Реклама спонсора

Для того, щоб подарувати щось корисне на новосілля, зовсім не обов'язково витрачати колосальні суми. Цілком можливо виготовити презент власноруч. Для цього існують сотні ідей на будь-який смак.

Напевно кожній мамі знайома ситуація, коли годинами пропадаешь на кухні, бажаючи догодити своєму вибагливому крихті, стараєшся, готуєш, а в підсумку чуєш від улюбленого чада, що в садку годують смачніше. Ось і починають мами шукати заповітні садіковскіх рецепти дитячих страв в надії почути, немов вищу похвалу: «яка смакота, прямо як у нашому садку»!

Мінеральна вода Боржомі завдяки вмісту в її складі комплексу корисних речовин і біологічно активних компонентів робить на людський організм лікувальну дію. Багато вагітні жінки, піклуючись про власне здоров'я і здоров'я крихітного чоловічка, приділяють своєму харчуванню особливе значення, а тому найчастіше їх цікавить питання про те, чи можна пити Боржомі в період виношування немовляти? Давайте розбиратися.

Велика частина трав має на організм майбутньої матері благотворний вплив. Трави служать безцінним джерелом великої кількості поживних речовин. Вагітним жінкам рекомендується приймати трави у вигляді настоїв, проте потрібно бути уважними і використовувати тільки ті трави, які не зашкодять жінці і майбутньому малюкові. До числа безпечних для вживання трав під час вагітності можна віднести кропиву.

Під час вагітності багато трави не рекомендується вживати в їжу. Відноситься це до черемше, яку по-іншому називають «ведмежа цибуля»? У листках і стеблах черемші міститься велика кількість вітамінів (наприклад, А, В і С). Крім того, до їх складу входить фолієва кислота, клітковина, ефірні масла і речовина під назвою лізоцим. Його вважають найефективнішим природним антибіотиком.

Черемшу називають по-різному - ведмежим цибулею, диким часником, левердой, колбою або переможним цибулею. Черемша в лісі - один з ранніх джерел вітамінів (сезон дозрівання - квітень-травень). У їжу використовуються листя цієї трав'янистої рослини. Листя можуть бути сирими або маринованими, додають їх часто в хліб, випічку і гарячі страви.

Виноградне листя часто використовуються для фаршированих блюд, наприклад, знаменитої вірменської долми. Фаршировані у виноградне листя продукти готують на пару, запікають, смажать, варять, гасять. По суті, виноградне листя використовуються аналогічно листю капустяним.

Аскорбінова кислота бере активну участь у різних біохімічних процесах, які протікають в організмі людини. Ця речовина не здатна синтезуватися, тому так важливо вживати його щодня. Якими корисними властивостями володіє аскорбінова кислота, яку по-іншому називають вітаміном С?

Незважаючи на різноманітність кондитерських виробів в сучасних магазинах, багато хто воліє готувати їх вдома. Так, можна точно знати склад, термін придатності і виконати блюдо в будь-якій формі або розмірі.

З проблемою печіння в ногах найчастіше стикаються жінки. З чим це може бути пов'язано? Печіння, що виникає в ногах, може бути одноразовим, а може повторюватися протягом декількох днів і це не можна залишати без уваги.

Багато людей хоча б раз відчували відчуття печіння в шлунку. Часто такі відчуття виникають після застілля, тобто переїдання, вживання алкоголю, достатку гострих, жирних, солоних і копчених продуктів. Печіння в шлунку в такому випадку - банальне прояв печії. Воно носить нерегулярний характер і легко нейтралізується відповідними препаратами. Усунути печію можна, випивши розчин чайної ложки соди і склянки теплої води (молока).

Коли підходить сезон огірків, господині прагнуть купити їх якомога більше, адже вони будуть свіжими і смачними непостійно. Дуже скоро на ринках і прилавках магазинів взагалі не знайдеш ні свіжі овочі, ні фрукти, адже настануть зимові холоди. В такий час побачити огірочки можна хіба що маринованими в банках. Але що робити тим, хто не вміє готувати маринади? Ми постараємося допомогти вам розібратися з даною проблемою.

Устриці - найвідоміший морепродукт, який давно полюбився гурманам і не дарма. Цей продукт містить досить багато корисних речовин і до того ж є афродизіаком. Тому правильне вживання устриць для підтримки високого рівня здоров'я - важливе питання, яке вимагає деякого роз'яснення.

При слові «восьминіг», та й просто «морепродукти» багато господинь хапаються за голову і розводять руками - мовляв, не вмію готувати і навіть не уявляю, як це робити! Саме тому пропонуємо вам прочитати нашу статтю і переконатися, що восьминіг - це зовсім не кінець світу, а всього лише представник морських глибин, що є дуже смачною складовою багатьох страв.

Брусниця і журавлина - це дуже корисні лісові ягоди, в них міститься безліч вітамінів. І журавлина, і брусниця багаті аскорбіновою кислотою, яка допомагає підтримати імунітет в сезон застуд. А якщо постійно вживати ці ягоди, то навесні можна не боятися занепаду сил і авітамінозу.

Меню сайту