Реклама спонсора

Ікра палтуса або всім знайома чорна ікра є визнаним делікатесом. Її застосовують як начинку для екзотичних страв і роблять вишукані канапе і бутербродики, а японці вживають ікру в своїй національній кухні, зокрема роблять за допомогою ікри суші. Але ікра палтуса цінується не тільки за свій смак, але і за неймовірний набір корисних речовин і мікроелементів, які містяться в кожній ікринці.

Лососева ікра являє собою один найпопулярніших делікатесів на столах гурманів усього світу. Крім високих смакових якостей даний продукт має і властивостями, корисними для здоров'я людини. Багато в чому це обумовлено тим, що ікра - це білок високої якості, який організм людини здатний засвоювати значно краще, ніж м'ясний або молочний білок. При цьому калорійність продукту не перевищує 250 ккал на 100 грамів продукту, які практично повністю переробляються в енергію.

Іноді хочеться позбутися звичного буденного раціону харчування, хочеться чогось незвичайного і цікавого. Ось в цьому випадку і можна скористатися рецептом, що дозволяє самому приготувати «червону ікру», але зовсім не в звичайному для нас вигляді, а з оселедця і моркви.

Взимку ми з задоволенням їмо смачні солодкі заготовки, які були зроблені ще влітку. Один з варіантів - варення з айвою і яблуками. Зробити його досить просто. З яблуками ми зустрічаємося в нашому раціоні часто, а ось айва - досить рідкісний фрукт на нашому столі. Дозріває він в кінці серпня - початку осені в один час з грушами і пізніми сортами яблук. В основному всі види айви на смак кислі і терпкі, досить жорсткі, тому в сирому вигляді їх мало хто любить їсти.

Прикмети - це особливий вид народної мудрості, який передається з покоління в покоління. Багато хто вірить в минулі оповіді, багато немає, але, тим не менш, заперечувати вплив прийме на повсякденне життя важко, враховуючи підтверджують факти згодом. Особливе місце в розділі прийме займає білий голуб, який з одного боку є символом миру і чистоти, а з іншого боку може в деяких випадках принести нещастя.

Мабуть, немає жодної родини, в раціоні якої в зимовий період не використовувалася б квашена капуста, про користь якої згадувати не потрібно. Особливо цінується капуста власного приготування, заквашена в домашніх умовах.

Солянка - традиційне російське блюдо, що подається в гарячому вигляді з невеликою кількістю сметани. Такий супчик не тільки дуже смачний, але і корисний, оскільки всі інгредієнти проходять мінімум термічної обробки і повністю зберігають свої властивості. У сьогоднішній статті ми розповімо вам про це прекрасному супчику і навчимо секретам його приготування.

Традиційно капусту по-грузинськи готують з буряком (вона може бути відвареної або підсмаженої). Такі компоненти як гострий перець, морква, селера та інші додаються в залежності від уподобань готує, тому про точну кількість говорити складно.

Під час вагітності майбутнім мамам, як ніколи хочеться побалувати себе чимось смачненьким. Але відразу виникає питання про те, наскільки безпечно буде вживання того чи іншого продукту / напою. Це стосується навіть какао - напою, який ми любимо з дитинства. Для того, щоб виключити всі сумніви, потрібно дізнатися про користь і шкоду какао.

Більшість лікарів схильні до думки про те, що в раціоні вагітної жінки не повинно бути грибів. Невже майбутній мамі дійсно потрібно відмовитися від їх вживання на 9 місяців? Виявляється, що не всі гриби перебувають під повною забороною для жінок, які чекають дитину. Так, наприклад, шампіньйони можуть використовуватися для приготування різних страв.

Кожна молода мама ні один раз чула, що в період годування малюка грудьми необхідно правильно харчуватися. Що значить правильно? Відповідь на дане питання дасть кожен лікар, проте головне тут - присутність в раціоні найрізноманітніших продуктів, які забезпечать малюка всіма необхідними елементами для повноцінного розвитку.

Батьки маленьких дітей не завжди знають про те, з якого віку їм можна давати грибний суп. Дуже часто саме незнання цього факту призводить до отруєння дитини грибами. Не секрет, що цей продукт є досить важким для засвоєння навіть у випадках з дорослими людьми, не кажучи про дітей.

Для приготування лечо на зиму підійдуть самі різні огірки - як найменші, так і ті, що вже переросли. Форма огірків також не грає ролі, оскільки в результаті їх все одно доведеться розрізати. Лечо, незважаючи на той факт, що багато хто відносить це блюдо до болгарської кухні, насправді є стравою, яку придумали жителі Угорщини. Використовувати його можна як у вигляді гарніру і закуски, так і у вигляді заправки для піци домашньої, яку ви будете готувати в домашніх умовах.

Огірки - один з найпопулярніших продуктів для консервування на зиму. Їх солять, маринують, роблять салати. Дуже смачними виходять малосольні огірки. Їх можна їсти просто так, з картоплею, додавати в різні страви. Консервування не займе багато часу і сил.

Поява щури в домі завжди насторожує його мешканців, адже існує чимало прикмет, пов'язаних з цим гризуном. Насправді щури ніколи не з'являються просто так. Невипадково цих дрібних тварин здавна прийнято було вважати справжніми провісниками. Саме тому при появі щурів в будинку слід уважно простежити за їх поведінкою, це допоможе дізнатися свою долю на найближчий час.

Меню сайту