравами і містить у своєму складі безліч корисних вітамінів і мінералів.

Варення з вишні без додавання цукру може бути смачним і солодким, якщо його правильно приготувати. Для заготівлі бажано використовувати свіжі плоди, щоб зберегти якомога більше корисних речовин. Заморожена вишня теж підходить для приготування варення, але значно поступається за змістом мікроелементів. Щоб варення вийшло красивим, вона повинна бути розсипчастою, а плоди - цілими, без полою.

Як відомо, раніше цукор в Росії був делікатесом, оскільки його практично не було. Він був тільки привізною і коштував так дорого, що навіть багаті люди не завжди могли себе їм побалувати. Сьогодні ж його можна придбати на кожному кроці, от тільки багато хто з нас відмовляють собі в цьому задоволенні. Одні бережуть фігуру, іншим не дозволяє здоров'я їм насолоджуватися.

Грибні страви дуже популярні. Вони використовуються як у щоденному меню, так і стають незмінним атрибутом будь-якого свята. Серед найулюбленіших, ароматних і смачних лісових грибів багато точно назвуть грузді! Вони смачні в будь-якому вигляді - і в смаженому, і в маринованому, в солоному, в супі, в салатах. Можна трохи урізноманітнити їх приготування і зробити грузді в майонезі. В результаті ваші гості із задоволенням скуштують хрусткі, пружні, дуже соковиті грибочки! До столу їх подають, прикрасивши різаною зеленню.

Варення з персиків і слив можна приготувати найрізноманітнішими способами - цілком, шматочками, без кісточки, з кісточкою. Така заготовка виходить дуже смачною, ніжною і ароматною. При цьому дуже часто до персиків і слив кладуть інші овочі та фрукти, які здатні урізноманітнити смак і додати їм якусь родзинку.

Варення з персиків виходить прозорим, з цілими шматочками. Готується варення з цього фрукта довго, проте воно того варте!

Мариновані гриби - одна з улюблених закусок багатьох людей. Їх можна використовувати в якості одного з компонентів салатів або інших страв, а також і окремо. Найчастіше мариновані опеньки закочують в банки і залишають для тривалого зберігання, але можна обійтися і без цього, в такому випадку їх зберігають у прохолодному місці.

Яблуко є яблуко - воно смачне і в свіжому вигляді, і в запеченому, і в засушеному, і в консервованому. Цей фрукт багатий на вітаміни і мікроелементи, тому в сезон літніх заготовок обов'язково подбайте про те, щоб на полицях вашого підвалу оселилися баночки з консервованими яблучками. У даній статті представлені рецепти виконання такої закрутки, як яблука в цукровому сиропі.

Такі заготовки, як мариновані або солоні гриби відомі всім, але мало хто знає, що з цих дарів природи можна виконувати взапас справжні консерви - смажені гриби. В результаті ви отримуєте самостійне поживне блюдо, яке можна розігріти і подавати з гарніром з овочів або каш. Другий варіант застосування консервованих смажених грибів - як напівфабрикат. Їх можна додати в каструлю до сирого картоплі або рису і протушкувати, виходять смачні й ароматні страви.

З настанням літнього сезону кожна господиня намагається закрити якомога більше баночок з усілякими смаколиками на зиму. Це не тільки цікаве заняття для любительок кулінарії, а й економія чистої води, адже ви витрачаєте гроші тільки на якісні продукти, які самі ж і вибираєте. В результаті - в холодні зимові дні так приємно відкривати приготовані варення, джеми і соки.

Не кожен може зварити якісне варення з такою ягоди, як агрус. Смачне варення варили наші бабусі, але вони це робили виключно з додаванням цукру і додавали вони досить велика кількість. Так як агрус - ягода кисла, то цукру бабусі клали в варення в два рази більше, ніж самого агрусу. Таке варення могло зберігатися роками і не псувалося, але нам необхідно приготувати дієтичний варіант варення з агрусу, в якому не буде присутній цукор.

Маринування грибів - це захоплюючий і зовсім нескладний процес, впоратися з яким може кожен, не в залежності від своїх кулінарних здібностей. Великою перевагою є і те, що опеньки вважаються чистими і акуратними дарами природи на відміну від груздів.

Хто з нас не любить грибочки, адже ці лісові дари природи мають воістину бездоганний смак, тонкий аромат і, що важливо, містять у своєму складі масу корисних речовин. Саме через це щороку ми з нетерпінням чекаємо приходу осені, щоб сповна насолодитися цією смакотою. От тільки їх сезон, на жаль, триває недовго, в результаті чого кожна господиня прагне зробити з них різні заготовки, які допоможуть урізноманітнити стіл і доповнять улюблені страви своїм вишуканим смаком.

Меню сайту