Реклама спонсора

Маринування - не тільки відмінний спосіб надати звичним овочам пікантний смак, але і заготовити їх на зиму. Подібного способу обробки можна піддавати практично всі плоди - морква, буряк і, звичайно ж, капусту, в тому числі і брокколі.

Традиційними закусками вже нікого не здивуєш. Безумовно, і квашена капуста, і гриби, і інші овочі смачні, але іноді хочеться чогось такого. У цьому випадку рекомендуємо приготувати мариновані помідори по-італійськи. Блюдо виходить просто «пальчики оближеш».

Цукровий діабет накладає велику кількість заборон на гастрономічні уподобання хворого. Це обумовлено підвищеним вмістом цукру в складі крові пацієнта і, як наслідок, слабкою сприйнятливістю організму до інсуліну. Однак існують продукти, які не тільки володіють відмінним смаком, але й здатні позитивно впливати на здоров'я, знижуючи симптоматику прояви цукрового діабету. Яскравим прикладом можуть виступати волоські горіхи, про які й піде мова далі.

У кулінарії існує маса способів заготовки на зиму баклажанів. Цей овоч користується популярністю завдяки вишуканому смаку і здатності зберігати його довгий час. У смаженому вигляді баклажани особливо гарні, тому часто їх заготовляють про запас саме в такому стані. Взимку з ними нічого не потрібно робити - відкривай баночку і їж.

Баклажани смачні і як самостійне блюдо, і як маринованої закуски. Їх існує величезна безліч, причому різних сортів, форми, смакових якостей. Вони відрізняються навіть щільністю.
Сучасні селекціонери ділять баклажани на 2 типи - болгарські й делікатесні. Для маринування більше підходить перший сорт. Існує безліч всіляких рецептів приготування цього овоча. Особливо ароматними та апетитними виходять вони по-азербайджанські.

Гострі мариновані баклажани, які позиціонуються, як блюдо корейської кухні насправді до цієї традиції мають непряме відношення. У Кореї дійсно до одного з найбільш поширених відноситься страва з овочів під назвою «кимчхи», в одній з різновидів якого використовують баклажани, як основний інгредієнт. Але в даному випадку мова йде про квашенні, а не про маринуванні, хоча дані процедури багато в чому і схожі.

Білі гриби - справжній делікатес. Чудові смакові якості, запаморочливий аромат, універсальність, тобто плід просто унікальний.

Баклажани - одні з найулюбленіших овочів. Їх додають у салати, картопля. Крім того, з них виходить відмінна закуска. Але, на жаль, плід є сезонним і дуже скоро закінчується. Що ж робити в такому випадку? Без сумніву, солоні і мариновані плоди смачні, але ж іноді хочеться і звичайного овоча. Вихід є - просто засушити овоч. У такому стані він може зберігатися практично цілий рік, причому його смакові якості, а також корисні властивості абсолютно не псуються і не зникають.

Розсольник - це споконвіку російське блюдо, при приготуванні якого обов'язково використовують перловку і картоплю. Особливо смачним виходить суп, в який додають тушонку. Можна використовувати тушонку з будь-якого м'яса, але бажано віддати перевагу свинині або яловичині. У цьому випадку розсольник вийде смачним, в міру густим і цілком ситним!

Аджика - це гостра густа овочева приправа з часнику, гострого перцю, спецій і солі. Як готується аджика?

Борщ - це майже борщ. Але готувати борщ набагато простіше, рецепт приготування цієї страви елементарний. А ось вітамінів в борщ міститься набагато більше, ніж в інших перших стравах. Завдяки вмісту буряка він рекомендується навіть маленьким дітям, у яких проблеми з низьким гемоглобіном. Речовини, що містяться в буряку, сприяють його підвищенню.

Вагітність - це найяскравіший і щасливий період у житті кожної жінки. Знаючи про відповідальність, майбутня мама тривожиться про все, щоб малюк народився здоровим. Найважливіша тема - питання харчування вагітної.

Зелену цибулю - це рослина, багата вітамінами і дуже корисна, проте в нашому кліматі він росте тільки влітку. Але є прекрасний спосіб заготовити зелена цибуля на зиму - це його заморозити. Технологія заморозки зеленої цибулі на зиму не являє собою нічого складного. Справитися з цим може будь-яка господиня.

Слово «кетчуп» походить від англійського «ketchup», що означає соус, в складі якого крім томатів присутні інші овочі, спеції і приправи.

Багато дачники і городники намагаються виростити брюссельську капусту на власній ділянці. У когось це виходить з першого разу, а комусь не вдається зібрати врожай з сезону в сезон.

Меню сайту