Реклама спонсора

Хто з нас не чув про смачне вино, яке роблять з обліпихи? Проте чомусь багато господинь не готують його, бо вважають, що це трудомісткий процес і далеко не всі можуть зробити його дійсно смачним. Насправді ж приготувати його набагато простіше, ніж здається на перший погляд. Тому, якщо у вас у дворі росте обліпиха, обов'язково спробуйте приготувати цей напій.

Багато хто знає, що чорноплідна горобина має дивовижні корисними властивостями, оскільки містить безліч різноманітних вітамінів і мікроелементів, серед них йод, фтор, марганець та інші. Чорноплідна горобина підвищує імунітет людини, приводить в норму тиск, підвищує еластичність судин. Завдяки цьому дана ягода отримала широке поширення в народній медицині. Що ж стосується кулінарії, то і тут вмілі господині знайшли їй застосування.

Айва - це фрукт з твердою жовтою шкіркою, що формою нагадує грушу, а за смаком - лимон. Має приємний пряний аромат. У плодах айви міститься цілий ряд біологічно активних речовин. Айва рясніє залізом, міддю, пектинові сполуками, фруктозою, глюкозою, ефірними маслами.

Яка господиня не прагне зробити заготовки на зиму? Адже завдяки їм навіть в найхолодніші дні можна «доторкнутися» до літа і побалувати себе смачними корисними закрутками. Адже з овочів і фруктів можна зробити варення, салати, компоти, джеми і т.д. Однак, як показує практика, найбільш часто господині готують варення. Цю смакоту люблять усі, як діти, так і дорослі. Плюс до всього в ній міститься безліч корисних речовин, які зміцнюють імунітет і допомагають поліпшити самопочуття.

Чомусь багато хто з нас недооцінюють корисні властивості гарбуза. І дарма, адже вживаючи її регулярно, можна позбутися багатьох хвороб і зміцнити свій імунітет. Однак найбільш корисна вона тим, у кого зашлакованості організму, підвищений холестерин і є проблеми зі шлунком. Не слід забувати і про те, що вона збагачує наш організм вітамінами і корисними мікроелементами.

Всі ми знаємо про те, що лисички - це найкорисніші гриби серед тих, що ростуть в Росії. Так, звичайно, в кулінарії вони стоять на другому місці, так засвоюються не так добре, як білі. Однак завдяки своїм смаковим якостям лисички завоювали любов багатьох людей. Плюс до всього в їх складі багато вітамінів В, А, РР, а також мікроелементів, амінокислот і т.д.

Як часто ми вирушаємо в ліс, сподіваючись принести звідти цілу купу грибів. При цьому особливою популярністю у сучасних господинь користуються опеньки. Їх можна варити, смажити, тушкувати і т.д. Однак якщо ви хочете балувати своїх рідних ними не тільки в період сезону, але і холодними зимовими вечорами, опеньки потрібно заморозити.

Айва - це популярний плід, який славиться завдяки своєму унікальному корисного складу, до якого входять вітаміни, корисні мікроелементи і пектинові речовини. Ця зимова красуня прекрасно підходить для приготування компотів, варення, желе і навіть м'яса (у вигляді приправи). Який би десерт ви не приготували, він буде справжнім делікатесом і прекрасно урізноманітнити звичне для вас меню.

Оладки з гарбуза - дуже легке і смачне блюдо, для приготування якого не потрібно багато часу і дорогих інгредієнтів, а смак цього ніжного страви просто незвичайний.

Якими корисними речовинами володіє гарбуз, і якими благами вона готова з нами поділитися? Давайте розглянемо детальніше все багатство речовин, що містяться в гарбузі. Дієтологи стверджують, що кількість корисних речовин, необхідних для організму людини, роблять гарбуз чемпіоном серед інших продуктів.

Рижики - дуже смачні грибочки. Плюс їх приготування в тому, що немає необхідності робити попереднє вимочування, яке значно скорочує час готування і стояння біля плити. Те ж стосується і варіння, вони чудово смажаться без обробки.

Грузді, як і всі гриби дуже корисні й необхідні для організму. Не багато хто знає про те, що цих представників можна не тільки солити і маринувати, але і смажити. Виходить дуже смачно, особливо якщо з чорним хлібцем да на природі. Але про це пізніше. Ось кілька рецептів смажених груздів.

Напевно кожна людина знає, що гарбуз є найголовнішим атрибутом на такому святі як Хелловін. Також ви повинні знати, що перш ніж поставити приготоване вами блюдо з такого чудового овочу як гарбуз на стіл, потрібно постелити скатертину з темним фіолетовим відтінком, так як саме ця колірна гамма поєднується з мороком.

Кожна господиня намагається, щоб її стіл був повний достатку різноманітних смачних страв. Як прекрасно за вечерею або за обідом зібратися всією сім'єю і спробувати новий кулінарний шедевр власного приготування. Особливо прекрасно, коли в холодний зимовий вечір ви дістанете з підвалу баночку смачного і ароматного салату, який нагадує запах літа і зелені, і всі разом зі своєю родиною скуштуєте салат, в складі якого головним інгредієнтом є такий овоч як буряк.

Напевно кожна людина любить смачно поїсти, особливо взимку хочеться смачненьке і корисної їжі. Влітку з городу ми їмо свіжі та вітамінні фрукти та овочі, а от як же бути взимку? Та дуже просто, наприклад всі чули і пробували такий овоч як баклажан, іншими словами «синенькі», так ось цей овоч можна дуже смачно приготувати і закатати в баночки для того щоб холодної та лютої зими насолоджуватися смачними і ароматними баклажанами.

Меню сайту