Реклама спонсора

Зберегти на зиму соковитий смак літніх яблук простіше простого. Достатньо лише приготувати яблука, консервовані цілком. Круглі рум'яні плоди порадують вас своїм літнім ароматом і солодким яблучним смаком. Взимку вони припадуть дуже до речі в якості смачного і ароматного десерту. Консервація яблук дуже схожа на приготування яблучного компоту на зиму. От тільки яблук тут береться набагато більше, ніж сиропу.

Якщо курку, свинину і яловичину може приготувати практично кожна господиня, то баранина часом викликає труднощі. Баранина не так поширена у нас, як інші види м'яса, але якщо правильно її приготувати, то виходить вона смачною і соковитою. Оптимальні способи приготування баранини - це жарка на вугіллі і запікання в духовці.

Яблука - улюблений фрукт для літніх і осінніх заготовок. Яблучне пюре зазвичай заготовляють для дітей, а й дорослим воно дуже подобається. Його можна подати до чаю, намазати на булку або ж покласти в начинку пирога. Пюре з яблук можна готувати за різними рецептами і з різними добавками. Але якщо замість цукрового піску додати згущене молоко, то пюре вийде дуже ніжним і приємним, з вершковим смаковим відтінком. Взимку ви не раз скажете собі спасибі за те, що вирішили приготувати пюре за цим рецептом.

Улюблені багатьма сливи дозрівають в садах ближче до кінця літа. У цей період природа нас радує не менш корисними і смачними плодами, в результаті чого ми не встигаємо озирнутися, а сезон синього ласощі вже проходить. Що робити в цьому випадку? Швидше готувати заготовки на зиму, адже існує величезна кількість різноманітних рецептів, дотримуючись покрокову інструкцію яких, ви приготуєте смачні закрутки, які дозволять насолоджуватися цим бездоганним смаком навіть у найхолодніші сніжні дні.

Варені макарони - це найпростіше, нічим непримітне блюдо. Якщо макарони заправити НЕ вершковим маслом, як зазвичай, а зробити до них підливу, то можна зрозуміти італійців, які готують їх майже кожен день. Але є одна умова в приготуванні підливи до макаронів - помідори повинні бути добре визріли, солодкими і соковитими.

Ні, напевно, жодної господині, яка б не пробувала хоч раз в житті приготувати кабачкову ікру і це не дивно, так як дана заготівля корисна, смачна, а сам процес приготування не вимагає особливих кулінарних навичок, в результаті чого впоратися з цим зможе навіть підліток . Великою перевагою її є і те, що вона вважається дієтичним блюдом.

Мариновані овочі люблять багато за їх оригінальний смак і прекрасне поєднання з іншими стравами. Такі заготовки на зиму можна зробити з найрізноманітніших дарів природи. При цьому маринують як один вид овочів, так і поєднують відразу ж декілька. Тут все залежить від смаку і, звичайно ж, фінансової можливості.

Кабачкова ікра - це популярна заготівля на зиму, яка користується у наших господинь особливою популярністю. Вона ніжна, соковита, має дивовижний смак, підходить до багатьох страв, дієтична і, що найголовніше, корисна. Приготувати таку смакоту можна найрізноманітнішими способами. Але, як би там не було, ікра обов'язково повинна мати такі інгредієнти, як томатна паста (можна замінити помідорами), кабачки, моркву, цибулю і спеції.

З приходом літа багато з нас намагаються вживати легку і корисну їжу, адже так хочеться за цей період оздоровитися, наситити свій організм вітамінами, незамінними мікроелементами.

Існує величезна кількість найрізноманітніших видів кабачкової ікри. Всі вони користуються величезною популярністю, так як є низькокалорійними, відмінно поєднуються з м'ясом, рибою, картоплею, гречкою і, що найважливіше, містять у своєму складі безліч корисних вітамінів і мікроелементів. Це справжня знахідка для людей, які страждають проблемами шлунково-кишкового тракту і набряками.

Черемша - це дуже популярна рослина, яке широко застосовується в кулінарії. За своїми смаковими якостями воно нагадує цибулю і зелень часнику. Її використовують як начинку для пирогів, пряність для супів, салатів і овочів. При цьому в їжу вживають цибулини рослини, стебла і листя. Черемшу маринують, квасять, солять і навіть сушать.

Маринований буряк - це дуже смачна заготівля, яка актуальна в будь-який час року, адже вона чудово поєднується з м'ясом, рисом, картоплею, гречкою. Великим її перевагою є і те, що таку буряк можна додавати в борщ або холодний суп, скоротивши при цьому час приготування страви.

Мариновані грибочки - це улюблена російська закуска до міцних алкогольних напоїв. Відмінно вони поєднуються з відвареним і смаженою картоплею, а також з будь-якими іншими простими стравами. Опеньки - гриби, які ідеально підходять для маринування. Вони виходять в міру гострими і хрусткими, а якщо зібрати опеньки невеликого розміру, то такі грибочки стануть справжньою окрасою будь-якого застілля.

Яблучко від своєї яблуні недалеко падає, а фантазії сучасних кулінарів вийшли далеко за межі кухарських книг предків. У спробі перетину шокувати народ молоді майстри поварешкі не зупиняються ні перед чим. Тому на святковому столі можна побачити качку з ананасами, свинину з чорносливом, мариновані сливи або солоні кавуни і, що найцікавіше, ці оригінальні страви виявляються дуже смачними.

Зливи - це плоди, які можна приготувати різними способами. Для ласунів підходять компоти, варення, желе та джеми. А для любителів гострих закусок з оригінальним смаком існують рецепти кисло-солодких соусів зі слив. Закуска з маринованих слив готується просто, а подобається практично всім. Зливи в маринаді володіють незвичайним смаком, який їм надає набір спецій і оцет.

Меню сайту