Реклама спонсора

Для приготування м'яса по-албанська можна взяти свинину, телятину, курятину. Воно використовується як окрему страву і можна подавати разом з гарніром, це вже на ваш розсуд і перевагу за смаковими якостями. Ми спробуємо розібратися в тому, як приготувати це м'ясо зі свинини.

Час від часу виникає «мода» на продукти, коли звеличуються до небес його смакові характеристики і корисні властивості. Несподівано увійшов в раціон людини, що живе в середніх широтах, красень-баклажан. Справа в тому, що цей овоч дозріває на південних територіях при достатній кількості сонця і тепла.

Соковиті біляші з хрусткою скоринкою тесту - це смачне і ситне страв. Воно не залишає байдужим нікого. Тісто для біляшів може бути різним - на кефірі, кисляку або просто на воді. У кожному разі підсмажене тісто виходить з хрусткою скоринкою, а всередині залишається пишним і повітряним.

Вельми часто фахівці, та й садівники величають черешню «солодкої вишні». Таку назву плоди отримали за свій солодкий і приємний смак, який відрізняється від звичного кисло-солодкого смаку вишні. Варто відзначити і той факт, що черешня дозріває швидше, а плодів дає більше.

Для того щоб урожай був рясним, а саме деревце черешні прекрасно переносило суворі зими, гілочки щорічно потрібно підрізати, формуючи таким чином потрібну форму - крону. Тільки обрізанням черешні потрібно займатися в певний час і здійснювати обрізку потрібно правильно, незнання правил формування крони черешні може призвести не тільки до різкого зниження врожаю, хвороби, але і загибелі самої рослини!

У черешні багато ворогів, але серед них виділяються найпалкіші - попелиця, толстоножка і непарний шовкопряд. Також великої шкоди приносять грибкові захворювання. Уберегти дерево і врожай від них можна найпростішими способами профілактики, прибираючи бур'яни, ліквідуючи заражені частини дерева і плоди і проводячи планові обприскування. Якщо цього не робити, протягом років черешня пригнічується хворобами і шкідниками і, врешті-решт, просто гине.

Маффіни являють собою один з видів десертів. Ця страва відрізняється прекрасним ніжним смаком. Рецептів маффинов існує дуже багато, багато з них є досить легким стравою, що не містить великої кількості калорій. Приготування таких псевдокексов не доставляє особливих труднощів, спекти їх під силу навіть недосвідченим кулінарам. Нерідко в маффіни додають різні добавки, наприклад, вишню свіжу або заморожену.

Використовуючи листкове бездріжджове тісто, «уміючи», можна приготувати масу корисних і шалено смачних страв, яким, до речі сказати, і є слойки, приготовані з начинкою з вишні. Такі собі солодкі й ароматні пиріжки, які в прямому сенсі «зведуть з розуму» будь-якого!

Вишня - зручна ягода в тому плані, що її можна зберегти на довгий час різними способами, причому деякі з них не вимагають великих зусиль і вже тим більше якихось особливих знань, та й часу практично не займають. Особливо цінуються такі способи, які передбачають зберігання вишні в погребах. Одним з таких способів вважається маринування, яке дозволяє зберегти плоди вишні протягом всієї зими!

Вишня - універсальна рослина. Його можна вирощувати не тільки для того, щоб використовувати плоди для приготування різних страв, але і в медичних цілях, адже на основі вишневого листя і гілочок готують різні корисні зілля. Тому більшість дачників намагаються примножити вишневий сад, щоб такий принади в ньому було значно більше!

Обрізка фруктових дерев - один з головних прийомів, що застосовується для підвищення їх врожайності, і вишня - не виняток. У перший час після посадки мета обрізки полягає у формуванні крони, а в наступні роки проводиться її проріджування. Коли дерево старіє, його врожайність знижується, і для реабілітації вишні потрібно зробити омолоджуючу обрізку, іноді випив велику частину всіх основних гілок.

Цибуля - це визнаний джерело вітамінів, тому в зимовий час без нього не обійтися. До того ж овоч вважається незамінною добавкою до будь-яких страв за винятком десертів. Щоб зберегти цибулю і заощадити час на щоденному чищенні овоча, його можна замаринувати на зиму і використовувати вже готовий продукт. Існує безліч рецептів по його консервації, але всі вони є модифікацією класичного варіанту.

На зиму можна приготувати мариновану цибулю, не тільки назва страви звучить оригінально, але і його смак чудовий! Це вже не кажучи про його ароматі і зовнішньому вигляді! Використовують маринована цибуля як самостійну страву-закуску, також подають його до м'ясних страв, прикрашаючи їм, нарізаючи з нього півкільця. Крім того, маринована цибуля чудово доповнить смак будь-якої піци, приготованої в домашніх умовах, і ідеально підходить для страв, які в процесі приготування запікаються.

Урізноманітнити зимовий овочеве меню можна, якщо приготувати мариновану цибулю. Рекомендується таку заготовку робити завчасно, в сезон овочів. Краще всього використовувати невеликі плоди. У такому випадку вони рівномірно промаринується.

Про користь льону в господарстві в минулі часи знали багато хто, а тому був він одним з найпоширеніших на селі рослин, причому використовували його практично повністю. Отримували лляну тканину, використовували на корм худобі, вичавлювали корисне лляне масло. У кулінарії і народній медицині активно використовували насіння рослини.

Меню сайту