Реклама спонсора

Один раз спробуєш - більше не зможеш відмовити собі в задоволенні ласувати взимку дивовижним конфитюром з чорниці. Навіть куплений в магазині чорничний конфітюр неймовірно смачний. А якщо його приготувати самостійно, та ще проявивши кулінарну кмітливість, зробити відразу кілька видів цього варення, всі домашні будуть просто в захваті!

Скумбрія - риба-аристократка, яка відноситься до блакитний породі з групи окунеподібних. Однак далеко не всі знають цю царицю під такою назвою - деякі називають її макрель. Зверніть увагу на те, що скумбрія не тільки дуже смачна, а й корисна. У ній міститься величезна кількість мікроелементів, макроелементів і різних вітамін. При цьому засвоюється вона в три рази швидше, ніж яловичий білок.

Таку закачування як лечо можна подавати як самостійну закуску або як гарнір до основної страви.

Чим хороші яблука і ківі, так це тим, що сьогодні в магазині чи на ринку їх можна купити цілий рік, значить, і варення з них можна зварити не тільки влітку, а в будь-який сезон, тим більше що рецепт такого варення зовсім нескладний і багато часу у господині не відніме.

З одних тільки бананів варення виходить приторно солодким, тому найкраще робити заготовку з цього екзотичного фрукта з додаванням яблук, ківі, апельсинів. Смак у такого варення більш яскравий і приємний.

Оригінальний, але несподівано приємний смак має варення з гарбуза з горіхами. Вдобавок це не тільки чудовий десерт, але і корисний поживний продукт. Тому приготувати і, природно, спробувати варення з гарбуза з горішками варто хоча б раз ви життя.

Гіркий перець (у народі стручок або чилі) - унікальний продукт. Виявляється, він здатний не тільки зробити приємність кулінарним гурманам, любителям гостренького, а й виступити в якості лікарської рослини. Припустимо, за допомогою невеликого шматочка гіркого перцю можна вилікуватися від головного болю, підняти імунітет у зимовий час і знизити прояви стресу.

Восени після збирання буряка і моркви на зберігання залишається деяка кількість коренеплодів - вони дрібні, криві, словом, браковані. Не варто їх викидати, оскільки можна пустити таку буряк і моркву на заготовку. Дуже смачна виходить маринована буряк з морквою на зиму.

Дуже зручно готувати на зиму так звані «зелені» помідори, мова йде про злегка «бурих» плодах, які ще не визріли, але вже трохи починають змінювати колір. Такі помідори виглядають просто неймовірно при подачі до столу і завжди привертають увагу гостей своїм незвичайним виглядом і, безумовно, спокусливим ароматом!

Варення - це відмінне ароматні ласощі, проте не всім його можна їсти через цукру, що входить до складу. Деякі не їдять цукор через бажання зберегти струнку фігуру, хтось відмовляється від вживання цукру станом здоров'я. Відмовлятися повністю від варення через це було б дуже прикро, тому існують рецепти, що дозволяють приготувати дуже смачне і пахуче варення без даного інгредієнта.

На підставі археологічних та ботанічних досліджень існування граната звичайного налічує вже понад 20 млн. Років. Можливою батьківщиною даної рослини вчені називають два географічних місця - територію сучасного Азербайджану або територію сучасної Азії. Цікаво, що з більшості мов гранат перекладається, як «яблуко». А в деяких країнах вважається, що це і є те старозавітне яблуко спокуси.

Варення з обліпихи - рецепт дуже простий, але в той же час заготовка виходить смачною і корисною. У насінні і плодах ягоди міститься безліч вітамінів - таких, як Р, В, С, Е, а також каротин, органічні кислоти, дубильні речовини, фолієва кислота, цукор, каротин, органічні кислоти і жирне масло. Що ж стосується народної медицини, то дану ягоду широко застосовують для лікування найрізноманітніших хвороб, її використовують у вигляді настоїв, масла, сиропів і відварів.

З персиків виходить ароматне варення з цілими шматочками фруктів, причому готувати його можна різними способами.

Огірки з'явилися близько 6000 років тому. Батьківщиною овоча є Китай та Індія, саме там він досі проростає в природних умовах. Ми ж садимо даний овоч у себе в городі, доглядаємо за ним, поливаємо. Однак його сезон, на жаль, дуже короткий, в результаті чого ми не встигаємо сповна насолодитися його бездоганним смаком і незабутнім ароматом свіжості. Саме через це багато хто з нас намагаються зробити з нього заготовки.

Будь-яке варення, зварене з плодів агрусу, можна вважати просто чарівним, однак якщо при його варінні використовувати ще й желатин, то виходить зовсім щось неймовірно смачне, ароматне, а вид такої страви просто чудовий!

Меню сайту