Реклама спонсора

«Прародителька» садової полуниці - суниця хороша в будь-якому вигляді. Важко втриматися від спокуси з'їсти кілька ягідок, коли збираєш суницю. Нехай на смак вона і не така солодка, як полуниця, та й за розміром набагато поступається своїй «сестрі», але цей чудовий аромат! З ним ніщо не може зрівнятися! Ягідки так і просяться в рот!

Полуницю, чорну і червону смородину, аґрус можна виростити на дачі або садовій ділянці. А ось лохина і чорниця так і залишилися дикорослими, «неокультурених» ягодами. Для того щоб ці чагарникові рослини росли і плодоносили, їм потрібні особливі умови, які на присадибних ділянках відтворити практично неможливо. Тому чорницю, лохину, деякі інші види лісових ягід збирають по старинці.

Одним з найпопулярніших соусів у світі по праву вважається кетчуп. Він підходить практично до кожної страви, а про його користь можна міркувати дуже довго. Цей популярний соус містить в собі серотонін - «гормон радості», каротин, антиоксидант лікопін, залізо, фосфор, кальцій та інші корисні речовини.

Серед найпопулярніших ягід вишня міцно займає одне з лідируючих місць. Її часто використовують у кулінарії для приготування різних десертів, додають у соуси, напої, роблять з нею смачнючий випічку.

Перепад температур, властивий весняно-осіннього періоду, призводить до виникнення гострих захворювань дихальної системи. Найбільш схильні діти, тому з малого віку дитини потрібно гартувати. Така профілактика активізує захисну функцію організму, підвищується опірність його до несприятливого впливу навколишнього середовища.

Чомусь багато хто вважає, що огірки - це даремний овоч, який не містить в своєму складі практично ніяких вітамінів і цінується тільки завдяки своїм смаковим властивостям. Насправді ж це глибока помилка, адже він не менш корисний, ніж інші овочі. Так, звичайно, назвати його джерелом вітамінів неможливо. Однак огірок є низькокалорійним продуктом. Так, наприклад, на сто грамів цієї смакоти доводиться тільки 13,5 ккал.

Помідори ... Хто з нас не любить цей соковитий овоч з приємним тонким ароматом? Мабуть, складно знайти таку людину. Помідори поєднуються з м'ясом, картоплею, пирогами та іншими овочами. Саме через це ми широко використовуємо їх для приготування різноманітних страв. Однак не слід забувати і про те, що в їх складі міститься безліч корисних речовин, які просто необхідні нашому організму для нормального функціонування.

Далеко не всім відомо, що квашена капуста набагато корисніше свіжою. Насичується додатковими цінними елементами овоч безпосередньо під час приготування завдяки виробленню корисних молочнокислих бактерій. У квашеній капусті містяться такі корисні мікроелементи, як цинк, йод, магній, натрій, фтор і багато інші. Важливо й те, що в 100 г квашеного овоча присутній всього лише 27 калорій. Тому його можна їсти без обмеження навіть тим, хто ретельно стежить за своєю вагою.

Баклажани - корисні і смачні овочі, з яких можна приготувати безліч страв. Їх запікають, фарширують, гасять. Заготовляють баклажани і на зиму - солять, маринують, роблять салати. Особливо смачні баклажани з часником.

Кабачкової ікрою мало кого здивуєш, а от якщо її приготувати з грибами, то запросто! Така ікра виходить особливою, а смак грибів надає їй апетитності. Рецепт неймовірно простий, а приготування займе близько години.

Диня - це незвичайне смачний і ароматний фрукт. Багато захоплюються слідкувати-медовим смаком, але деякі порівнюють її зі смаком мила. Щоб диня сподобалася всім, можна з неї приготувати повидло на зиму. Смачне і ароматне повидло можна буде використовувати як доповнення до млинців, оладок, а також просто намазувати на шматочок хліба. Ласунам такі ласощі припаде до смаку.

У сезон домашніх заготовок на зиму багато господинь готують повидло, яке взимку добре використовувати до чаю або для начинки в вироби з тіста. Найчастіше для його приготування в хід йдуть яблука. Можна приготувати як чисте повидло з яблук, так і в комбінації з іншими фруктами, наприклад, з динею.

Желе з кизилу - відмінне ласощі, що із задоволенням будуть уплітати як маленькі домочадці, так і дорослі члени родини. А як корисні ці маленькі червоні ягоди! Так чому б не порадувати своїх близьких смачним і воістину вітамінним десертом? Розглянемо особливості приготування желе з кизилу. Виявляється, тут можна обійтися і без желатину ... Втім, про все по порядку.

Шоколадно-горіхову пасту можна не тільки без праці придбати в будь-якому супермаркеті, але й приготувати її самостійно на власній кухні, причому без особливих фінансових затрат і кулінарних зусиль. До того ж домашнє ласощі виходить ще смачніше, ніж магазинне, та й у якості такого продукту сумніватися не доведеться. Отже, давайте розглянемо особливості приготування шоколадно-горіхової пасти.

Мочені груші - унікальне страву, яку може виступати в якості закуски, десерту або ж одного з інгредієнтів різних салатів. Заготовити мочені груші на зиму дуже просто, а результатом кулінарних праць можна буде насолоджуватися протягом усіх холодів. Розглянемо кілька популярних рецептів.

Меню сайту