Реклама спонсора

Ми всі знаємо смак маринованих огірків, які продаються в кожному магазині і які не завжди нам подобаються. Багато садівники і городники роблять мариновані огірочки самі, і вони в них виходять такими смачними, що пальчики оближеш. Кожен робить маринад по своєму, йому одному відомим рецептом, але ділиться рецептами майже кожен. Рецептів багато, і ми вибираємо той, який підходить нам за різними критеріями.

У літню спеку зазвичай вдалими виходять соління й маринади, іноді в досить незвичному поєднанні овочів і трав.

Ревінь - це дуже популярний овоч, який готується як фрукт. Зверніть увагу на те, що їстівними є тільки листя. Що ж стосується кореня і стебел, то вони отруйні. У більшості випадків він використовується для тушкування сиропів або красносмородінного желе. Проте перший ревінь дуже смачний і соковитий, в результаті чого з нього можна зробити відмінну основу для пирогів, зварити джем, варення, компот, але найкраще з нього вийдуть соус до шашлику.

Груша - це улюблений багатьма фрукт. Ми з нетерпінням чекаємо початку його сезону, щоб сповна насолодитися медовим ароматом і солодким соковитим смаком плода. Однак мало хто знає про те, що з груш можна приготувати безліч найрізноманітніших десертів. Особливо смачними вони виходять в ванільному сиропі. Такий заготівлею можна прикрашати торти, рулети, кошики, тістечка, пломбір. Таким чином, можна сміливо заявити, що грушеві часточки - це безпрограшний варіант бездоганного десерту.

Помідори вважаються незамінним видом заготовки на зиму. Багато господинь заготовляють даний овоч декількома способами - зокрема, одним з найпоширеніших є консервація. При цьому застосування такого способу передбачає наявність двох видів - маринованих і солоних помідорів.

Гострий перець може бути маленьким, великим або середнім, але обов'язково мати червоний колір. Без гострого перцю не обходиться практично жодна страва в Італії. Його додають в ковбасу, піцу і в салати. У даній статті ми розповімо, як можна приготувати чудову закуску, яка присутня практично на кожному столі італійця.

Ми кожен день включаємо в свій раціон овочі та фрукти. При цьому більшість з нас навіть не замислюються про те, яку користь вони приносять нашому організму. І дарма, адже завдяки їм підвищується імунітет, покращується робота внутрішніх органів і, що дуже важливо, проводиться профілактика виникнення найрізноманітніших хвороб. Тому дуже важливо стежити за своїм раціоном і по можливості постарайтеся зробити його максимально лікувальним і корисним.

Маринована капуста - це одне з найпопулярніших страв у зимовий період. Її подають як до звичайного столу, так і до святкового і це не дивно, адже вона чудово поєднується з найрізноманітнішими стравами, відрізняється своїм бездоганним смаком. Плюс до всього маринована капуста дуже корисна, тому що містить у своєму складі безліч вітамінів і корисних речовин. Однак для того, щоб вона їх не «розгубила», її потрібно правильно приготувати.

Уявіть собі великі блискучі сливи, красиво укладене в вазочку. Під щільною темною шкіркою плодів замість кісточок знаходяться волоські горіхи, просочені кисло-солодким сиропом. А тепер уявіть, що це незвичайне ласощі ви приготували власноруч. Такий вид варення зазвичай не заготовлюється у великих кількостях, і виставляється на стіл в особливих випадках. Варити його доведеться від 2 до 3 днів, але в результаті ви отримаєте незвичайний смачний десерт.

При цукровому діабеті накладається суворе обмеження на солодощі, але, на жаль, бажання поласувати під час хвороби не пропадає. Задовольнити тягу до солодкого можна, вживаючи деякі фрукти і ягоди, і ожина в їх числі. Крім хороших смакових якостей ожина має і лікарську цінність, оскільки до її складу входять елементи, корисні для хворих на діабет людей.

Баклажани, які називають ще «вірменськими огірками», на Сході вважають овочами, неймовірно корисними для здоров'я і сприяють довголіттю. Холодні і гарячі закуски з баклажанів користуються великою популярністю, як на повсякденних, так і на святкових столах.

Кожна господиня за літній та осінній періоди намагається по максимуму зробити заготовок і це не дивно, так як тільки завдяки цьому можна на тривалий час зберегти овочі та фрукти. Плюс до всього, вживаючи їх, ви насичує організм необхідними вітамінами і мінералами, в яких він так потребує зимовий час.

Ось і прийшла осінь. Дні стали менше, на вулиці похолодало, з'явився несподіваний мороз. У такі дні навіть на вулицю не хочеться виходити. А що робити, запитаєте ви? Ми пропонуємо приготувати оригінальне смачне желе з яблук з желатином. Воно обов'язково вам сподобається, а сам процес приготування допоможе провести цікаво час, а найголовніше - з користю.

Різнобарвне ароматне желе для тривалого зберігання можна приготувати практично з будь-якого виду ягід або фруктів. При цьому в деяких рецептах одним з обов'язкових інгредієнтів вказується желатин - без нього справжнє «тремтяче» желе просто не вийде. Але є такі ягоди, в яких особливе желирующее речовина знаходиться спочатку, тому в процесі приготування ягідна маса набуває потрібну консистенцію.

Варення із червоної смородини смачне і корисне. З цим ніхто не сперечається, але у нього є один істотний недолік - тверді кісточки. Не дуже приємно, коли вони потрапляють на зуби і зовсім неестетично, коли кісточки застряют в просторі між зубами, але проблема ця усувається елементарно! Просто замість звичайного смородинового варення потрібно приготувати джем з соку червоної смородини!

Меню сайту