Реклама спонсора

Справжня грузинська аджика - це зовсім не суміш овочів, куди входять помідори, болгарський перець, а іноді і яблука. У гострій грузинської аджиці присутній всього один основний інгредієнт - це гострий перець червоного або зеленого кольору. Все інше - це приправи і спеції. Можете собі уявити, який гострої виходить ця закуска!

Для того щоб приготувати джем, зовсім не потрібно витрачати безліч часу. Спеціально для цього існує величезна кількість так званих «сирих» рецептів. Однак використовувати такі рецепти рекомендується лише для тих плодів, які максимально насичені різними вітамінами і мікроелементами. Наприклад, відмінно підійде полуниця. Вона - готовий натуральний вітамінний комплекс.

Закрутка з баклажанів - дуже смачна вітамінна закуска, яка прикрасить святковий стіл і доповнить сімейний обід. Вабливий аромат і незвичайний смак роблять цю заготовку усіма коханою і бажаною. Отже, давайте розглянемо особливості приготування цього приголомшливого страви.

Смородина чорна цінується своїми корисними властивостями. Її плоди містять цілу джерело вітамінів - А, С, Р, В, лимонну і яблучну кислоти та інші корисні елементи. Чорну смородину намагаються заготовити на зиму з максимальним збереженням цінних речовин. Наприклад, готують сирої джем з ягід.

Ікра баклажанна - це класика і одночасно шедевр кожної господині, але з "синенькі" можна приготувати безліч смачних заготовок на зиму. Наприклад, баклажани по-корейськи. Ця страва виходить гострим і одночасно пікантним. Приготувати таку закачування можна за різними рецептами, залежно від гостроти, смаку готового блюда, але склад інгредієнтів повинен залишатися незмінним, оскільки від цього залежить смак закуски.

Баклажани - це овочі, які викликають неоднозначні емоції. Багато господинь не вирощують їх і не розуміють їх смаку. Однак, спробувавши один раз, ви станете прихильницею "синенькі". Баклажани потрібно вміти правильно готувати, тоді їх смак розкриється повною мірою. Багато заготовки з баклажанів за смаком нагадують гриби, але якщо використовувати унікальний букет приправ і технологію приготування, можна зробити ні на що несхожу за смаком заготовку.

Смак лісової ожини освіжає і доставляє незрівнянне задоволення. Темні соковиті ягоди достигають у самий розпал літа. Коли свіжої ожини вже не хочеться, її можна використовувати для приготування смачних десертів. Варення, джем, компот з ожини - це не тільки приємний смак, але і користь для організму.

Квашена капуста - це істинно російська закуска. Будь трапеза тільки виграє від наявності на столі цієї страви. Додавання журавлини в капусту дає їй приємну кислинку, а, крім того, дозволяє довше зберігатися. Квасять капусту зазвичай на зиму, так як готується вона довгий час і якраз до середини зими капуста набирає самий сік, стає смачною і хрусткою. Саме взимку квашена капуста ідеальна.

Страви, приготовані відповідно до ГОСТу, у всі часи вважалися еталонними. Такі страви мають перевірену роками і відпрацьовану кращими кухарями та технологами рецептуру. У радянські часи одним з найбільш популярних ГОСТІВСЬКА ласощів була запашна і ароматна яскраво-помаранчева кабачкова ікра.

Величезну популярність останнім часом стали набирати варення, зварені без використання цукру. В принципі, готуються вони нескладно, практично не вимагають ніяких витрат. Крім того, їх смак виходить не гірше, ніж у того варення, в яке цукор додається, так як перед подачею до столу або використанням такої страви в інших цілях - додавання в здобу, приготуванні напоїв, в будь-якому випадку цукор додається, і смак стає неймовірним !

На сьогоднішній день важко знайти господиню, яка б не закривала на зиму численні соління й маринади. Природно, серед інших всі ми любимо «запасатися» всілякими варення та джеми. У кулінарії існує тисяча рецептів їх приготування, тому кожна господиня може вибрати вподобаний.

Повидло з брусниці з яблуками готувати досить просто. Такий десерт не тільки дуже смачний, але і корисний, адже обидва компонента насичені різними мікроелементами і вітамінами, які життєво необхідні нашому організму. До речі, більшість цінних інгредієнтів в процесі приготування повидла зберігаються.

Джеми з фруктів і ягід - це і смачно, і корисно, але не всі можуть ласувати такими стравами, приготованими за класичними рецептами. Наприклад, в меню діабетиків джеми допустимі, але тільки ті, які не містять цукру. Рецепти приготування таких, на щастя, є і замість цукру в них використовуються такі речовини, як сорбіт і ксиліт. Норма їх для фруктових та ягідних заготовок вираховується наступним чином (з розрахунку на 1 кг ягід).

При багатому врожаї яблук господині намагаються приготувати якомога більше різних видів заготовок - повидло, соки, напої і, звичайно ж, варення. Існує безліч смачних кулінарних рецептів приготування це ласощі, але по-особливому апетитним виходить десерт по-болгарської рецептурою. Завдяки специфіці варення виходить дуже ароматним і красивим на вигляд, а про його неймовірній смаку і зовсім можна писати окрему статтю.

На сьогоднішній день існує стійкий стереотип про те, що варення можна готувати тільки з певних фруктів, але не з овочів. Господині обумовлюють це тим, що, мовляв, і зберігається воно краще, і смак природніше. Саме тому баштанні культури з овочами залишаються осторонь. А даремно, адже, приміром, варення з гарбуза не тільки благотворно впливає на наш організм, але й має неймовірний смак і аромат.

Меню сайту