Реклама спонсора

Яблучне варення - завжди бажане за столом ласощі. Його люблять і дорослі і діти, тому що воно не тільки корисне, але і шалено смачне. Його можна намазати на хліб з маслом або подати з млинцями (оладками), можна використовувати в якості начинки для солодких пирогів або пиріжків. Загалом, яблучне варення має бути на кухні в кожної господині. А якщо у вас є хлібопічка з функцією «Джем», то з приготуванням яблучного варення взагалі ніяких турбот не буде.

Варення з ожини отримало назву «п'ятихвилинка» зовсім невипадково, а за рахунок того, що має своєрідну технологію варіння. Для приготування страви бажано використовувати свіжу недавно зібрану ягоду. Якщо є заморожена ожина, можна варити «п'ятихвилинку» з неї.

Смачних заготовок на зиму існує багато, але варення з ялинових шишок по праву можна назвати лікарським. Ялина, як представник сімейства хвойних є одним з фітонцидні рослин, тому варення з його шишок має цілющі властивості.

Терен - це вид слив, що відрізняється отруйно-синім кольором і невеликим розміром. Маленькі сливи кислі на смак і досить соковиті. На шкірці присутній матовий наліт синювато-чорного відтінку. Цей фрукт дуже корисний, але його не всі люблять їсти, так як він кислий і після нього відчувається в'язкість в роті. Терпкий смак терну на любителя. Але оскільки цей продукт володіє величезними лікувальними властивостями, якщо є можливість, то рекомендується зварити варення.

Яблучне варення, безумовно, подобається багатьом. Тому з появою ранніх сортів яблука білий налив з'являється можливість зварити смачний, ароматний і дуже корисний десерт до чаю. З цими ласощами приємно проводити чайні церемонії спільно зі свіжоспеченої здобою.

Плоди кизилу широко поширені в кулінарії. Їх використовують як начинку для пирога. Крім того, з ягід виходить чудове варення. Кизиловое варення має лікувальні властивості - воно швидко знижує температуру. Саме тому люди заготовляють на зиму з кизилу соки, сиропи і компоти. Варення з плодів кизилу готується по-різному, хозяюшка сама вибере найбільш зручний їй варіант приготування.

Лісова ягода лохина корисна для людського організму в першу чергу для зору. Незважаючи на те, що в ній мінімальна кількість фруктових кислот, зате в багатстві вітамінів і мікроелементів мало хто зрівняється. Лохина містить вітаміни групи А, В, С. Лісова ягода збирається на початку вересня. З неї можна приготувати прекрасне варення, джем, повидло, засушити або заморозити.

Завдяки найціннішим властивостями обліпиху настійно рекомендується включати в раціон харчування. У свіжому вигляді вона мало кому доводиться до смаку. А ось всілякі морси, компоти, джеми і, звичайно ж, варення домочадці їдять охочіше.

Варення з абрикосів вважається найбільш популярним і затребуваним. Приготувати його можна як з стиглих плодів, так і злегка недозрілі, все залежатиме від рецепту приготування. Можна приготувати варення тільки з абрикосів, а можна доповнити цей і без того чудовий смак різними фруктами. Текстуру готового продукту також можна зробити різною, крім традиційного абрикосового варення можна приготувати джем або конфітюр з абрикосів.

Варення з персиків, зварене за принципом «п'ятихвилинки» - чудова знахідка для смачною і корисною заготовки на зиму. Саме такий спосіб дозволяє не тільки заощадити свій час і сили, але ще й зберігає в плодах безліч важливих і таких необхідних взимку вітамінів і корисних мікроелементів. Що ж із себе представляє приготування «п'ятихвилинки»? При такому способі фрукти піддаються термічній обробці всього лише кілька хвилин.

Існує помилкова думка, що ожина - це ніжна ягода, яку не варто піддавати ніякому тепловій обробці, наприклад, варити з неї варення. А даремно! Вона абсолютно не відрізняється від малини, з якої роблять і компоти, і желе, і варення. Головне в приготуванні варення з ожини - правильне дотримання інструкції.

Мабуть, немає жодного садової ділянки, де б не зустрічалася така ягода, як полуниця. Цей вид завоював свою повагу серед населення за рахунок різноманітного вибору сортів, великих і солодких ягід, плодоносних від ранньої весни до першого снігу, а також за рахунок нескладного догляду за кущами.

Орхідеї - вишукане ні з чим незрівнянне рослина, перед красою якого просто неможливо встояти. Це справжня королева кімнатних рослин, яка радує свого власника тривалим, яскравим і пишним періодом цвітіння. Але для того щоб милуватися чарівністю цих квітів, вдихати їх приємний аромат, необхідно забезпечити рослині повноцінний догляд, важливим пунктом якого є своєчасне і правильне внесення добрив.

Інжир або смоківниця - це одне з найдавніших культурних плодових дерев, яке неодноразово згадується в Біблії. Сьогодні його вирощують не тільки на батьківщині - в Малій Азії, але і в Закавказзі, Криму, Середній Азії і на Кавказі.

Варення з ревеню - одне з найпоширеніших і улюблених багатьма ласощі. Воно не тільки смачне, але і корисне. Готувати варення можна не тільки з ягід, але з трави так само. Варення «п'ятихвилинка» зберігає вітаміни ревеню. Ні в якому разі не можна додавати воду.

Меню сайту