Реклама спонсора

Петрушка - це улюблена багатьма пряна зелень, яка володіє масою корисних властивостей і дуже яскравим смаком та ароматом. Розрізняють дві основні групи цієї рослини - кореневу і листову петрушку. Незалежно від сорту коріння і зелень цієї рослини насичені ефірними маслами і мінералами, також в зелені петрушки міститься величезна кількість вітаміну С і В.

Кріп - смачна, ароматна і практично універсальна приправа, адже з її допомогою можна поліпшити смак більшості страв - супів, соусів, м'яса, риби, салатів і т. Д. Досить просто додати дрібку зелені в самому кінці приготування частування. При цьому використовувати можна як сушений кріп, так свіжий і заморожений.

Багато садові рослини можна вирощувати насінням. Одним з таких і є квітка петунія! Рослина однорічна, мається унікальну будову пагонів - каскадне, що, власне, і робить рослину дивно красивим під час цвітіння, яке дуже рясно.

Картопля - дуже благодатний овоч. За ним легко доглядати, а урожай при цьому виходить гідним. А вирощування картоплі доступно навіть початківцям садівникам.

Калина - це ягода, яка володіє безліччю цілющих властивостей, а, крім того, ще насиченим приємним смаком. Один з найпростіших і смачних десертів з даного інгредієнта - це желе. Щоб воно вийшло ще й корисним, краще не варити страву, а приготувати його особливим способом - без варіння.

Дуже смачні, м'які і прості у приготуванні оладки з цвітної капусти припадуть до смаку, як дорослим, так і дітям. Їх можна подавати на стіл у будь-який час дня і їсти зі сметаною або використовувати як гарнір до м'ясних страв. Ці оладки можна посмажити на сковороді або вибрати інший більш корисний і здоровий спосіб приготування - запекти овочеві оладки в духовці. Також залежно від смаку можна збагатити складу даного страви різноманітними додатковими продуктами. Отже, починаємо готувати.

Одним з найпоширеніших рослин, яке росте на кожному підвіконні, вважається герань (пеларгонія). Кімнатна рослина з'явилося в декоративній культурі кілька століть тому.

Існує два різновиди мушмули - японська (локва) і німецька (інша назва «кавказька»). Локва виростає в південних країнах, оскільки цвітіння у цього вічнозеленого деревця настає восени, а навесні дозрівають плоди, що нагадують за формою ранетки, а за смаком - суміш з черешні та груші.

Гібіскусовие представлені великим видовим розмаїттям. Залежно від систем класифікації та країни складання класифікатора рослин нараховують від 150 до 300 видів, більшість з яких є дикорослими деревами та чагарниками. Однак існує й кілька гибискусов, відомих любителям, кімнатної флористики, найпопулярнішим з яких без сумніву є «китайська троянда» або гібіскус китайський. Його можна зустріти, як в оранжереях, так і вдома - в зимовому саду або на підвіконні.

Морква являє собою столовий або кормової коренеплід (залежно від сортової приналежності), у сільському господарстві найбільш відомий, як «морква посівна». Має широке практичне застосування, як в кулінарії, так і в офіційній і народній медицині. При правильному вирощуванні та підгодівлі з однієї сотки можна зібрати до 500 кілограмів урожаю. Нижче будуть розглянуті основні правила підгодівлі й вирощування моркви та оптимальні добрива для цього.

Петунію, як культурна рослина стали розводити ще з 18 століття, прикрашаючи її квітами балкони, лоджії і присадибні території. На сьогоднішній день за різними відомостями налічують до 40 видових груп цієї рослини, більшість з яких відноситься до декоративних горшкових. Однією з найбільш популярних сортогрупп серед любителів домашньої флористики є petunia «pendula», яка найчастіше іменується петунією ампельної.

Великою популярністю серед квітникарів-аматорів користується петунія. Квіти її воістину прекрасні. Існує безліч сортів і різновидів цієї квітки - ампельна, махрова або класична. Всі вони по-своєму красиві. Чарівні каскади яскравих барвистих квітів можуть прикрашати не тільки квітник, але і літній балкон або веранду. Петуніями прикрашають влітку місто, підвішуючи кашпо до стовпів і опор.

Коли в саду прибраний останній урожай, і багато дерева стоять майже голі, останньою осінньої красунею залишається калина. У хороводі жовтого листя чекають своєї черги червоні грона соковитих ягід. Після перших заморозків калину можна зривати і заготовляти про запас. Вітамінів в ній величезна кількість, вона допомагає боротися із застудою і грипом, ефективна при підвищеному тиску і багатьох інших хворобах.

Багато садівники для прикраси своєї ділянки вирощують ялівець. Це вічнозелена рослина виду кипарисових. Налічується понад 60 видів ялівцю, зовнішній вигляд залежить від місцевості, де він росте. Це може бути велике дерево, невеликий чагарник або рослина, що стелеться.

Шлюмбергеру - це рослина, яка є епіфітним кактусом. Його більш поширене і звичне для слуху назва - декабрист. У природному середовищі виростає в Південній Америці. Найчастіше має білу або червону забарвлення, хоча з часу вирощування рослини, як кімнатного були виведені й інші відтінки - рожевий, жовтий, фіолетовий і малиновий.

Меню сайту