Реклама спонсора

Більшість садових ягід і фруктів прекрасно підходять для приготування компотів, які відмінно втамовують спрагу в спекотні літні дні. Крім того, всі вони відмінно поєднуються між собою. Компоти-асорті дуже смачні і корисні, а також дуже красиві. Наприклад, яблука не дають красивого відтінку компоту, тому в нього можна додати будь-які ягоди.

Зазвичай аронія (чорноплідна горобина) добре плодоносить і багато власників цієї ягоди поняття не мають, що з нею робити. А робити з чорноплідної горобини можна різні страви, які будуть зберігатися протягом довгого часу. Одним з таких страв вважається джем.

Алича - це рослина сімейства сливових. Іншим словом це особливий вид сливи, тому й заготовки з аличі можна робити точно такі ж, як і зі сливи. Правда, алича володіє більш кислим і терпким смаком, тому при розрахунку кількості цукру слід зробити на це акцент.

Для будь-якого застілля і в звичайний день можна зробити дуже смачну закуску - солоні гливи. Їх можна їсти просто самостійно, а можна подавати до столу і під алкогольні напої. Гливи - дуже популярні гриби, їх можна купити в будь-якому магазині, ще один плюс - їх достатньо низька ціна. Отже, щоб приготувати солоні гливи, нам потрібно наступне.

Мало знайдеться на світі людей, які не люблять персики. Соковита і ароматна м'якоть цих екзотичних плодів не залишає байдужим практично нікого. Але цей фрукт цінують не тільки за його смак, але і за неймовірну корисність і значний список корисних речовин і мікроелементів, які присутні і в забавній шкірці і навіть в кісточці.

Персики, як ніякий інший фрукт мають дуже багатий склад. У них міститься кілька органічних кислот, а саме винна і яблучна. Присутній також і лимонна. Крім цього, насичені плоди і солями калію, залізом, фосфором, міддю, марганцем. Є у складі і селен з магнієм, цинк. Фрукти багаті і вітамінним комплексом. У них є речовин групи В, С, Е, РР.

Всім відомо, що овочі та фрукти - основні джерела різних мікроелементів і вітамінів, які необхідні людині для нормальної життєдіяльності. Разом з тим відомо більшості і те, що внаслідок різних захворювань необхідно дотримуватися певні обмеження в їжі, наприклад, категорично виключити з раціону харчування ряд продуктів, до яких відносяться і фрукти. Дуже часто таким плодом є персики.

Дотримання здорового та повноцінного режиму харчування вкрай важливо, особливо для вагітних, адже на організм майбутньої мами здійснюється подвійне навантаження. Жінці необхідно забезпечити всіма життєво необхідними речовинами і вітамінами не тільки себе, але і майбутнього малюка.

У медицині вже давно використовують дієтичні і лікувальні властивості такого корисного продукту, як яблука та лікування панкреатиту - не виняток. Включаючи в раціон хворого яблука, необхідно дотримуватися ряду умов.

При панкреатиті капусту брокколі гастроентерологи рекомендують вживати через багатство цілющих властивостей, які сприятливо впливають на стан підшлункової залози. Крім того, брокколі містить цілий ряд вітамінів - А, С, Е, а також Н, К, РР і мінеральних речовин - Са, Cr, К, I і Mg. До складу цього заморського овоча входять вітаміни групи В, які підсилюють дію мікроелементів на людський організм.

Зелень - це те, без чого неможливо приготувати смачне і ароматне блюдо, адже вона надає їй особливі нотки, роблячи блюдо по-справжньому смачним і незвичайним. При цьому зелень користується популярністю не тільки завдяки своєму смаку і аромату, але і завдяки своїм складом. Вся справа в тому, що вона містить безліч корисних мікроелементів і речовин, таких необхідних для нашого організму.

На відміну від вишневого варення повидло має більш густу консистенцію. У зимовий час вишневе повидло стає найпоширенішим ласощами, яке подають до чаю і з випічкою. Густе, дуже солодке і ароматне повидло з вишні може використовуватися в якості начинки для пирогів і булочок.

Абрикосове варення навряд чи залишить когось байдужим, однак з цього фрукта можна приготувати ще одне смачна страва - джем з абрикосів.

З літніх сезонних яблук можна приготувати велику кількість всякої смакоти на зиму, в тому числі і повидло. Яблучне повидло виходить густим і смачним при порівняно невеликій кількості цукру. А все тому, що в яблучної м'якоті багато природного пектину, який має желюючий властивості.

Незважаючи на велику кількість різноманітних соків, газованих напоїв, чаю та кави улюбленим напоєм багатьох людей як і раніше залишається компот. З чого його тільки не готують: персиків, малини, полуниці, і, звичайно ж, яблук. Такий компот смачний як в свіжому вигляді, так і в консервованому, проте деякі господині не люблять його закочувати, так як більшість рецептур передбачає додаткову стерилізацію продукту.

Меню сайту