Реклама спонсора

Варення може бути не тільки смачним, але ще й корисним. Ось, наприклад, десерт з обліпихи - справжня комора вітамінів і мікроелементів, адже вона містить і фолієву кислоту, і каротин, і жири, і дубильні компоненти. Є в обліписі і вітаміни групи В, С, Е, Р. Обов'язково підготуйте на зиму пару баночок цього корисного продукту.

Домашнє вино з шипшини - не тільки смачний і благородний напій, але ще і дуже корисний, адже шипшина містить величезну кількість вітаміну С, який так необхідний нашому організму, особливо у весняно-зимовий період.

Чомусь багато, страждають на цукровий діабет, обмежують себе у вживанні корисних продуктів. Так, звичайно, дотримуватися дієти потрібно обов'язково. От тільки далеко не всі фрукти і ягоди чинять негативний вплив на наш організм. Так, наприклад, малина, яка є джерелом вітамінів, здатна не тільки наповнити наш організм корисними речовинами, але й істотно знизити ризик появи певних хвороб.

Як вважають історики, кулінарні соуси були винайдені в Стародавньому Римі і являли собою протерті овочеві суміші, що подаються з головним блюдом. У Середні століття в якості соусів стали подавати рідину, яка виходила після того, як на сковорідку, де смажилося м'ясо, виливали вино, і воно змішувалося з жиром і м'ясним соком.

За лічені хвилини можна замісити тісто, залити ним абрикосовий начинку і помістити в духовку, а вже через 40 хвилин на столі буде красуватися ароматний фруктовий пиріг до чаю. Для тіста потрібно взяти наступне.

Червона смородина перевершує чорну тим, що вона є більш врожайною, а її плоди довше тримаються на гілках і не опадає з них навіть під час повного дозрівання. Крім того, кущі червоної смородини мають компактну форму і не потребують підпірці. Чорна смородина позбавлена ??даних переваг: без підтримки вона розпадається і виглядає дуже недбало. У обрізку червона смородина не дуже вимоглива, її гілки ростуть довго, а обрізання підлягають тільки зовсім слабкі й старі гілки.

У домашніх умовах нескладно приготувати алкогольний напій, який зможе в кілька разів перевершити те, що пропонується в магазинах. Червона смородина - відмінна сировина, з якого можна зробити наливку для святкового столу.

Літній період, як відомо, багатий на різні ягоди, що, природно, дає можливість багатьом господиням застосувати свою фантазію для того, щоб побалувати своїх близьких смачненьким. Можна приготувати і муси, і ягідні салати, а також свіжі ягоди добре використовувати в якості начинки для різних пирогів, зокрема всім знаменита «шарлотка» може бути приготована не тільки з яблуками, але і, наприклад, з абрикосами.

Не завжди є час і бажання готувати будь-які складні десерти або випічку, але порадувати домочадців або нежданих гостей домашнім пирогом, все ж, хочеться. У таких випадках завжди виручає рецепт сирного пирога, причому він отримує таким ніжним і смачним, що його із задоволенням їдять і ті, хто сир зовсім не любить, і ті, хто постійно рахує калорії. Правда, сирний пиріг можна приготувати двома способами: зробити сирне тісто з фруктовою начинкою або ж просто сирно-фруктову начинку.

Дрібним синім виноградом прийнято називати такі сорти: голубок, лівадійський чорний, гурзуфський рожевий та інші. Такий виноград кожен сезон продається у великій кількості, причому за порівняно низькими цінами. Саме з нього виходить непогане вино домашнього приготування, особливо, якщо виноград вирощений на власній ділянці.

Маленька помаранчева ягідка обліпихи відома всьому світу завдяки унікальному складу і цілющим властивостям, здатним вилікувати багато хвороб і зміцнити організм. Особливо зимово-весняна нестача вітамінів здатна спровокувати наступ більшості захворювань і обліпиха допоможе з ними впоратися. Тому варто заготовити такого помічника на всю довгу зиму. І хоча обліпиха хороша і корисна в будь-якому вигляді, але найбільш цілющим і корисним вважають її сукупність з медом.

Всіма улюблена ягода - полуниця використовувалася для підтримки краси з тих самих пір, коли жінки помітили, що якщо регулярно протирати обличчя розім'ятої стиглої ягідкою, то можна повернути йому здоровий колір і зробити шкіру м'якою і бархатистою.

Обліпиха або «помаранчева королева саду» відома своїми корисними властивостями з дуже давніх часів. Так, наприклад, використовували обліпиху як лікувальний зілля стародавні греки, тибетські ченці, а східні лікарі і досі готують різні ліки на її основі. Маленька ягідка здатна надавати сил і енергії всьому організму, боротися з проникненням вірусів та інфекції, зміцнювати імунітет і налагоджувати роботу травлення, та й від стресів і депресії краще за неї ніхто не впорається.

Всім відомо, що агрус і смородина - смачні і корисні ягоди. З них можна готувати все, що завгодно, проте особливо смачним і ароматним виходить компот. Напій, приготовлений на основі ягід двох сортів, має незвичайний колір.

Якщо ви плануєте отримати солідний урожай смачною полуниці, потрібно подбати про кістках заздалегідь, особливо приділяючи увагу належному догляду навесні. Саме в цей період роботи на грядці з полуницею самі трудомісткі, однак від їх якості залежить урожай солодкої ягоди.

Меню сайту