Реклама спонсора

Аджика по-грузинськи - це оригінальна приправа, яка заслужено припала до вподоби гурманам усього світу і в даний час використовується в різноманітних стравах національних кухонь. Цю приправу використовують для надання гостроти різним гарнірів, а також подають до риби і м'яса.

Дуже часто в період збору врожаю свіжі овочі встигають набриднути, і хочеться чогось незвичайного, пряного або солоного, але більшість рецептів передбачають досить тривалий приготування і найчастіше саме тому користуватися ними не хочеться. Як же бути, щоб і побалувати себе оригінальним солінням, і не витратити при цьому величезної кількості вільного часу? Відповідь проста - скористатися експрес-способом засолювання огірків.

Приготувати мариновані огірки можна безліччю різних способів, так що варто вибрати саме свій рецепт і приступати до його реалізації. Щоб полегшити собі пошуки потрібного рецепту, треба, насамперед, визначитися, що саме у вас має в результаті вийти. Обов'язково згадайте, які саме спеції ви любите, а які вам не підходять, віддаєте перевагу ви хрусткі огірочки, чи повинен бути розсіл обов'язково прозорим. Визначившись з усіма своїми уподобаннями, можна починати вибір рецепта.

Кабачки і буряк користуються величезною популярністю у тих, хто любить робити запаси на зиму: ці овочі не тільки доступні і корисні, але й неймовірно смачні. Овочева ікра з кабачків і буряка прекрасно підходить як гарнір до будь других страв.

В сучасний час такі автоматичні пристрої як кухонний комбайн, хлібопічка, мультиварка вже перестали бути чимось дивовижним. Це справжні помічники зайнятих господинь. Вони значно спрощують процес приготування їжі, зводячи людські зусилля до мінімуму. До того ж їх функції не знають кордонів. Ось, наприклад, хлібопічка. Виходячи з назви, логічно припустити, що цей пристрій призначений для випічки хліба та хлібобулочних виробів. Насправді її можливості набагато ширші.

Сьогодні пастилу в широкому асортименті смаків і ароматів пропонують різні торгові точки. У деяких містах (наприклад, Коломиї та Белеве) дане ласощі готують з натуральних продуктів за традиційними рецептами, але не завжди споживач може бути впевнений, що куплений ним продукт натуральний і корисний. Тому дуже доцільно звернутися до можливості приготування пастили в домашніх умовах.

Сьогодні все частіше для виготовлення пастили використовують не традиційне яблучне пюре, а пюре з інших фруктів, що дозволяє значно розширити смако-ароматичні горизонти цих ласощів. Цікаво, що дане блюдо дозволяє зберегти велику кількість корисних речовин і вітамінів фруктів. В даному оповіданні буде представлений рецепт приготування пастили з полуниці.

Слово «пастила» має французьке походження, де дане ласощі не менше популярне, ніж в Росії. Однак найбільш імовірно, що дана солодкість була винайдена на Русі. Так про неї вперше присутні письмові згадки в одному з найвідоміших трактів шістнадцятого століття - «Домострой».

Смоква являє собою різновид мармеладу, який у давнину був ласощами на Русі і в деяких інших державах. Він готувався з різних фруктів. Одним із прикладів приготування смокви, рецепт якої буде наведено нижче, є смоква з чорної смородини.

Вишневі заготовки виходять смачними, дуже ароматними. Крім цього вишня відома і своїми корисними властивостями. Вона має антиоксидантну дію, допомагає при проблемах з судинами і серцем, здатна знижувати рівень поганого холестерину. Взимку ж вишневий джем або варення допомагають в період застуд, покращують роботу імунної системи.

Ревінь являє собою досить велике (в деяких районах Тибету може досягати висоти більше двох метрів) багаторічна рослина з м'ясистим стеблами і метельчатообразним суцвіттям на самому верху. Зустрічається, як в дикорослому вигляді, так і вирощується культурно (зокрема, в Росії).

Фахівці, які дотримуються здорового харчування, впевнені в тому, що желе надзвичайно корисно для організму людини, тому як желатин, що входить до складу страви, може врятувати від раннього артриту та інших різних захворювань суглобів. Желатин сприяє відновлювальної складової хрящової тканини. Крім цього зміст желатину в продуктах корисно для нігтьової пластини рук і ніг, волосяного покриву і кісток.

Що можна приготувати з кислої, але нескінченно корисної журавлини? Морс? Компот? Варення? Безумовно, це перше, що спадає на думку. Хтось, подумавши, може додати, що журавлину можна використовувати як прикраси для тортів і тістечок. Ті, хто не дуже люблять солодке, найчастіше використовують цю ягоду, як один з інгредієнтів маринаду або соусу до м'ясних чи рибних страв.

Надзвичайно корисна, смачна і ароматна кисло-солодка і яскраво-червона ягода під назвою журавлина вже давно перестала бути чимось дивовижним. У наших широтах вона виростає в досить великих кількостях, а тому поласувати нею може кожен бажаючий.

Алича - різновид сливи, тільки вона трохи менше (виняток становлять коліровать сорту) з яскравим забарвленням і інтенсивним ароматом. Самі ягоди досить кислі, іноді трохи терпкі. У них багато фруктових кислот, пектинів, каротину, вітаміну С та інших мікроелементів.

Меню сайту