Реклама спонсора

Ні для кого не секрет, що жінка в період лактації повинна дотримуватися певної дієти і її живлення в цей час має бути правильним і збалансованим. При виборі продуктів для свого меню кожна турботлива мама думає, перш за все, про свого малюка - а чи не зашкодить вживана нею їжа станом його здоров'я, як позначиться на розвитку маленького організму?

Раціон харчування матері-годувальниці повинен бути спланований таким чином, щоб малюк через грудне молочко міг отримувати всі вітаміни і мінерали, які необхідні для його правильного та повноцінного розвитку. Одночасно з цим турботлива мама повинна розуміти, що далеко не всі продукти нешкідливі для крихти, деякі з них можуть спровокувати у нього розвиток алергічної реакції, інші - зроблять негативний вплив на якісні або кількісні характеристики грудного молока.

Блюдо «Мариновані кабачки, як грузді на зиму» отримало свою незвичайну назву не тому, що після маринування кабачки стануть повністю схожі на гриби грузді, а тому, що вони виходять хрусткими і їх зовнішній вигляд трохи схожий на гриби! Такі кабачки зручно використовувати як закуски, а для поціновувачів гострих страв вони і зовсім стануть улюбленим прикрасою столу!

Аджика - блюдо кавказької кухні. На абхазькій мові назва його означає «перцева сіль». Головний її інгредієнт - стиглі соковиті помідори, добре визріли під південним сонцем. Так як у заготівлі використовується гіркий перець, то аджика відноситься до гострих соусів.

Кожна господиня приховує свої рецепти самих оригінальних страв, щоб з нагоди дивувати ними гостей! Саме до такого вишуканого і незвичайного страви і можна віднести яєчний коблер. Що таке яєчний коблер? Дійсно з поняттям «яєчний коблер» знайомі не все. Це звичайне блюдо, що готується запіканням. До його складу входить кілька інгредієнтів, а яйця є основним компонентом страви, проте під яєчним коблер іноді розуміють і напій.

Сушки можуть бути не тільки десертом, але і основною стравою або закускою. Як таке може бути? Може, якщо їх нафарширувати м'ясом і сиром. Виходить досить поживна і дуже смачна страва, яку точно приємно здивує всіх, хто його побачить і спробує. Як приготувати фаршировані сушіння, описано в цій статті.

Кожен колишній радянський громадянин напевно пригадає знаменитий «Столичний кекс», який за часів СРСР прикрашав полиці продуктових магазинів. Згадає! А багато неодмінно захочуть спробувати його ще раз! Що ж, це цілком можливо, досить дістати потрібні інгредієнти і випекти такий кекс самостійно вдома!

Колись давно люди були дуже стурбовані питанням про збереження м'яса на тривалий час, виходом частково стало маринування продукту. Завдяки маринаду, в якому витримувалося м'ясо, його властивості значно збільшувалися, і з'явилася можливість продовжити його час зберігання.

Хто не любить смачну, чудово ніжну і ароматну домашню випічку? Саме такий солодкістю, перед якою просто неможливо встояти, є царський яблучний пиріг. Назва випічки цілком себе виправдовує, адже її смакові якості дійсно скасовані! Розглянемо рецепт приготування яблучного царського пирога.

Млинці - одне з традиційних російських страв. Для класичного рецепту приготування його необхідно молоко, однак відомі і рецепти, де цей інгредієнт замінюється іншими складовими - кисляком, кефіром, водою і навіть пивом. Останні два варіанти добре підходять для тих людей, у яких виявлена ??непереносимість лактози. Рецепти з пивом цікаві своїм смаком і запахом. Крім того, млинці на пиві виходять більш міцними, що дозволяє легше загортати в них різні начинки.

Гата ... Так називається традиційна вірменська випічка. У різних районах країни гату готують по своєму місцевим рецептом. Іноді солодкість з різних регіонів Вірменії може відрізнятися навіть за формою, але начинка в гате завжди однакова - це ніжна цукрово-вершкова маса. Спробуйте приготувати гату за класичним єреванському рецептом.

Еластичне і м'яке тісто, яке не липне до рук - мрія будь-господині. Не завжди у нас виходить замісити саме таке тісто за традиційними рецептами, але досвідчені кулінари вже знайшли вихід з цієї ситуації - вони розробили і випробували рецепт приготування тіста, яке володіє всіма вищезгаданими характеристиками. Заварне тісто, ось про що йде мова зараз. Така основа для вареників і пельменів відрізняється м'якою і пишною структурою, тісто не прилипає до пальців і столу під час розгойдування і ліплення.

Вареники та пельмені люблять практично всі, але часто ми їх купуємо в магазинах, так як вважаємо, що приготувати самостійно це блюдо непросто, це занадто копітка робота, що вимагає багато часу. Погодьтеся, що від тепла людських рук домашня їжа стає значно смачніше і питательнее. Тому домашні вареники і пельмені ніколи не зрівняються з покупними «побратимами». А щоб ліплення відбувалася швидко, потрібно приготувати м'яке податливе і еластичне тісто.

З дріжджового тіста можна готувати різні пироги, особливо смачним виходить пиріг, начинка якого складається з риби, наприклад, із сьомги. Блюдо виходить поживним і дуже смачним. Є його можна як теплим, так і в холодному стані, причому смак страви в будь-якому випадку залишиться відмінним!

Коли на порозі ось-ось з'являться гості, а на стіл до чаю подати нічого, можна дуже швидко всього лише за годину приготувати дивовижну шарлотку! Блюдо виходить просто чудовим, його аромат сподобається кожному, а зовнішній вигляд прикрасить будь-який стіл! До того ж шарлотка не тільки смачна, в першу чергу пиріг дуже ситний і, природно, поживний.

Меню сайту