Реклама спонсора

Найцінніші властивості часнику давно всім відомі, але більшість людей уникають вживати цей овоч. Причина тому - специфічний аромат, від якого до того ж досить складно позбутися. Однак це зовсім не привід відмовлятися від такого корисного плода.

У перекладі з латинської мови примула означає «перший» і це цілком виправдано, адже саме ця квітка раніше всіх інших починає пишно і яскраво цвісти після сходження снігу. Вирощувати примулу можна як у домашніх умовах, так і у відкритому грунті. Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно посадити садову примулу і забезпечити рослині повноцінний догляд. Приступимо !?

Багато людей, відкривши баночку законсервованих помідорів чи огірків, з великим задоволенням виловлюють і наминали наявний в них маринований часник. І це цілком зрозуміло, адже в такому вигляді часник не тільки дуже корисний, але і смачний, адже втрачає свою специфічну гостроту. До того ж такий продукт не залишить неприємного запаху з рота.

Поєднання буряка та часнику - справжнє джерело мікроелементів і вітамінів, причому їх більша частина залишається навіть після перебування інгредієнтів в окропі. Оскільки одноманітність компонентів і поєднань набридає, можна зробити незвичайну закуску, яку можна додавати в салати або подавати на стіл просто так.

Тюльпани в дикорослому вигляді відомі вже ні одне тисячоліття в більшості країн Середньої Азії. Варто відзначити, що і сама назва даного квітки має східні корені і походить від перського слова «тюрбан» (toliban). В Європу їх також завезли зі Сходу (з Туреччини) в середині шістнадцятого століття. Найбільшу популярність тюльпани отримали в Голландії в середині сімнадцятого століття, де їх почали масово вирощувати. У Росії культурні сорти тюльпанів з'явилися на початку вісімнадцятого століття.

Платикодон відноситься до сімейства колокольчіковідние. У дикому вигляді ця рослина росте в Східній Азії і відомо там вже багато століть. Окультурювати даний вид рослин почали з 1872 року. Сьогодні ці квіти є одними з найбільш бажаних на присадибних ділянках, що зумовлено їх невибагливістю і оригінальним зовнішнім виглядом бутонів. З успіхом вирощується в помірному кліматі, про що і буде розказано в подальшому розповіді.

Цвітна капуста в маринованому вигляді корисна і дуже смачна. Взимку така заготовка буде користуватися великою популярністю у ваших близьких. Її можна буде подавати як самостійне закусочноестраву, а можна додавати в перші страви, в салати. Робиться консервація з цвітної капусти на зиму дуже легко і просто.

Велика частина людей повністю виключають зі свого раціону часник, оскільки в ньому міститься велика кількість ефірних масел, а вони, як відомо, мають фітонцидні властивості. А чого тільки варта його різкий аромат !? Аромат часнику не тільки відлякає хвороби, але і знаходяться поблизу людей.

Мабуть, кожен погодиться, що полуниця по праву вважається королевою ягід. Саме таку назву отримала ароматна, соковита і солодка ягода, яку так люблять дорослі і діти. Полуниця гарна в будь-якому вигляді - з неї можна зварити компот, приготувати варення, джем, конфітюр і багато іншого. Крім того, полуниця володіє рядом корисних властивостей, які збагачують організм людини потрібними речовинами.

Гиппеаструм - чудове кімнатна рослина, яка славиться своїм тривалим і неодноразовим протягом року періодом цвітіння. Для того щоб побачити всю цю невимовну красу, необхідно забезпечити рослині необхідний догляд. На жаль, багато недосвідчених квітникарі скаржаться на те, що гіппеаструм у них не цвіте. Давайте розглянемо ймовірні причини і методи виправлення такої ситуації.

Клематис - строкато квітуча ліана, здатна приховати непривабливий вигляд будівель і створити яскравий і колоритний ландшафт. Ця рослина прекрасно виглядає на високих перголах і стінах альтанок. При певному догляді клематис довго і рясно радує своїм цвітінням.

На кабачки майже щороку рясний урожай. Це перші літні овочі, плодоносні тривалий час. Тому їх не тільки використовують для приготування повсякденних страв, а й консервують на зиму. Консервування - обробка плодів і овочів холодом (заморозка) або високою температурою (стерилізація) з метою запобігання від псування.

Клематис - ошатне і яскраве рослина, здатна прикрасити будь-яку будівлю. Його зазвичай висаджують біля стін будинків та інших будівель, парканів та інших місць, які потрібно трохи змінити на краще. Незважаючи на те, що клематис можна віднести до рослин, які ростуть де завгодно, весняна пересадка рослини означає дуже багато.

Кукурудза - дуже смачна страва, яке люблять як маленькі домочадці, так і дорослі члени родини. Користь кукурудзи незаперечна, адже в її складі можна зустріти більше 25 елементів таблиці Менделєєва. Дивно, але в консервованому вигляді цей продукт не тільки не втрачає своїх корисних властивостей, але навіть випереджає по живильній цінності свіжу кукурудзу.

За допомогою консервування вирішується проблема споживання корисних організму овочів і фруктів цілий рік. Консервування слив полягає в їх заморожування і сушіння, приготуванні компотів, варення, джему, повидла. Крім консервування слив в солодкому вигляді їх маринують.

Меню сайту