Реклама спонсора

Ароматні солодкі ягідки суниці дозрівають на початку літа. Поласувати ними люблять як дорослі, так і діти. Малюки просто обожнюють уплітати полуничку з цукром, пити полуничний компот зі смачною випічкою на полуденок. Так чому б не порадувати своїх маленьких улюбленців смачним сметанним желе з додаванням соковитою і стиглої полунички? Цей чудовий десерт не залишить байдужим нікого, хто його спробує.

Біла смородина - кисло-солодка корисна ягода, заготовки з якої виходять напрочуд смачними. З білої смородини можна приготувати різні ласощі - це і компот, і варення, і джем, проте найбільшу популярність одержало ароматне бурштинове желе з цієї ягоди. Смородина сама по собі містить у своєму складі желюючий речовини, а тому процес приготування желе здасться швидким, легким і простим.

Груші - чудові фрукти, які мають приголомшливим смаком і містять у своєму складі масу корисних для організму речовин. На жаль, більшість їх сортів (особливо літні) не терплять тривалого зберігання, а тому для того, щоб вони, як кажуть, «не пропали», підприємливі господині знаходять різні способи їх застосування. Одним з таких варіантів виступає приготування смачного грушевого желе. Такому десерту неодмінно будуть раді всі домочадці.

Таке веселе і одночасно грізне рослина, як кактус раніше всерйоз мало хто сприймав, зараз же можна сказати, що кактус став модним. Виявилося, що видів кактуса дуже багато і з них можна сформувати унікальний кам'яний сад в мініатюрі, кактуси завжди зелені і невибагливі у догляді, до того ж деякі з них ще й цвітуть або мають незвичайну форму.

Напередодні святкування 8 березня і Дня Захисника Вітчизни найбільш затребуваними товарами в магазині стають предмети особистої гігієни. Мало хто замислюється, що побутова хімія, в якій людина потребує щодня, потрапляє в категорію небажаних подарунків. І справа навіть не в тому, що одержувач може образитися на ваше підношення, адже мило асоціюється з натяками про його неохайності. Все набагато серйозніше, оскільки народний поголос стверджує про негативні наслідки такого подарунка.

Свинячі вуха в більшості країн Азії прийнято вважати справжнім делікатесом, часто використовуваних для приготування різних закусок і салатів. Свинячі вуха найчастіше попередньо маринують, що надає їм особливу пікантність. Мариновані свинячі вушка є смачним, а разом з тим низькокалорійним продуктом, а тому неодмінно привернуть шанувальників дієтичного харчування. Крім того, це дуже корисне блюдо, багате вітамінами групи В, всілякими мікро- і макроелементами, особливо залізом.

Інакше селера називають «травою краси». Причина тому - багатющий і найцінніший склад рослини. У ньому є практично все, щоб зробити шкіру сяючою і свіжою, волосся - гладкими і шовковистим, нігті - міцними і довгими.

Мойва - не тільки смачна, але і незрівнянно корисна риба. Маринування мойви дуже просто організувати в домашніх умовах, причому рибка вийде на диво в рази смачніше і краще покупної. Сама по собі мойва - риба жирна, а тому вона ідеально підходить для засолу. Існують різні методи маринування цієї риби. Розглянемо найбільш популярні рецепти.

Що може бути смачніше свіжих грибів? Мабуть, тільки мариновані плоди. Приготувати їх не так вже й складно, головне - дотримуватися рецептуру і рекомендації з приготування. І найважливіше - ні в якому разі не допустити того, щоб гриби перетравилися або навпаки - не доварити, інакше в першому випадку вони будуть виглядати непривабливо, а в другому - просто зіпсуються.

Багато людей дуже люблять часник, проте намагаються вживати його якомога рідше. Виною тому - специфічний аромат після вживання плодів, але запевняємо вас, це зовсім не привід відмовляти собі у вживанні цього найціннішого продукту. Існує відмінна альтернатива - маринований часник.

Сливовий соус на мові професійних кухарів прийнято називати «ткемалі». Він бездоганно доповнює найрізноманітніші страви з птиці, риби, м'яса. Компоненти соусу не тільки вишукано підкреслять смакові якості продуктів, але і посприяють відмінному травленню.

Соус з аличі (більше відомий як ткемалі) чудово гармонує з м'ясом, лавашем та іншими стравами. Залежно від кольору ягід аличі соус може бути жовтим, червоним або темно-бордовим.

Кущі чорної смородини є практично на кожній присадибній ділянці. Це незвичайно корисна і смачна ягода, з якої можна приготувати все, що вашій душі завгодно. Компоти та варення, повидло і джеми, желе і просто заморожена чорна смородина - ось найпопулярніші заготовки на зиму, які роблять з ягід.

Журавлинна настоянка - це один з найбільш продаваних товарів з високим градусом у відділі алкоголю після класичних горілки і коньяку. Така популярність журавлинною настоянки йде ще з Давньої Русі, коли цей напій був в особливій пошані. Без настоянки на журавлині не обходилось жодне застілля, а готувати її вміли в кожному будинку.

Божа корівка - це яскраве і невинне комаха, таке улюблене дорослими і дітьми. Прикмети та повір'я, пов'язані з сонечками, прийшли до нас від стародавніх слов'ян. Тоді ці комахи вважалися посланницями богині Сонця, а пізніше вже в християнській релігії вони стали сприйматися, як вісники від Богородиці.

Меню сайту