Реклама спонсора

Вперше письмова згадка агрусу зустрічається в середині шістнадцятого століття в книзі-класифікаторі французького ботаніка і лікаря Жана Рюеля. Батьківщиною даного чагарнику, вдало прижився в Росії завдяки своїй невибагливості, є Північна Африка. З цього континенту він, найімовірніше, потрапив у Західну Європу і далі поширився світом. У Російській Федерації зустрічається, як культурна, так і здичавілий форма даної рослини.

Крім приємного смаку черешня може порадувати своїх шанувальників широким спектром корисних речовин. До їх числа відносяться ретинол, тіамін, рибофлавін, токоферол, аскорбінова кислота, кальцій, калій, залізо, фосфор, натрій, магній і так далі. Багато хто прагне в сезон плодоносіння черешні не лише вдосталь насолодитися свіжими ягодами, але й заготовити їх про запас, щоб можна було і в холодний період поласувати черешневими плодами.

Варення з абрикосів смачне, але дуже солодкі ласощі. Його можна їсти окремо, застосовувати при випічці тортів, використовувати в процесі приготування соусів, але у всіх випадках слід пам'ятати про концентрованому смакові якості. Ще це дуже шкідливо для людей, які стежать за своєю вагою, що знаходяться на суворій дієті або хворих на цукровий діабет.

Правила лікувального дієтичного харчування завжди припускають відмову від тих чи інших продуктів. Найчастіше під забороною виявляється цукор. Для ласунів це справжня трагедія, але, на жаль, на благо здоров'я певні умови харчової поведінки потрібно дотримуватися.

Кондитерські вироби, солодощі і вже тим більше домашні варення, джеми, повидло для людей з цукровим діабетом - строге табу, але позбавляти себе задоволення поласувати солоденьким сьогодні їм не доводиться, оскільки у продажу є безліч найрізноманітніших продуктів, при виготовленні яких використовуються безпечні цукрозамінники .

Ні для кого не секрет, що сучасні господині вигадують найрізноманітніші рецепти, дотримуючись яких, можна приготувати різні закрутки, які будуть відрізнятися своїм бездоганним смаком і ароматом. Плюс до всього завдяки їм у нас є прекрасна можливість в зимові дні насить організм необхідними вітамінами і мікроелементами. Тому, якщо в цьому році вас порадувала природа щедрим урожаєм, не пропустіть таку можливість, зробіть кілька видів консервації.

Сьогодні багато господинь намагаються навчитися готувати страви не тільки нашої кухні, а й ті, які готуються в інших країнах і це не дивно, адже так хочеться спробувати щось нове, а відвідувати дорогі ресторани далеко не у всіх є можливість.

Ревінь - це дуже корисна рослина, оскільки містить у своєму складі пектинові речовини, аскорбінову кислоту, рутин, цукор, а також необхідні для нашого організму кислоти - яблучну та інші. Багато господинь заготовляють ревінь на зиму для того, щоб протягом усього року насолоджуватися його бездоганним смаком і ароматом.

На сьогоднішній день кожна господиня намагається зробити якомога більше заготовок на зиму і це не дивно, так як тільки завдяки цьому можна зберегти дари природи на тривалий час. Існує величезна кількість найрізноманітніших рецептів, дотримуючись яких, можна приготувати смачні джеми, повидло, варення, муси, желе, компоти. Однак всі перераховані вище процеси обробки ягід негативно позначаються на їх корисні властивості, в результаті чого вони втрачають безліч вітамінів і мікроелементів.

Романтичний і світський коктейль «Полунична Маргарита» вже давно завоював серця багатьох людей. Він є одним з різновидів класичної «Маргарити». Єдина відмінність, що в сезон полуниці цю ягоду додають до його складу, надаючи цим самим напою неперевершені солодкі нотки. А ось поєднання аромату заморської текіли, свіжість лайма і солодкий смак полуниці не залишать байдужим нікого.

Бузина - це рослина, яка відноситься до групи Жимолостнов. Проростає вона на території України, Росії, Білорусії, Криму, Прибалтики і на Кавказі. З давніх часів люди вважали, що вона наділена особливою силою і здатна вилікувати будь-яку хворобу. Насправді ж це дійсно унікальну цілющу рослину, яка містить у своєму складі величезна кількість вітамінів і мікроелементів, в тому числі і рідкісних корисних речовин.

Напевно, мрія кожної дівчини? їсти солодощі, зовсім поправляючись. Чи можна зварити смачний полуничний джем, не використовуючи навіть грама цукру і штучних замінників? Звичайно, так і в цьому фішка даного ласощі? воно зовсім не зашкодить фігурі. Готується джем дуже просто і є низькокалорійним.

Процес приготування варення досить трудомісткий, а тому займає досить багато часу, але не всім хочеться в спекотний літній день перебувати кілька годин біля плити. Виходом із ситуації стане рецепт варення вишневого швидкого приготування? «П'ятихвилинка».

Ось ми нарешті і дочекалися врожаю першої ягоди - улюбленої багатьма полуниці і так хочеться, щоб її сезон тривав якомога довше. Ось тільки від нашого «хочу» нічого, на жаль, не змінюється. Ми змушені підлаштовуватися під капризи природи. Саме через це багато господинь заготовляють полуницю на зиму. Існує багато рецептів, дотримуючись покрокову інструкцію яких, можна приготувати різні джеми, варення, компоти.

Заготовлюючи на зиму різні варення та джеми, обов'язково згадайте про таку корисну ягідці, як чорниця. Її чудовий аромат і смак припадуть до душі кожному, хто її покуштує. До того ж в чорниці маса корисних речовин, є в ній органічні кислоти та вітаміни. Якщо постійно вживати в їжу чорницю, то можна таким чином поліпшити зір. А ще ця чудо-ягідка надає профілактичну дію на серце, зміцнює судини, надає омолоджуючий ефект і покращує пам'ять.

Меню сайту