Реклама спонсора

Торт з помпезною назвою "Наполеон" більше ста років є одним з улюблених ласощів тисяч людей по всьому світу. Щодо його походження існує безліч легенд, більшість з яких пов'язані з ім'ям імператора Наполеона. Чи відповідають вони правді чи ні, сьогодні ніхто не зможе сказати напевно, однак можна стверджувати, що торт "Наполеон" може прикрасити будь-який святковий стіл. Для приготування цього смачного торта знадобиться (на 10 порцій) наступне.

Дріжджове тісто може бути приготоване двома способами. Якщо до його складу входить багато здобних продуктів (цукру, яєць, масла), то ставлять опару. В інших випадках використовують безопарний спосіб приготування. Він характеризується тим, що дріжджі, теплу воду або молоко, борошно та інші інгредієнти змішують відразу ж. Підходить таке тісто близько 3,5-5 годин.

Яблучний оцет корисний як для зовнішнього вигляду, так і для здоров'я в цілому. Що стосується використання його для підтримки краси, то тут яблучний оцет цінний як надійний засіб догляду за обличчям, руками, волоссям. Їм можна протирати обличчя на ніч, якщо шкіра страждає від висипань, або надмірно жирна. Є популярний лосьйон на основі яблучного оцту, що допомагає виглядати свіжіше: одне збите яйце треба змішати з чайною ложкою меду і 30 краплями яблучного оцту.

Апетитна соковита мушмула здатна не тільки доставляти радість своїм смаком, а й допомагати в медичних цілях - у разі проблем з шлунково-кишковим трактом і для загального оздоровлення організму.

Грецький салат - справжній вибух смаку, джерело вітамінів і корисних компонентів, до того ж це традиційно весняно-літній рецепт. Хоча балувати себе такими смаколиками можна і цілий рік. Такий салат з легкістю вгамує голод або здивує гостей. Для того щоб зробити страву більш оригінальним господині використовують не тільки різні компоненти, але і соуси, які покликані зробити страву більш пікантним, вишуканим, смачним, гострим і так далі.

Високі кущі жимолості, квітучі великими гарними квітками, можуть порадувати не тільки приємним ароматом. Всі частини рослини використовують як лікарські засоби - і травневі квіти, і ягоди, які дозрівають до осені і мають насичений синій або чорний колір.

Завдяки тому, що півтора століття тому в суп додали огірковий розсіл, сьогодні ми може насолоджуватися дуже смачний розсольником. Це перше блюдо можна приготувати не тільки на м'ясному бульйоні, але й на рибному або на овочевому. Обов'язковим компонентом крім огіркової рідини є самі огірки, а також різноманітна крупа. Найчастіше господині вибирають її на свій смак, лідерами вважаються перловка і пшоно. Пропонуємо в цій статті поговорити про приготування розсольнику з додаванням перлової крупи.

Окрошка - улюблене російськими блюдо на всі часи. Всі знають, що окрошку зазвичай заправляють квасом, але не всі люблять таку заправку. Окрошку можна заправляти і кефіром, але тоді вона виходить дуже густою. Ідеальний варіант - сироватка. Окрошка на сироватці виходить дуже смачною, тому багато, спробувавши таку страву один раз, потім віддають перевагу саме таку варіацію. Незаперечний плюс сироватки полягає не тільки в смаку, але і в колосальній користь для здоров'я.

Грузинська кухня завжди дивувала різноманітністю і оригінальністю страв. Чахохбілі, одержуване з курячого м'яса готувати просто і досить таки швидко, причому процес приготування кілька захоплює.

Фондю прийшло до нас із Швейцарії, але настільки сподобалось всьому світу, що тепер у деяких країн є власний рецепт. Розрізняють декілька різновидів фондю - по-китайськи та сирне фондю. До останнього відносять такі види фондю, як французьке, швейцарське і італійське, які в свою чергу також включає по кілька різновидів. Нижче ми розглянемо, як можна приготувати в домашніх умовах фондю.

У дітей часто зустрічається таке захворювання, як ротавірусна інфекція. Для початку розберемося, що ж вона собою представляє. Це інфекційне захворювання, які викликають ротавіруси. Вони проникають в шлунково-кишковий тракт, точніше його слизову оболонку. Основна частина поразки вірусами припадає на слизову тонкої кишки.

З поширенням японської кухні стало дуже затребуваним таке блюдо, як рисова локшина (фунчоза). Її змішують з різними інгредієнтами, додають у салати, використовують як самостійну страву. Японські коріння продукту розуміють обов'язковий варіант приготування рисової локшини з морепродуктами. Найчастіше з останніх вибирають саме креветки, причому в основному за їх доступність і ціну.

Карбонара - страва в кращих традиціях сонячної Італії. Італійці готують цю пасту з спагетті, маленьких шматочків гуанчіале (солоної свинячий щоковини) і особливого соусу. Останній роблять з 2 сирів - пекорино романо та пармезану, яєць, солі і чорного перцю свіжого помелу. Справжня італійська карбонара має кілька специфічний смак через сиру пекоріно романо, саме тому навіть самі італійці часто використовують його в поєднанні з пармезаном.

Млинці - одне з найулюбленіших і найпопулярніших страв російської традиційної кухні. Для приготування млинців за класичним рецептом потрібно наступне.

Кизил - це цінний поширена на сході ягода, яка володіє масою корисних мікроелементів і речовин. Саме її лікарі рекомендують вживати при зниженому імунітеті, для відновлення сил і уповільнення процесу старіння. При цьому кизил корисний не тільки в сирому вигляді, але і в приготованому.

Меню сайту