Реклама спонсора

Чорна смородина - це повноцінний, натуральний вітамінний комплекс. Саме тому її обов'язково рекомендують їсти всім - і дорослим, і дітям, але особливо показана ягода тим, у кого ослаблений імунітет.

Яблучне варення відноситься до числа традиційних зимових десертів. Його готують різними способами, використовуючи плоди різних сортів. Найбільш придатними для цього є антонівка, аніс, пепінка шафран та інші. Кожен створює певну смакову композицію. Тому спочатку варто приготувати варення з різних сортів фрукта, щоб вибрати найбільш детально визначений для себе.

Традиційно прийнято вважати, що будь-яке варення готується з ягід або фруктів з обов'язковим додаванням цукру, але насправді це не зовсім так. Для тих, хто стежить за своєю фігурою або має проблеми зі здоров'ям, в силу яких виникає необхідність виключення з раціону харчування вуглеводної їжі, придумані спеціальні рецепти приготування варення без цукру. Цукровий пісок в таких десертах замінюється нешкідливими і некалорійного підсолоджувачами.

Багато людей не з чуток знайомі з такою недугою як цукровий діабет. Хворі цим захворюванням змушені зазнавати значні обмеження в раціоні свого харчування і, перш за все, відмовитися від солодкої їжі. Одним з «заборонених» десертів для людей, яким необхідно контролювати рівень інсуліну в крові, є варення. Однак навіть це смачні ласощі, застосовуючи деякі кулінарні тонкощі, можна адаптувати для діабетиків.

Кожен рік приносить багатий урожай грибів. Кожна господиня заготовлює грибочки на зиму. Гриби можна замаринувати, але і посмажити. Смажені гриби - це найпростіше і швидке блюдо, яке можна зробити з грибів. Давайте заготовимо на зиму смажені моховики.

Журавлина - це джерело цілющих властивостей і вітамінів. Приготоване журавлинне варення - це надзвичайно смачний і корисний продукт, який просто незамінний взимку. Кожен любить приємно смакувати за чаюванням ложечку ароматного варення. Варення виходить трохи кислуватий, але дуже ніжне, тому воно стане улюбленим ласощами не лише дорослих, а й дітей.

Апельсинове варення з кожним днем ??стає популярним. Варення з апельсинів має дивовижний смак і незвичайний аромат. Як же готувати варення з апельсинів з шкіркою? Завдяки цедрі варення знаходить своєрідну родзинку. Варення можна варити не тільки з цілого апельсина, а й з кірочок. Для того щоб підсилити смак і запах варення, можна покласти у фруктову масу трохи кориці та імбиру.

Чорна смородина - унікальна ягода, наповнена масою корисних речовин - вітамінами, мінералами, мікроелементами. У загальній складності в ній є практичний весь перелік вітамінів і мікроелементів, необхідних людському організму для міцного здоров'я та активного способу життя.

При інтенсивному ритмі життя сучасні господині все-таки примудряються приготувати безліч видів консервації, в тому числі і варення. Благо, кулінари «винайшли» величезна кількість так званих експрес-рецептів. По них можна варити десерт практично з будь-яких сортів ягід і фруктів, в тому числі і з улюблених багатьма яблук.

Домашня випічка - це так затишно і дуже смачно. Коли приємний аромат свіжого пирога розноситься по будинку, відчувається особлива домашнє тепло і спокій. Для того щоб частіше радувати домочадців свіжою випічкою, кожна господиня повинна мати під рукою швидкий і вдалий рецепт тіста. До розряду швидкого тесту можна сміливо віднести тісто з кефіром на сухих дріжджах.

Незважаючи на те, що на прилавках магазинів можна знайти практично будь-який вид тесту - починаючи від листкового і закінчуючи дріжджовим, багато господинь раніше готують тісто самостійно, адже смачне домашнє тісто не замінить ніякий інший виробничий аналог, навіть дуже якісний.

У другій половині літа і першій половині осені в лісі можна збирати корисні і смачні гриби лисички. Ці гриби відмінно чистяться, через їх яскравого забарвлення їх неможливо переплутати з отруйними побратимами і в їх м'якоті практично не буває черв'яків. Тому лисички дуже популярні серед грибників.

На зиму постійно закривають ікру, лечо, помідорчики, огірочки, варення і компоти, але якщо традиційні закачування порядком набридли, зверніть увагу на патисони.

Все більше і більше господині звертають увагу на рецепти консервування овочів без використання оцту. Такі заготовки більш корисні для здоров'я, їх можна вводити в меню маленьких дітей і людей, яким з тієї чи іншої причини рекомендовано дієтичне харчування. У даній статті запропонований рецепт консервування помідор без оцту. Така заготовка відрізняється солодкуватим смаком з легкою кислинкою і дуже приємним і апетитним ароматом.

Варення з кабачків - екзотичний продукт, який готують любителі незвичайної вишуканої їжі. Воно має чудові смакові якості і здатне замінити традиційні фруктові десерти.

Меню сайту