Реклама спонсора

Чорна смородина по праву може називатися найкориснішою ягодою на всьому присадибній ділянці. Наявність безлічі вітамінів і корисних мікроелементів в її складі робить ягоду незамінною для підтримки імунітету в період зимових холодів і уникнення авітамінозу навесні. Заготовлювати чорну смородину господині навчилися безліччю способів.

Червону смородину вирощують в садах і городах дуже багато людей. Ця гарна ягода має ніжний аромат і своєрідним приємним смаком з легкою кислинкою. У ній міститься багато корисних речовин - фруктоза, органічні кислоти, вітаміни і мікроелементи. Червона смородина підвищує імунітет, сприяє профілактиці та лікуванню простудних захворювань, нормалізує обмінні процеси в організмі, має протіволіхорадочним і сечогінну дію.

Заготовки з агрусу з апельсином та іншими цитрусовими стали популярні не так давно, але вже багато років господині гідно цінують це незвичайне поєднання тропічного фрукта і північної ягоди. Кислинка агрусу і смачний аромат апельсина взимку створять у вашому будинку надзвичайну атмосферу. Варення і джем стануть відмінним приводом зібратися всією сім'єю на чаювання.

До осені, коли настають холоди, городники знімають останній урожай зелених помідорів. Багато закладають їх на дозаривание, а можна зробити безліч смачних закаток на зиму.

Печериці широко використовуються кулінарами для приготування різних страв. Ці гриби підходять і для заготовок на зиму. Існує кілька рецептів таких заготовок. Отримувані в результаті страви стануть прекрасними закусками або доповненням до основної страви і гарніру, вони підійдуть як для святкового столу, так і для звичайної вечері.

З приходом осінньо-літнього сезону всі намагаються заготовити про запас якомога більше заготовок, щоб взимку повноцінно збагачувати свій організм вітамінами та поживними речовинами! Особливою популярністю в цьому плані користуються заготовки з шовковиці. Солодка ягода «дозволяє» приготувати з своїх плодів масу солодощів, які в зимову пору неодмінно оцінять всі!

Взимку, коли овочі та фрукти коштують втридорога, а лісових грибів і зовсім не знайти, відмінним виходом стає використання домашньої консервації. Смакоту прекрасно доповнять святкове меню і зроблять стіл багатим, особливо якщо подати правильно заготовлені лісові гриби. Маслюки прекрасно підходять для консервування - вони виходять смачними і ніжними, зберігають свій зовнішній вигляд після приготування. Їх можна засолювати, маринувати, консервувати в різних соусах, в тому числі в тушкованому з овочами вигляді.

У домашній кулінарії існує безліч рецептів консервування томатів. Деякі з них відрізняються простотою, якісь швидко жирніє і мають незвичайний смак, але дуже рідко зустрічається такий спосіб, який хочеться використовувати все життя.

У світі існує величезна кількість сортів яблук, але одним з найулюбленіших є, безумовно, антонівка. Їх ніжний і тонкий аромат можна сплутати ні з чим. Головним достоїнством цих яблук є збереження всіх смакових якостей і запаху при різних видах заготовок. Саме тому господині так люблять готувати з них на зиму компоти, заквашувати їх і, звичайно ж, варити варення. Ми підібрали для вас безліч простих і дуже смачних рецептів заготовок на зиму з антонівки.

Аджика - чудова пікантна приправа, яка в класичній своїй варіації готується з томатів, болгарського і гіркого перців з додаванням різних спецій. Багато господині, бажаючи проявити свою оригінальність, додають в аджику різні додаткові інгредієнти, як наприклад кабачки, буряк, морква, баклажани і т. Д. У результаті народжуються нові рецепти цього чудового страви. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати аджику з моркви.

Заготовлювати білокачанну капусту на зиму кожна господиня віддає перевагу по-своєму. Хтось її солить, хтось квасить, а хтось і маринує, додаючи в блюдо різні при цьому овочі, наприклад буряк або морква.

Серед різноманітних гострих закусок з хрону однією з найбільш популярних після класичної є так званий «хрін красносвекольний» або, іншими словами, хрін з буряком. Буряк надає традиційно гострого корені хрону більш м'який смак і приємно підфарбовує блюдо в рожевий колір, додаючи візуальної естетики. Можна таку закуску придбати в гастрономі, а можна і зробити самостійно. Про самостійний приготуванні і піде мова нижче.

Тим, хто найближчим часом дотримується дієтичного харчування, обов'язково потрібно спробувати дивовижне блюдо - «Ніжну ікру з кабачків і овочів». Така ікра являє собою легку закуску (холодну), яку можна легко приготувати вдома і подати як самостійний салат, приготований на зиму, можна намазати нею бутерброди або покласти як додаток до гарячої страви з картоплі або м'яса.

Весілля - одна з найурочистіших подій в нашому житті. Щоб свято пройшло вражаюче і бездоганно, потрібно ретельно до нього підготуватися.

З настанням осені грибники поспішають зібрати якомога більше улюблених грибів, щоб зробити з них на зиму масу різноманітних заготовок. Гриби не просто смачні, вони неймовірно корисні, і саме це робить страви з них особливо популярними!

Меню сайту