Реклама спонсора

Пішли в минуле часи, коли аджику готували виключно за класичним рецептом. Сьогодні людина прагне максимально розширити свої гастрономічні інтереси. І, як виявляється, це зовсім нескладно - навіть не доведеться винаходити ноу-хау. Досить привнести нові смако-ароматичні відтінки в звичне блюдо. Найчастіше результати таких експериментів бувають дуже вдалими. Яскравим прикладом такого новаторства є варена аджика з яблук і моркви, рецепт якої буде представлений нижче.

Любителям гострих страв неодмінно припаде до душі аджика з стручкового гіркого перцю. Ця воістину пікантна закуска стане відмінним доповненням до м'яса, риби і різним гарнірів. Її приготування не викличе труднощів і не забере багато вільного часу. Давайте розглянемо рецепт аджики з гострого перцю.

Багатьом шанувальникам соусів аджика здається надмірно гострою приправою. Однак, як показує практика, це незручність досить легко виправити, просто несучи до традиційне блюдо додатковий інгредієнт - яблука. Вони дозволять зробити не гострий, а пікантний соус з кисло-солодкими смаковими тонами на манер китайської кухні. Нижче буде приведений рецепт приготування цієї приправи.

Болгарський перець - відмінний продукт для консервації. З цього овоча готують лечо, різні салати, смажать його цілком і маринують. Далі докладніше поговоримо про останньому способі заготовки - маринуванні.

Гарбуз - це не тільки нескінченне джерело вітамінів. Вона може бути ще і смачним, оригінальним, яскравим стравою. А в поєднанні з деякими іншими продуктами, наприклад, з імбиром гарбуз стає найпершим засобом для профілактики застуди та одним з ліків проти авітамінозу і поганого настрою.

Про корисні властивості дині знає кожен. Цей солодкий і соковитий плід славиться великою кількістю вітамінів, білків, мінералів, крохмалю, органічних солей та інших життєво необхідних для людини речовин.

Квасоля - дуже цінний продукт харчування, який містить у своєму складі багато білка, різні мінерали, ряд цінних амінокислот. Тому її дуже часто вживають у їжу, але корисні не тільки боби квасолі, а й молоді стручки. Їх рекомендується збирати, коли всередині ще немає бобів, а сам стручок соковитий і м'ясистий.

Лечо являє собою одне з традиційних страв угорської кухні. Може виступати, як закуска або салат, так і в якості повноцінного гарніру. Цікавою особливістю даної страви навіть на батьківщині є відсутність строго регламентованої класичної рецептури. Існує тільки стандартний набір інгредієнтів (помідори, болгарський перець, цибуля), які можуть доповнюватися іншими компонентами. У Росії і ці інгредієнти найчастіше не є фундаментальними.

Добре, коли в одній банці кожен член родини може знайти щось на свій смак або просто є можливість одночасно скуштувати безліч овочів в зимовий період без необхідності розкривати відразу кілька консервацій. Домогтися цього дозволяє заготівля різних овочевих і фруктових асорті. Одним з популярних рецептів подібного роду є «Город у банку», який буде докладно описаний нижче.

Кабачкова ікра - одна з найпоширеніших закусок. Причин такої популярності кілька - відмінні смакові якості, користь і, звичайно ж, простота приготування. До того ж подібну ікру можна законсервувати і насолоджуватися улюбленими овочами навіть взимку.

Лохина проростає в заболочених лісах і на болотних територіях. Ягоди мають синій колір з чорним відливом, на смак кисло-солодкі. У їх складі міститься величезна кількість вітаміну С, органічних кислот, цукру і дубильних речовин. Саме це і робить даний плід настільки популярним.

Маринована капуста стане чудовим гарніром до будь-якої страви. Прекрасно підійде капуста до картопляного пюре, до м'яса і рибних страв, до плову. Існує багато різних варіантів приготування маринованої капусти, деякі з них дозволяють їсти її вже через пару годин, а завдяки іншим можна законсервувати капусту на зиму.

Якщо раніше баклажани вважалися чимось екзотичним, то сьогодні їх можна зустріти на багатьох присадибних ділянках. Але далеко не всі жінки люблять ці овочі і вміють смачно їх готувати. Синенькі, як ласкаво називають господині ці довгасті овочі темно-фіолетового кольору, смачні в овочевих рагу, гарнірах і закусках. На зиму можна заготовити баклажани різними способами. Багато сходяться на думці, що приготовані баклажани за смаком нагадують гриби.

Хрустка маринована капуста - це сама що ні на є російська закуска, яка відмінно підходить до всіх страв російської кухні. Вона дозволить урізноманітнити ваше меню, зробити прийом їжі приємним і смачним. Маринована капуста подається як закуска до міцних спиртних напоїв, вона добре поєднується з картоплею - як смаженої, так і відварний.

Кавун - це улюблене літнє ласощі дітей і дорослих. Багато хто нарікає, що сезон дозрівання кавунів так короткий, але ж можна зберегти смак і аромат цієї ягоди в банках на зиму. Якщо ласуни готують компоти та варення з кавунової м'якоті і корок, то любителі гострого і солоного напевно оцінять рецепт приготування солоного кавуна на зиму.

Меню сайту