Реклама спонсора

Сьогодні стало модним вирощувати в кімнатних умовах різні види цитрусових і особливою популярністю серед своїх «родичів» користується саме лимон. Ну, а що ?! Рослина досить-таки швидко дає сходи, прекрасно адаптується до кімнатної атмосфері, красиво рясно цвіте і, врешті-решт, радує свого господаря рясним плодоношенням!

Вода, в яку доданий сік лимона, вважається вітамінним напоєм, що містить у своєму складі аскорбінову кислоту, яка легко засвоюється людським організмом. Однак не варто забувати, що даний напій, споживаний неправильно, може завдати шкоди здоров'ю, спровокувавши виникнення побічних ефектів. Коли ж і в якій кількості слід вживати воду з додаванням лимонного соку для користі організму, а в якому випадку цей напій може викликати негативні наслідки?

Незважаючи на те, що лимон - примхлива рослина його все-таки навчилися вирощувати в домашніх умовах. Однак часто трапляються деякі проблеми, і рослина чомусь не цвіте впродовж тривалого періоду. З чим це пов'язано? В основному проблеми приховані в неправильному догляді і невірному змісті лимона. Іноді причину усунути просто, а буває, що змусити зацвісти свого улюбленця, і після принести хороші плоди досить-таки складно!

Напевно практично у кожного в будинку є мікрохвильова піч. Цей необхідний предмет побутової техніки допомагає в приготуванні різних страв. Також в мікрохвильовці можна без зусиль розігрівати їжу. Багато власників мікрохвильових печей задаються питанням про те, як правильно почистити її, усунувши жир, нагар і неприємний запах?

Кожна господиня зберігає у своїй пам'яті і записниках тисячі смачних рецептів, щоб у потрібний момент створити справжнє диво і порадувати рідних і близьких новеньким стравою або традиційним і улюбленим.

Лимон є цитрусовим фруктом, вживання якого не тільки благотворно впливає на організм при лікуванні простудних захворювань, але й сприятливо позначається на стані здоров'я в цілому. Не варто забувати, що лимон є найсильнішим алергеном. А чи припустимо їсти лимон жінкам у період лактації?

Немовлятам прикорм починають з яблучного соку або пюре. Цей фрукт гіпоалергенний, багатий клітковиною і вітамінами. Тим часом, коли мова заходить про раціон годуючої мами, яблуко опиняється між «можна» і «не можна». Щоб розібратися, чи є цей фрукт чи ні, потрібно визначитися з його користю та шкодою.

Бути годує мамою - не тільки велике щастя, але і відповідальність, тому що від кожного продукту, який вживається в їжу, залежить здоров'я малятка і не тільки в перші місяці життя. Однак виникає питання, що харчуватися тільки здоровою їжею потрібно для здоров'я малюка, але як бути з іншими продуктами, якими так хочеться себе побалувати втомленою мамі, наприклад з солодким?

Поява дитини в сім'ї зазвичай стає радісною подією. Батьки відзначають навіть найменші досягнення крихти. Нерідко вони відзначають кожен місяць, прожитий малюком, а вже півріччя стає справжнім святом, на яке можна запросити гостей. У друзів і родичів часто виникає питання про те, що ж подарувати малюкові на півроку?

На одному місці полуниця може рости і давати повноцінний урожай близько 4 років, після чого починає вироджуватися: ягоди дрібнішають, рослини старіють, хворіють, а деякі з них гинуть. Відбувається це через виснаження шару родючої землі і зараження грунту хворобами та шкідниками. У цій ситуації слід провести омолодження посадок і змінити місце вирощування полуниці, а колишній ділянку використовувати під інші культури.

М'ята - найпоширеніше пряно-смакова рослина, яка запросто можна виростити у себе в саду, а потім заготовити на зиму, а м'ятний чай для багатьох став одним з улюблених напоїв, що викликає асоціації з дитинством. Щоб висушене рослина не втратило свого стійкого аромату і не зблякло під час сушіння, слід знати деякі секрети - коли збирати м'яту і як правильно її сушити.

Мати сад з квітником - велика перевага. У ньому можна вирощувати пряні рослини, сушити їх, а взимку заварювати замість чаю. Одне з таких рослин - це меліса лікарська. Зібравши її листя або стебла під час цвітіння, їх можна висушити двома методами: в пучках, і розклавши на горизонтальній поверхні, наприклад, на столі.

Годування грудьми - відповідальна місія мами, накладає великі зобов'язання, адже від кожного продукту, спожитого мамою, залежить не тільки здоров'я малятка зараз, але і його самопочуття згодом. Звичайно, мами знають, що потрібно їсти тільки здорову їжу, разнообразив свій повсякденний раціон достатньою кількістю свіжих овочів і фруктів, а як же бути з травами, особливо з м'ятою, яку багато мам люблять додавати в чай?

Паштет - це хороша "паличка-виручалочка" в плані їжі. Його можна і на сніданок подавати з хлібом, і на роботу в якості перекусу взяти, а також бутерброди з ним можна і на святковий стіл поставити. Готують паштети з різних продуктів - м'яса, риби, яєць, печінки, але мало хто знає, що смачний і багатий на корисні елементи паштет можна приготувати з квасолі. Крім цього бобового до складу паштету можуть входити інші овочі і приправи. У цій статті представлений рецепт приготування квасоляного паштету з грибами.

Історія культивування баклажанів налічує понад п'ятнадцять століть. Хоча на європейський стіл даний пасльоновий потрапив тільки в XV столітті, Виростаючи раніше на Сході (Індія, Південна Азія і так далі). Культивування в Європі баклажана почалося ще пізніше, ніж вийшло оцінити його гастрономічні особливості - в XIX столітті. Приблизно в цей же час він проник і на територію Росії. За час культивування та вживання в їжу баклажанів накопичувалося безліч рецептів приготування різних страв з них.

Меню сайту