Реклама спонсора

Виростити міцну розсаду помідорів у себе вдома не так складно. Важливо дотримуватися основних правил і уважно спостерігати за рослинами.

Кожен початківець дачник, зібравшись розводити на своїй ділянці виноград, тільки й мріє про те, як би скоріше збільшити число виноградних кущів. Найбільш простим і прийнятним варіантом абсолютно для всіх можна вважати посадку і розведення винограду за допомогою живців. Виконується посадка ранньою весною і не являє собою ніякої складності!

З півкілограма ягід червоної горобини, 600 г цукру і літра води можна приготувати неймовірно корисний і смачний напій - Горобиновий сироп! Для приготування такого вітамінізованого сиропу підійдуть як ягоди тільки що дозрілі, тобто абсолютно стиглі, так і свіжоморожена горобина, яку можна заморозити ще з осені, а, наприклад, навесні або навіть влітку приготувати з неї цей чудовий напій.

Малинове варення завдяки своїм смако-ароматичних і цілющим властивостям є однією з найбільш популярних заготовок на зиму. Так задумала природа, що ягоди малини мають безліч кісточок, які не всім припадають до смаку. У зв'язку з цим назріла необхідність написати про приготування малинового варення без кісточок або інакше - малинового сиропу.

Традиційно гостей прийнято пригощати варенням і випічкою, тому, дізнавшись про те, що на стіл можна подати густий сироп або сироп-желе, дивуєшся. Приготувати сироп з смородини досить просто, а використовувати його можна практично скрізь - зварити компот, кисіль, подати в якості сиропу для оладок або млинців, приготувати ароматну прошарок для торта або пирога. Все це корисний і смачний красносмородіновий сироп. Ось декілька варіантів заготовки.

Ніжне, з легкою кислинкою, непріторное і дуже ароматне. Це сливове варення. Завдяки різноманітності сортів цього фрукта смаків у десерту маса, власне як і способів приготування.

Хто не любить консервовані помідори !? Смачні та соковиті, вони так чудово доповнюють смажену картопельку. Виявляється, для того щоб запастися томатами на зиму, зовсім необов'язково чекати, поки вони хороші не встигнуть, консервувати можна і зелені помідори! Більш того, в такому вигляді вони виходять ще смачнішими і хрусткими! Про те, як правильно зробити заготовки із зелених помідорів на зиму, ми сьогодні і поговоримо.

Ароматне, апетитне, буквально тане в роті - це все про сало з часником і перцем. Від подібного делікатесу навряд чи хтось зможе відмовитися і що б не говорили скептики, в помірних кількостях сало корисно і, більше того, необхідно нашому організму, адже в ньому міститься корисний холестерин, який необхідний для регуляції гормонального обміну.

Білий гриб користується величезною популярністю серед грибників і все завдяки його дуже багатому хімічному складу і відмінним смаковим властивостям. З боровика можна приготувати чудові заготовки на зиму, запасаючи тим самим для всієї родини дуже смачну і по-справжньому вітамінну закуску! Як це зробити ?! Зараз ми про це і поговоримо.

Червону смородину не даремно називають ягодою здоров'я, оскільки в ній присутній маса корисних речовин, мікроелементів і вітамінів. Зі смородини роблять масу смачних десертів (джеми, желе, варення) і напоїв, причому як алкогольних, так і безалкогольних (морси, компоти, наливки). Тому варто подбати про те, щоб заготовити цю ягоду на зиму. Смородина відмінно піддається заморожуванню, консервації, сушки і маринування.

Долма являє собою блюдо, аналогічне голубців, в якому, як правило, капустяне листя замінюють листям винограду. Багато в чому завдяки цьому долма набуває незвичайний трохи кислуватий присмак. Дане блюдо входить до складу національної кухні багатьох країн світу, в яких росте виноград. У більшості регіонів, де вживають долму, виростання винограду має сезонний характер.

Огірок є однією з найпоширеніших овочевих культур в усьому світі, відомих ще з глибокої давнини. Він використовується в кулінарії (як самостійний продукт або у складі інших страв, зокрема салатів), медицині (народної і при призначенні дієтичного харчування), косметології і так далі. За час його використання в різних сферах життєдіяльності людини накопичилася величезна кількість різноманітних кулінарних рецептів.

Багато господинь ламають голову над тим, що приготувати з огірків на зиму, та так, щоб страва була не тільки смачним і поживним, але ще й збереглося якомога довше !? Прекрасним варіантом стане блюдо «Огірки по-корейськи на зиму». Холодна закуска просто дивовижна, а до того ж ще злегка остренькая, що теж являє собою якусь родзинку!

Томатний сік давно зарекомендував себе як продукт, багатий вітамінами і корисними мікро- і макроелементами. Крім цього в ньому містяться корисні речовини, близькі за складом до природних гормонів людини. Таким чином, він стане надійним засобом боротьби з авітамінозом в зимовий час і в період міжсезоння. Крім того, він має відмінні гастрономічні якості, що дозволяють використовувати його в їжу, як первозданному вигляді, так і для приготування різних страв (в якості заправки, соусу і так далі).

Виростивши на своїй ділянці велику кількість червоних помідорів, і маючи вдома хорошу соковижималку, цілком успішно можна приготувати на зиму велика кількість томатного соку. Такий домашній томатний сік можна не тільки пити як напій, а й використовувати в приготуванні різних страв замість томатної пасти.

Меню сайту