Реклама спонсора

З настанням теплих днів ліс наповнюється грибниками, які часто без особливих зусиль набирають повні лукошки грибів. Більшість грибів, почистивши і добре помивши, можна відразу готувати, і неважливо яким чином (природно відваривши попередньо). Але є деякі гриби, які вимагають особливого підходу перед безпосереднім приготуванням.

У брюссельській капусті міститься велика кількість корисних речовин. Саме з цієї причини її і рекомендують якомога частіше вживати в їжу. З вигляду капуста має невеликі розміри, її можна порівняти з більярдною кулею за розмірами, за кольором вона нічим не відрізняється від звичайної зеленої капусти.

Цей вид капусти часто використовується для приготування різних страв. Нерідко на основі брокколі готують салати, і гарніри до основної страви. Зокрема капуста застосовується для приготування запіканки, рагу і багатьох салатів.

У цієї рослини є безліч назв, одним з найпоширеніших є гусенічнік. До недавнього часу рукола вважалася непридатним рослиною для їжі, її навіть було прийнято відносити до бур'янів. Але все змінилося з появою інтересу до здорового харчування у мільйонів людей, і тепер рукола нерідко застосовується для додавання в салати і страви.

Ми звикли до того, що селера застосовується як зелені, їм приправляють різні салати і страви, нерідко в поєднанні з петрушкою, кропом і зеленою цибулею. Але в їжу придатний і вельми корисний для здоров'я і корінь цієї рослини. Його використовують для додавання в різні страви (тушковані овочі, супи), а також для приготування страв на його основі.

Без участі меланіну неможливо нормальне протікання багатьох життєво важливих процесів в людському організмі, в чому переконані багато вчених. Меланін присутній в шкірі, в кришталику ока (в райдужній його оболонці), він також є в волоссі. Даний пігмент виробляється самим організмом, але під впливом певних речовин.

Якщо ви хочете спробувати щось особливе, то виберіть приготування морського язика в клярі, що не відніме у вас багато сил і в теж час страва вийде надзвичайно смачним.

З пісочного тіста готують різноманітні кулінарні вироби (пироги, тістечка, печива), причому смак виходить дуже чудовий. Знаючи як зробити пісочне тісто, ви без зусиль зможете приготувати будь-яку випічку у себе вдома.

Багатьом людям подобається смак вівсяного печива, але мало хто з любителів цих ласощів готує печиво сам, більшість його просто купує. А приготувати домашнє вівсяне печиво досить просто, до того ж існує безліч різних рецептів його отримання. Для більшого смаку ви можете додати всередину печива якусь начинку, наприклад, горіхи, шоколад або родзинки.

Перекидні чотки відрізняються від звичайних чоток тим, що вони мають стрічкову форму і незамкнуті краю. Як правило, таким атрибутом користуються під час динамічної медитації або як заспокоєння нервової системи.

Желе - це корисне і смачне блюдо. Найбільшими шанувальниками цього десерту є діти.

Дуже часто господині використовують харчовий желатин для приготування холодців. Завдяки цьому страва виходить більш красивим і вишуканим. Однак для досягнення даної мети його потрібно правильно розводити. В принципі, інструкція по розчиненню желатину написана на кожній упаковці.

Холодець здавна шанували і називали «стравою царів», може саме тому багато господинь з побожним трепетом ставляться до приготування цієї страви, оскільки він досить довго вариться і при недотриманні простих порад просто не вийде. Новачки і зовсім бояться починати подібну готування все з тих же причин - тривалому приготуванні і підозріло легкої рецептурою.

Як відомо, холодець - це неодмінна складова будь-якого святкового застілля. І тут немає нічого дивного, адже страва дуже легке, смачне і до того ж прекрасно охолоджує. Плюс до всього, холодець дуже корисний і поживний. Однак деякі господині не хочуть його готувати, так як він у них виходить каламутним і непривабливим.

Про корисні властивості глоду давно ходять легенди. Ще здавна наші бабусі використовували плоди і листя цього воістину чарівного рослини в лікувальних цілях. Але мало хто знає, що глід дуже корисний вагітним жінкам.

Меню сайту