Реклама спонсора

Якщо у вас з'явилося зовсім трохи вільного часу, то можете побалувати своїх рідних за обідом або може бути вечерею незвичайним стравою «Лобіо по-мегрельська»! Сама назва і вже, звичайно, зовнішній вигляд страви приведе в захват усіх і неодмінно викличе апетит, це вже не кажучи про те, що сподобається воно абсолютно всім і діти не стануть винятком.

Маслюк звичайний являє собою один з найбільш часто зустрічаються грибів на земній кулі. У удосталь виростає він в дикому вигляді в помірній кліматичній зоні і північних регіонах, а в більш спекотних країнах (наприклад, в Мексиці) найчастіше вирощується на плантаціях. Має широке застосування в кулінарії - маслюки маринують, використовують як інгредієнт інших страв (це супи, салати і так далі), солять, смажать, сушать.

Як правило, з кабачків готують солоні закуски, але це стандартне рішення. Ми пропонуємо вам скористатися оригінальним рецептом, і зробити з цих корисних овочів солодке апетитне повидло. Ваші домашні та гості ні за що не здогадаються, з чого був приготований цей десерт і обов'язково попросять добавки.

Серед безлічі різновидів овочевої ікри протягом вже ні одного десятиліття найпопулярнішою і доступною є кабачкова. Вона заготовлюється, як в домашніх умовах, так і в промислових масштабах. Даний продукт в силу низької калорійності і легкої засвоюваності часто використовується в терапевтичній практиці та дієтології. У даному продукті харчування міститься велика кількість вітамінів групи B і C, висока концентрація незамінних органічних кислот, а також натрій, фосфор, залізо і мідь.

Малосольні огірочки, кабачки, патисони - ці заготовки завжди вітаються під час застілля, так як є відмінними закусками, як до спиртних напоїв, так і до м'ясних і рибних страв. У даній статті увазі господарочок представлені рецепти приготування маринованих патисонів швидким способом - без стерилізації.

В'ялені помідори широко використовуються в кулінарії. Цей продукт може використовуватися в салатах, соусах або просто як самостійна закуска. Перевага в'ялених томатів перед консервованими в тому, що в них зберігаються практично всі корисні речовини, що містяться в свіжих помідорах. Заготовити про запас в'ялені помідори може кожна господиня в домашніх умовах. Як це зробити, описано в наступних рецептах.

Зовсім скоро в лісі і на дачних ділянках дозріє смачна і ароматна суниця. Період плодоношення цієї чудової ягоди, на жаль, невеликий і тому потрібно постаратися максимально запастися нею на зиму. А вибрати є з чого, оскільки з суниці готують масу різних смачних закаток. Також ягоду можна заморозити в морозилці холодильника або просто перетерти сирої з цукром.

Абсолютно будь кулінар скаже вам, що родзинку будь-якої страви додасть зелень, будь то суп, маринад, друга страва, соус або салат. Тому кожна господиня повинна завжди мати на своїй кухні зелень.

Влітку любителі гостренького просто зобов'язані подбати про заготівлю аджики, яка стала візитною карткою кавказької кухні та її назва трактується «перцева сіль». Аджика готується за різними рецептурами з томатів, з яблук, зі слив, з солодкого перцю або із зелені. Тому це не просто овочева приправа, а й багате джерело цінних мінералів і цілого ряду вітамінів, яких так не вистачає організму в зимовий період.

Літньо-осінній період - пора заготовок на зиму всіляких солодких і солоних закруток. Так як взимку свіжих вітамінів практично немає, то влітку варто подбати про їх заготівлі. Умілі господині навчилися закочувати в баночки практично все, а пізно восени запасаються коренеплодами - морквою і буряком.

У кавказької кухні аджика - незамінна приправа для різних страв з м'яса і овочів, але там аджику готують без помідор. А ось грузини доповнили аджику помідорами, що значно пожвавило смак аджики і зробило її популярною за межами Кавказу. Томатна аджика не така пекуча, як абхазька, і багатьом припаде до смаку.

Навряд чи хоч один магазинний кетчуп або інша томатна приправа зрівняється з домашньою гострою аджикою з хріном. Для багатьох любителів гострого аджика просто незамінна. Її додають до м'яса, холодцю, відварного або запеченого картоплі або просто їдять з хлібом. А ту саму пікантну гостру нотку додає приправі корінь хрону.

Грибники знають, що у вдалий рік при сприятливих умовах на одному і тому ж місці можна зібрати два, а то і три відра грибів. Ароматні і смачні грибочки часто стають прикрасою святкового столу. Та й взимку коли свіжих грибів просто не знайти, так приємно побалувати своїх рідних баночкою маринованих опеньків.

Всім господаркам добре відомо, що кукурудза має не тільки поживними, але і корисними властивостями. До її складу входить просто величезна кількість елементів, таких необхідних для повноцінного розвитку людського організму. При цьому багато фахівців відзначають той факт, що при консервації кукурудза зовсім не втрачає своїх властивостей, і може принести користь в зимовий час.

Білі гриби такі величні й могутні, безперечно, є королями серед усіх грибів. Їх люблять за неповторний смак, неперевершений аромат, величезну поживну цінність і корисність для людського організму. Страви з білих грибів, безсумнівно, порадують всіх любителів грибних страв. Сьогодні ми розглянемо, як замаринувати білі гриби з часником і отримати приголомшливу закуску для святкового столу. Отже, приступимо.

Меню сайту