Реклама спонсора

Є кілька варіантів приготування помідорів з цибулею на зиму. Практично всі вони не забирають багато часу і сил і не вимагають великої кількості різних продуктів. А вийшла закуска відрізняється приємним літнім ароматом і соковитим смаком, який доставить чимало приємних хвилин в холодну пору року. Для приготування таких помідорів можна використовувати плоди різного розміру.

Всі звикли, що традиційно морс готують виключно з ягід, але це не зовсім так. Напій можна зварити, в тому числі і з овочів. Відмінно в даному випадку підійдуть томати. Їх можна заготовити навіть на зиму. У цьому випадку у вас завжди буде справжня комора вітамінів. Його можна вживати і в чистому вигляді, і додавати при приготуванні жаркого, тушкуванні овочів і, звичайно ж, при варінні борщу.

У будь-якої господині є свій улюблений рецепт смачної заготовки - хтось віддає перевагу закривати помідори, хтось - огірочки, а комусь більше до душі кабачки і кольорова капуста. Однак не кожна має можливість зробити стільки різних заготовок, тому можна скористатися рецептом, в якому одночасно використовуються різні овочі. У такій консервації може бути поєднання самих різних продуктів. Це патисони, огірки, болгарський перець і цвітна капуста, квасоля і багато іншого.

На відміну від зрілих налитих помидорчиков зелені недозрілі томати сирими в їжу не вживаються, оскільки в їх складі присутній отруйна речовина - соланін. Зате вони є відмінним сировиною для приготування різних зимових заготовок, так як при термічній обробці соланін зникає.

Баклажани ставляться до тих овочам, які хороші як самостійне блюдо, так і в поєднанні з іншими інгредієнтами. Найчастіше їх готують з помідорами і болгарським перцем, бо вони встигають в один час і покращують смакові характеристики одне одного. Існує кілька способів маринування баклажанів разом з перцями і помідорами.

Багато домашніх заготовок ми подаємо на стіл до м'яса, але ніщо так гармонійно з ним не поєднується, як закуски і приправи на основі томатів і гострого перцю. Однією з таких заготовок є аджика. Рецептів приготування про запас цієї страви багато, але в цій статті мова піде про аджиці саме сирої, виконання якої проходить без термічної обробки продуктів. У такій приправі зберігається максимум корисних речовин.

Обліпиха? рослина мультивітаміни. Від інших плодово-ягідних культур вона відрізняється тим, що містить безліч водо- і жиророзчинних вітамінів. Обліпиха багата на вітамін С, вітаміном В, який зміцнює імунітет, а також фосфолипидами, вітаміном Е.

Всі ми знаємо про те, що кетчуп - це прекрасне доповнення до будь-якої страви, не в залежності від того, з яких інгредієнтів воно приготоване - м'яса або риби. Саме через це багато господинь не тільки купують його в магазині, але й намагаються приготувати самостійно, використовуючи тільки натуральні продукти. Існує неймовірна кількість найрізноманітніших рецептів.

Кетчуп став незамінний на нашому столі. Він може бути кислим або солодким, гострим або пряним. Різноманітність смакових відтінків дозволяє використовувати кетчуп до будь-якої страви. У домашніх умовах ви можете приготувати свій власний соус, орієнтуючись на смаки та уподобання вашої родини. Якщо під рукою немає свіжих томатів, то для домашнього кетчупа підійде і томатна паста. Прянощі і спеції ви можете додавати на ваш смак.

Рецептів приготування кетчупу існує маса. Додавання до помідорів яблук при приготуванні цього соусу може здатися дивним, але насправді яблука в залежності від сорту додають кетчупу оригінальний смак. Смак соусу стане більш яскравим і інтенсивним. А наявність в плодах яблук природного загустителя - пектину робить соус більш густим і приємним по консистенції. Після того, як ви хоча б раз спробуєте приготувати цей соус, магазинний кетчуп втратить для вас будь-яку привабливість.

Томатний соус готується на основі консервованих і свіжих томатів. При цьому його смак багато в чому залежить від кількості перцю і часнику. Чим більше ви його дасте, тим гостріше буде ваше приготування. Існує безліч рецептів, дотримуючись яких, можна приготувати томатний соус з часником і зеленню. Одні види прекрасно поєднуються з м'ясом, інші - з рибою і т. Д. Ось найпопулярніші з них.

З усіх соусів в Росії найбільш популярні майонез і кетчуп. Куплені в магазині ці продукти не містять ніяких корисних речовин. Навпаки, кількість штучних добавок (барвників, ароматизаторів, стабілізаторів і інших) завдають шкоди вашому організму. Саме тому багато господинь, що піклуються про здоров'я своєї родини, вважають за краще готувати домашні соуси.

Базилік - одна з улюблених прянощів в середземноморській кухні. Особливо популярний базилік в Італії. Тут рідкісне страву обходиться без його оновлення - базилік надає стравам пікантний вишуканий смак, збуджує апетит і відмінно поєднується з помідорами. Кетчуп з базиліком є ??хітом продажів у багатьох товарних марках. Він підходить до макаронів і м'ясних страв, надаючи їм оригінальну смакову нотку.

Правила ідеальної закуски полягає в тому, що вона повинна бути доступною для всіх, простий у приготуванні і, звичайно ж, смачною. Саме через це консервовані помідори, як з бочки користуються популярністю у господинь протягом багатьох десятиліть. Це класика, яка ніколи не піде в минуле.

Цвітна капуста з помідорами - це унікальний рецепт, який надає овочам яскравий і насичений смак. Готувати їх - одне задоволення, так як даний рецепт дуже простий і не вимагає особливих кулінарних умінь.

Меню сайту