Реклама спонсора

Такі ягоди, як кизил не користуються особливою популярністю у господинь, адже багато хто не знає, куди можна використовувати ці яскраво-червоні плоди зі специфічним смаком. А насправді їх можна додавати в різні смачні десерти, наприклад, у варення. Якщо обговорювана солодкість готується з яблук, то кизил дозволить зробити її смак більш насиченим і цікавим. Таке варення можна їсти як окремий десерт або ж додавати його в різні солодкі страви.

Як правило, у полуниці, висадженої в минулому році, при правильній агротехніці вже в травні наступного року починають формуватися плодові бруньки. Саме тому в цей час так важливо здійснювати більш ретельний догляд.

Освіжаючий і річний компотік з додаванням м'яти порадує не тільки домашніх, а й прийшли гостей. Готується напій недовго, причому робити його можна протягом усього літа, адже м'яту додають до будь фруктам і ягодам.

У всі періоди зростання і розвитку такої культури, як полуниця за нею потрібно ретельно доглядати, особливо під час цвітіння. Завдяки цьому полуниця буде відмінно рости, і приносити багатий урожай.

Незважаючи на те, що свіжі яблука цілий рік присутні на полицях супермаркетів, влітку варто задуматися над яблучними заготовками на зиму власного приготування. А все тому, що консервовані яблука зі свого саду зі зрозумілих причин набагато корисніше, ніж свіжі закордонні.

Виноградний компот можна назвати екзотичним напоєм, адже ця ягода в магазинах має досить високу ціну, а в городах вона росте далеко не у кожного. Він виходить дуже смачним і корисним. Це гідний напій навіть для святкового столу. Його можна зробити ще більш смачним і цікавим, якщо додати до інгредієнтів звичайний лимон. Цей маленький секрет допоможе вдосконалити смак і здивувати гостей.

Напевно, немає такої людини, яка б не пробував компот із сухофруктів. Виявляється, що це не тільки смачний і підбадьорливий напій, але і дуже корисний. Залежно від інгредієнтів, що входять в компот, він може чинити на організм як закріплює, так і проносне вплив, а також може бути корисний при деяких хворобах.

Персикове варення дуже смачне і ароматне. Нерідко при його приготуванні додають яблука. Таке блюдо добре підходить для чаювань, а також використовується в якості компонента деяких десертів.

Одним з найяскравіших і ароматних представників літа є персик, причому останнім часом все більшу популярність набирає селекційний персик або нектарин - плід, який не має ворсинок і більш щільний за текстурою. Консервувати можна і ті, й інші, а якщо не знаєте з чого почати, пропонуємо зупинитися на компоті.

Кожен квітникар - і початківець, і вже зі стажем бажає, щоб на його ділянці росли красиві квіти. Для цього багато хто заздалегідь цікавляться, яку саме грунт люблять ті чи інші рослини, а також коли, як і чому саме їх необхідно підгодовувати. У цьому питанні гладіолуси не стануть винятком, скоріше вони зажадають від садівника навіть більше уваги, ніж інші квіти на ділянці. Отже, щоб гладіолуси порадували своїм цвітінням, необхідно суворо дотримуватися режиму і етапи підгодовування.

Ароматне варення ще нікого не залишало байдужим. Важливо ще й те, що воно нагадає про літо і теплих деньках, про щасливі моменти, про те, як було весело і що хочеться повторити ще. Вдобавок варення корисно і вітамінно, ось чому варто не лінуватися, а робити заготовки на зиму.

Складно повірити, що правильна агротехніка може підвищити врожайність чорної смородини в два рази, а також надійно захистити її від різних шкідників і хвороб. Всі секрети догляду за цієї корисної ягодою після плодоношення від кращих експертів ми опишемо далі.

Свіжоприготовані компоти прекрасно втамовують спрагу і насичують організм великою порцією вітамінів. Готують їх з різних фруктів і ягід, однак є компот, який готується з овоча, а точніше з ревеню.

Чорноплідна горобина - рослина невибаглива і росте практично скрізь, проте цей продукт не користується попитом серед кулінарів, а адже в сушених ягодах є необхідні для організму вітаміни. Чорноплідна горобина заповнює брак йоду в організмі і знижує тиск. Батьківщиною цієї рослини вважається Північна Америка, до нас цей продукт потрапив тільки в минулому столітті.

Якщо ви любите ароматні й соковиті груші, то обов'язково запасіться на зиму смачним грушевим варенням. Сьогодні поговоримо про варення з невеликих дикорослих груш, які не дуже смачні в свіжому вигляді - вони терпкі і кислі. А от варення з них виходить набагато смачніше, ніж з культурних сортів груш.

Меню сайту