Реклама спонсора

Рідкісна господиня в сезон дозрівання фруктів і ягід не робить з них заготовки на зиму. Одним з найсмачніших, а разом з тим дуже корисних ласощів є яблучне варення. З усього різноманіття сортів яблук особливої ??уваги заслуговують ранетки або, як їх ще називають, райські яблучка. Саме з них виходить саме апетитне, смачне, ніжне, прозоре варення. До того ж плоди ранеток володіють унікальним терпким смаком, у зв'язку з чим таке варення виходить жельованим.

Ягоди «черноплодки» (так в народі іменують чорноплідна горобина) смачні в самому різному вигляді. Крім того, вони ще й дуже корисні для організму людини. Щоб зберегти на зиму приємний смак і всю користь обговорюваної ягоди, найкраще приготувати варення «п'ятихвилинку». Робиться воно дуже швидко і просто. Даний рецепт легко подужає будь-яка господиня.

Знайти рецепт смачного варення з кактуса сьогодні не складає ніяких труднощів, але от взятися за його приготування вирішується далеко не кожна господиня і причин цьому відразу декілька. По-перше, смак такого десерту виходить для нас дуже незвичайним. Деякі люди категорично не сприймають такі нові екзотичні смаки і віддають перевагу виключно звичних продуктів. А, по-друге, знайти плоди кактуса, які використовуються для приготування варення, в нашій країні непросто.

Симптоми такого захворювання, як гастрит істотно ускладнюють життя будь-якої людини. Доводиться переглядати свій раціон харчування, замінюючи одні продукти іншими. Іноді навіть найулюбленіший і звичний продукт може завдати шкоди організму людини, що страждає від гастриту. Чи відносяться до числа таких продуктів яблука?

У хворих панкреатитом постійно виникають питання з приводу їжі - що можна їсти, а від чого слід утриматися, щоб не погіршити хворобу. А чи можна таким людям їсти сир при такому захворюванні? У кожному випадку потрібно підходити індивідуально при підборі продуктів, але найчастіше сир лікарі дозволяють при панкреатиті. Природно, в межах розумного.

Процедура прийняття ванни прекрасно впливає на людський організм, але чи можна говорити про це в тому випадку, якщо людина захворіла, і температура його тіла підвищена? Швидше за все, в даному питанні потрібно прислухатися до думки фахівців.

У яблуках багато пектину і це дозволяє не користуватися додатковими загущающих засобами при варінні варення з цих фруктів і імбиру на довгий зимовий період. Яблука можуть бути будь-якого сорту, але неодмінно стиглими. Слід додати в варення цедру лимона, яка дасть велику густоту варенню. Лимонна цедра спочатку володіє природними желюючий речовинами. При варінні варення найкраще застосовувати імбир не бороною, а в свіжому вигляді.

Орхідея Камбрія виведена спеціально для домашнього утримання і максимально пристосована для вирощування вдома. За цим відносно невибагливим кімнатним видом орхідеї нескладно доглядати, але особливу увагу і певні знання, все ж, будуть потрібні. Важливу частину в догляді за Камбрія займає пересадка - квітка примхливий і погано її переносить, тому провести її потрібно грамотно.

Яких тільки рецептів приготування варення не існує, кожен визначає для себе найбільш смачні. Тут варто зазначити, що не в кожному варення зберігаються корисні властивості. Наші пращури ніколи не використовували в своїх рецептах цукровий пісок, оскільки цей інгредієнт шкідливий для здоров'я людини. Це ніяк не впливало на смакові якості готового варення, зате воно було набагато корисніше.

Черешня, іменована також вишнею пташиної, є однією з найдавніших форм вишень. Перша згадка про неї зустрічається ще в трактатах, датованих восьмим тисячоліттям до нашої ери. Відрізняються плоди черешні не тільки високими смаковими якостями, але і корисними властивостями. Черешня містить органічні кислоти, комплекс вітамінів (A, C, E, PP, ряд вітамінів групи B), мікро- і макроелементи (йод, залізо, магній, кальцій і так далі), антоціани.

Цвітіння лілій - особлива пора літа. Ці красиві садові рослини з великими грамофонами квіток на високих квітконосах помітні здалеку, і, напевно, немає такого квітникаря, який не захоче прикрасити свій сад цією розкішшю. Розмножуються лілії цибулинами, добре переносять зимовий період у відкритому грунті, але вимагають, щоб їх час від часу пересаджували на нове місце.

На одному місці лілії можуть рости довго, але, якщо затягнути з пересадкою, квітки у них починають дрібніти, кущики стають невисокими, а пагони втрачають свою здатність утворювати квіткові бруньки. Оптимально пересаджувати лілії кожні 2-3 роки, а якщо кущ значно збільшився в розмірах всього за один рік, можна зробити це і в наступному році.

Лілії відносяться до багаторічних видів рослин, але щоб їх цвітіння радувало своїх мешканців, треба здійснювати своєчасну пересадку. Зазвичай цей процес треба проводити раз на три роки, але все залежить конкретно від кожного виду лілій, її індивідуальних потреб. Занадто довге перебування на одному місці призводить до розростання рослини, внаслідок чого дрібніють квітки. Це не дуже привабливе видовище, адже вся краса лілій в їх кольорах великих розмірів.

Коренева система винограду дуже гостро реагує на механічні пошкодження, тому пересадка дорослого куща не завжди закінчується успішно. Щоб вас не спіткала невдача, потрібно зробити все в період, коли виноградна лоза знаходиться в стані спокою - глибокої осені перед заморозками, коли листя вже повністю опала або ранньою весною, коли ще не почалося сокорух у лозі.

Якщо у вашій колекції кімнатних квітів з'явився адениума, варто пам'ятати, що сік цієї рослини отруйний, тому після кожного контакту руки слід ретельно мити з милом. Адениум не варто заводити тим, у кого в будинку проживають тварини і маленькі діти.

Меню сайту