Реклама спонсора

Чорниця - це смачна ягода з синьо-чорній шкіркою і пурпуровим вмістом, в якому присутній до 40 дрібних насіння. У природі кущі чорниці звичайно виростають в північних районах, де відчувається дефіцит фруктів. Тому ще в середні століття селяни північних регіонів Росії консервували її ягоди за допомогою меду. Пізніше (в кінці 18-го століття) був відкритий спосіб консервування за допомогою цукру, і на зміну медовому варенню прийшло "звичайне", яке і сьогодні із задоволенням варять багато господинь.

На сьогоднішній день багато садівників вирощують на своїх ділянках різні ягоди - чорницю, смородину, брусницю, ожину, суницю, адже, погодьтеся, приємніше усвідомлювати, що ти пробуєш саме плоди власної праці, ніж просто куплений продукт. Саме тому рецепти з використанням ягід (особливо ірги і чорної смородини) сьогодні набирають найбільшу популярність серед домогосподарок.

Абсолютно кожна господиня хоча б один раз у своєму житті варила варення і, напевно, тільки невелика кількість може похвалитися тим, що варили варення з дині. Так, так, саме з дині, адже якщо взяти правильні інгредієнти, то можна отримати дуже смачні ласощі золотисто-жовтого кольору з приємним захопливою ароматом.

Наприкінці липня дозріває ірга, і багато поїдають цю ягоду прямо з куща. Небагато господині роблять з ірги компоти, варення та інші заготовки, оскільки ягода дрібна, і збирати її довго. А між тим, ірга корисна сердечникам, її рекомендовано вживати хворим з недокрів'ям і підвищеним тиском.

Звичні для всіх нас варення з фруктів і ягід (малини, вишні, полуниці, смородини) - незмінний десерт на чайному столі протягом вже декількох сотень років. Ці ласощі відрізняється не тільки чудовим смаком, але і цілим набором вітамінів, тому його так цінують. Останнім часом популярність набирає варення з ревеню. Ця трава заслужила увагу тим, що має корисні властивості.

Лимони - це унікальні плоди, користь яких незаперечна. Цей цитрус - перший засіб при багатьох захворюваннях, особливо при застуді, але його незабутній смак також є ароматним доповненням до багатьох вкусностям, причому не тільки до десертів. Однак мало кому відомо, що з лимона можна зварити не тільки смачне, але і корисне ласощі. Таке частування припаде до душі кожному, тому що в ньому не відчувається притаманна лимонній шкірці гіркоту, але користь від неї залишається.

Чому сьогодні особливу популярність набирає варення, зварене із соснових бруньок? Напевно, воно дуже смачне і має незвичайний вигляд і аромат. Так, але основна причина настільки неприкритої популярності даної страви прихована у властивостях цього варення!

Смак винограду важко переоцінити. Не дарма ця культура так широко застосовується в приготуванні смачних страв. Всім відомо те, наскільки ароматні, смачні і корисні виноградні вина та соки. Однак про виноградне варення або джемі можна почути не так часто, хоча і ці «виноградні» страви гідні особливої ??уваги.

Найперша ягода, що з'являється в наших садах, - це жимолость. Якщо рік виявився врожайним, з цієї солодкої ягоди можна приготувати варення на зиму. У кожної господині свій спосіб варіння варення з жимолості, але в будь-якому випадку на виході виходить ароматна і солодка маса.

Сьогодні складно когось здивувати традиційним малиновим і полуничним варенням, тому господині активно взялися за освоєння та застосування різного роду «заморських» ягід і фруктів.

Сьогодні багато хто намагається вирощувати в своїх квартирах і офісах не тільки орхідеї, але і їх гібриди. Одним з таких чудес і є дендробиум! Багато господинь вже цілком навчилися займатися поширенням рослини самостійно, виконуючи нескладну пересадку.

Краса кливии неймовірно проста і граціозна! Декоративна рослина саме тому з кожним роком набирає все більшої популярності і, якщо вчора його можна було лише придбати в якомусь квітковому магазині, то сьогодні їм із задоволенням поділиться практично кожна любителька кімнатних рослин.

Півонії вважаються невибагливими рослинами, але, щоб вони довго радували око, за ними потрібен правильний догляд. Коли постає питання про пересадку, найкращим часом для збереження рослини називають осінній період, втім, за крайньої необхідності змінити місце проживання півоній можна і ранньою весною, головне знати, як правильно вчинити під час пересадки.

Півонії - красиві квіткові рослини з великими бутонамі- кулями зазвичай яскраво-малиновою, рожевої і білої забарвлень. Садівники воліють вирощувати ці квіти через їх зовнішнього пишноти і чаруючого аромату.

Мало хто використовує терен для приготування варення. Багато хто вважає, що кислуватий присмак плодів терну, його в'яжучі терпкі властивості попросту не підходять для приготування такого ласощі. Це невірно! Дрібні сливи, які ми називаємо терном, прекрасно підходять для приготування варення і, більше того, ласощі виходить неймовірно вишуканим і незвичайним!

Меню сайту