Реклама спонсора

Для того щоб розібратися в тому, чи потрібна вагітним мінералка, поговоримо спочатку про воду. Не всі знають, як впливає мінеральна вода на організм. Тому пропонуємо потрібно розібратися в її різновиди. Якщо розглядати мінеральну воду за її складом і корисним солям, то можна виділити три аспекти. Це лікувальна, їдальня і лікувально-столова. З цього випливає, що лікувальна вода являє собою напій з великим вмістом солей.

Частенько на прилавках супермаркетів продаються «китайські ліхтарики» з помаранчевими ягодами всередині - фізаліс. Ягоди високо цінуються медиками за їх властивості нормалізувати тиск, зменшувати запальні і простудні процеси, лікувати ревматизм.

Навіть сьогодні більшість молодих мам віддає перевагу саме грудному вигодовуванню, розуміючи, що це найкраще харчування для дитини. Тільки так новонароджений зможе отримати потрібну кількість всіх поживних речовин і зуміти повноцінно розвинути свою імунну систему і роботу всіх органів, у тому числі і головного мозку.

У раціоні вагітної жінки молочні продукти повинні бути кожен день. Зростаючому плоду вкрай необхідні білок і кальцій, якими організм забезпечують молочні продукти. Потреба в кальції зростає у другому триместрі вагітності.

Невід'ємною частиною раціону харчування вагітних жінки є молочні продукти. Незважаючи на всю користь такої їжі, в її вживанні також є свої нюанси. Так, розглянемо, чи може бути присутнім в меню майбутньої мами сметана, що обіцяє її вживання вагітній жінці і в яких кількостях найкраще це робити?

Кисломолочні продукти, особливо сметана корисні для здоров'я! Сметану можна використовувати в приготуванні багатьох страв. Продукт містить велику кількість кальцію, молочного жиру, білка, відрізняється великим вмістом вітамінів і мінеральних речовин.

Гастритом називають запалення слизової оболонки стінок шлунка. Це захворювання дуже поширене - їм страждає кожен третій дорослий чоловік. У період хронічного чи гострого гастриту кислотність шлункового соку може бути нульовою, зниженою (відсутність неприємних відчуттів після випитого натщесерце кислого соку), нормальною та підвищеною (з'являються неприємні відчуття в шлунку після випитого яблучного соку).

Одним з найбільш корисних сухофруктів є чорнослив. Незважаючи на те, що у нього не зовсім примітний зовнішній вигляд, він має приємний смак і прекрасними лікувальними властивостями. У своєму складі даний сухофрукт зберігає безліч мінералів і вітамінів, які регулюють нормальну роботу шлунка і кишечника. Також його рекомендують вживати при судинних захворюваннях і нормалізації тиску.

Багато хто погодиться з тим, що морква - вельми апетитний овоч, який завжди хочеться хоч трохи відкусити. Крім того, багато страв відрізняються вмістом моркви, причому використовують овоч у будь-якому вигляді - сиром, вареному, смаженому, звичайно, тушкованому і навіть маринованому. Тільки чи всім дозволяється вживати моркву? Що вважають медики щодо вживання моркви людьми, страждаючими цукровий діабет?

Дивно, але такий улюблений всіма людьми, а особливо дітками напій, як кисіль можна приготувати не тільки зі звичних фруктів і ягід. Смачний, ароматний, а головне надзвичайно корисний кисіль виходить з щавлю.

Зовні землерийка вельми нагадує миша, але вони не родичі. Існує кілька різновидів землерийок, і всі вони доставляють чимало проблем у городі. Справа в тому, що харчуються ці тварини комахами, жуками, черв'яками, тому в пошуку їжі прориває довгі тунелі в безпосередній близькості від поверхні землі. Тим самим землерийка підриває коріння рослин, а дощова вода зливається в підземні ходи.

Яблучне варення - дуже апетитне, смачне і корисне ласощі. Приготувати цей чудовий десерт можна як з окультурених сортів яблуні, так і з дички. Дикі яблучка відрізняються від садових, мабуть, тільки своїми невеликими розмірами, у той час як за смаковими якостями і корисним властивостям ці плоди практично ідентичні.

Яким би смачним і поживним ні компот з яблук, який пропонує нам ринок, жоден напій неможливо порівняти з компотом домашнього приготування. Навіть коли немає звичайних яблук, їх цілком можна замінити дикими яблучками, які, в принципі, ростуть в кожній місцевості.

Багато сортів ожини використовуються в якості матеріалу для вирощування живоплоту, а Безколючкова сорти цієї культури дозволяють збирати ароматну ягоду, що не Поколіть руки. Якщо ви вирішили посадити у себе на ділянці ожину, варто визначитися з термінами її пересадки.

Листя щавлю можна збирати по кілька разів за рік. З них готують безліч різноманітних страв - супи, салати, начинки для пирогів та інше. Цікавим і оригінальним блюдом може стати щавлевої варення. Своїм смаком воно нагадує джем з ревеню або варення, приготованого з яблук із солодко-кислим смаком. Його можна вживати як окремого блюда, для приготування бутербродів, як добавку до млинців і булочок або готувати з нього начинку для пирогів.

Меню сайту