Реклама спонсора

Рецептів заготовок на зиму з баклажанів кулінарами придумано і випробувано велику кількість. Ікра, соуси, салати з цього плоду вносять в наше зимове меню і різноманітність, і порцію вітамінів. Натуральність смаку передають по-справжньому дари природи, заготовлені в первозданному вигляді, тобто зі збереженням своєї форми і зовнішнього вигляду. Баклажани, заготовлені про запас цільними плодами - саме про такий продукт піде мова в даній статті. Увазі читачів запропоновані кращі рецепти виконання подібних ласощів.

Овочі є невід'ємною життєво важливою залишає нашого раціону. З них готують безліч різноманітних страв. Особливе місце серед овочів займають баклажани, які в літній період присутні практично у всіх літніх стравах, але сьогодні ми поговоримо про те, як просто і швидко можна запастися баклажанами на зиму шляхом заквашування.

Баклажани смачні і прості у приготуванні овочі, які входять в рецептуру багатьох смачних страв. Регулярне вживання в їжу баклажанів сприяє схудненню, виведенню з організму шлаків і токсинів, а також, коли їмо баклажани, запеклому курцеві легше кинути палити через досить великого вмісту в м'якоті нікотинової кислоти.

Щоб зимовий стіл був різноманітним, не забудьте запастися влітку баклажанами. Ці овочі дуже корисні і смачні, вони чудово піддаються консервації і відмінно зберігаються в умовах підвалу або льоху.

Сучасні холодильники з функцією "суха заморозка" дозволяють на тривалий час зберігати овочі, ягоди і фрукти в замороженому вигляді. Такі заготовки не псуються протягом усього періоду перебування у морозильній камері і зберігають в собі практично всі харчові властивості і корисні елементи. У даній статті мова піде про замороження баклажанів. Способи виконання домашньої заморозки цього корисного овоча описані в наступних рецептах.

Без баклажан світ овочів був би нудний і біднуватий. Баклажани з'являються на наших столах з середини літа і до перших заморозків. З них готують смачні закуски, гарніри, супи, ікру і, звичайно ж, всіляку консервацію. Баклажани дуже швидко готуються і надають страві неповторний пікантний трохи гоструватий смак.

Закуска з баклажанів, приготована за запропонованим в статті рецептом, стане гарним доповненням до м'ясних і рибних страв, картопляного або горохового пюре, макаронів і каш. Баклажани, морква, цибуля, часник, зелень - всі ці вітамінні продукти входять до складу страви, а це означає, що їх вживання сприятиме збагаченню організму цінними елементами. У холодну пору року такі ласощі обов'язково має бути присутнім на вашому обідньому столі.

Встигаючи в середині літа, баклажани користуються величезною популярністю у вмілих господинь. З них готують масу різних смачних страв, причому як для поточного споживання, так і в якості заготовок на зиму. Як раз таки про те, як можна законсервувати баклажани на зиму, ми сьогодні і поговоримо. Давайте розглянемо різні рецепти.

Термін «соус» відноситься до французької кухні. Його призначення - урізноманітнити склад їжі, надати їй соковитості, а також об'єднати основне блюдо з гарніром. Особливо потребує соусі відварне м'ясо, так як воно дещо сухувато. Існує багато різновидів соусів, що подаються до м'ясних страв. Найбільшою популярністю користуються томатні соуси, які можна приготувати на основі помідорів.

Незвичайні соуси - не новинка на святкових столах, щороку вони заготовлюються взапас, щоб в холодні деньки порадувати своїм смаком і урізноманітнити стіл.

Прянощі додають блюдам неповторних аромату і смаку, тому їх часто використовують в різних рецептах. Досить часто в страви радять додавати базилік. Ця пряно-ароматна травичка родом з південних країн. Базилік має яскраво вираженим цікавим ароматом. У кулінарії використовуються сорти з зеленими та фіолетовими листочками.

Макарони досить часто присутні в повсякденному меню. Щоб вони були Несухі, прийнято додавати при подачі на стіл до макаронів підливи або соуси. Зазвичай соус купують готовий, але його можна приготувати самостійно, що буде набагато корисніше, та й існує чергова можливість для господині проявити свою кулінарну вміння і творчість. Найбільшою популярністю користуються соуси для макаронів з помідорів.

Соус з яблук дуже популярний в кухнях практично всіх країн світу і це не дивно, адже він здатний перетворити смакові якості будь-яких страв, надаючи їм пікантність і вишуканість. Приготувати такий соус дуже просто, до того ж його можна використовувати як для поточного споживання, так і як заготовку на зиму. Як раз таки про те, як зробити запаси яблучного соусу для холодної пори року ми сьогодні і поговоримо.

Соуси, приготовлені з томатів, послужать відмінним доповненням до будь-якої страви. Кислі та солодкі, гострі та пікантні, вони додадуть новий смак уже давно знайомим стравам. Розглянемо різні варіації того, як приготувати соус з томатів на зиму.

Болгарський перець - нині вельми популярна овочева культура. Відмінні смакові якості, а також набір корисних для людського організму речовин роблять його бажаним гостем на кожному столі. А якщо замість покупки в супермаркеті взяти та виростити такий перчик своїми руками, користі від нього буде овдовіле більше. Не дивно, що дбайливі господині частенько задаються питанням про те, як виростити цей джерело корисних речовин самостійно, щоб і врожай був гарним, і смаком своїм він порадував.

Меню сайту