Реклама спонсора

Квашена капуста без води - це класичний рецепт, який наші бабусі передавали з покоління в покоління. Сьогодні ж існує величезна кількість способів, дотримуючись покрокову інструкцію яких, можна заквасити капусту. Проте жоден з них не може зрівнятися з цим способом, так як тільки він дозволяє отримати смачну, хрустку і соковиту капусту. Її можна їсти окремо, готувати з неї вінегрет, солянку.

З вишні можна приготувати багато різних солодких страв на зиму. Найбільш смачним і незвичайним, мабуть, можна вважати «Желе з вишні у власному соку». Щоб приготувати таке вишневе желе, не потрібно бути асом в кулінарії, достатньо тільки зібрати трохи плодів вишні і слідувати нескладної і швидкої технології приготування страви.

З будь-яких яблук, які виросли у вашому саду можна приготувати дивовижне повидло, аромат якого додасть і трохи урізноманітнює щіпка кориці. Багато готують подібні повидла навіть з дрібних і злегка кислуватих ранеток, що теж дуже смачно, єдине, що при використанні кислуватих яблук потрібно враховувати, - це додавати трохи більшу кількість цукрового піску.

Якщо кавун з'їдений, але вам так хотілося з нього приготувати щось оригінальне і шалено смачне, то можете приготувати мариновані кавунові кірки. Для цього відразу після того, як ви помиєте поверхню кавуна і розділіть його на порційні скібкі, з кожною з них зріжте кірки. Тільки, зрізуючи, не потрібно максимально м'якоть видаляти, нехай приблизно з сантиметр залишиться, так страва вийде набагато смачніше і смачніше!

Приготувати кабачкову ікру з часником на зиму просто зобов'язана кожна господиня. Ця страва не тільки смачно, воно в першу чергу корисно, а прикрасить кабачкова ікра з часником не тільки святковий стіл, а й будь-яку трапезу, адже її часниковий аромат не залишить байдужим нікого!

Кожен з нас знає, що відчуття і сприйняття світу в дитячому віці відбувається зовсім по іншому, ніж у дорослої людини. Однак ми часто згадуємо всіма улюблені страви, які, покуштувавши в дитинстві, ми полюбили на все життя! Одним з таких страв і стала кабачкова ікра, приготована «як магазинна», давайте і ми навчимося готувати вдома ту кабачкову ікру - з нашого дитинства!

Завдяки різноманітності сучасної техніки приготування більшості страв помітно спростилося. Так ось, наприклад, використовуючи сучасну скороварку, можна легко і швидко приготувати корисне і поживне блюдо - «Кабачкову ікру». Така технологія варіння дозволяє максимально зберегти цінність і корисні властивості інгредієнтів і зробити блюдо навіть після теплової обробки максимально корисним!

Багато господинь на зиму готують баклажанну ікру. Це прекрасна заготівля, яка містить у своєму складі безліч вітамінів, корисних речовин і, звичайно ж, має прекрасний смак і аромат. Зберігаючи в погребі кілька баночок цієї смакоти, ви завжди зможете урізноманітнити звичні страви, зробити їх більш смачними.

Термомікс - це незамінний помічник на кухні, який поєднує в собі кавомолку, кухонний комбайн, міксер, мороженицу, тістомішалку, ваги, блендер, йогуртницю, пароварку і мороженицу. Завдяки такій машині можна легко приготувати найскладніші страви, витративши при цьому мінімальну кількість часу і сил. Так, наприклад, серед них пиво, лікер, козинаки, цукерки, варення, соління, сир, масло, халва.

Кабачкова ікра - це улюблена закуска багатьох людей, що проживають в нашій країні і це не дивно, так як вона прекрасно поєднується з найрізноманітнішими стравами і має ніжні, неперевершені смакові якості. Сьогодні існує величезна кількість способів приготувати кабачкову ікру без майонезу. Ось найсмачніші і популярні рецепти.

У сезон овочів на зиму можна заготовити баклажанну ікру, причому необов'язково її стерилізувати. Це спрощує завдання консервації ікри. За таким же рецептом можна приготувати ікру з кабачків.

Для маринування цвітної капусти потрібні всього дві доби, і страва буде готове до подачі на стіл.

Всі ми знаємо про те, що на зиму дуже корисно робити заготовки, адже це єдиний спосіб, завдяки якому можна зберегти на тривалий час овочі та фрукти. Серед величезної кількості рецептів кожен з нас зможе знайти те, що припаде йому до смаку - джеми, варення, салати, ікра, компоти, желе. Дуже вдала заготовка - розсольник з перловкою на зиму. Це для господинь справжня палочка-виручалочка, за допомогою якої за мінімальну кількість часу можна приготувати настільки смачна страва.

У кулінарній книзі кожної господині існує кілька перевірених способів, якими можна маринувати помідори. Улюбленим рецептом на Кубані є маринування помідор з прянощами, тобто в маринад додаються не тільки класичні перець, лаврове листя, гвоздика і часник, а й деякі інші овочі і трави. Помідори за цим рецептом виходять соковитими, смачними і пікантними. Обов'язково спробуйте закатати кілька банок помідорів по-кубанських, ваші близькі обов'язково оцінять ваші старання гідно.

Готується солянка з грибами на зиму аналогічно як тушкована солянка. Різниця лише в пропорціях цукру і солі.

Меню сайту