Реклама спонсора

Томатний соус популярний у всьому світі. Його використовують як для приготування різних страв, так і в якості приправи до столу. Різноманітність соусів пропонується в торговельній мережі, але томатний соус, приготований своїми руками, не замінить магазинний і до того ж не матиме всіляких домішок, що приносять організму шкоди.

Кабачкова ікра улюблена багатьма. Вона проста в приготуванні, смачна і дуже корисна, адже в ній містяться різні свіжі овочі. Класичний рецепт кабачкової ікри тепер і не знайти, адже кожна господиня готує її на свій манер. Овочі обсмажують або тушкують, ріжуть або пропускають через м'ясорубку. Пропорції і наявність тих чи інших інгредієнтів досвідчені господині також визначають на око. Кабачкова ікра виходить смачною і корисною в будь-якому випадку.

Кабачкова ікра - це один з найбільш популярних і простих способів зберегти вітаміни з грядки на довгу зиму. Приготування кабачкової ікри - це нескладна справа, але на нього потрібно витратити час. Зате взимку ви точно не будете шкодувати про те, що зробили кабачкову ікру.

Кабачкова ікра вважається вегетаріанським стравою, але це блюдо буває ще менш калорійним і більш корисним для здоров'я. Дієтична ікра готується з тих же компонентів, що зазвичай. Тільки вони варяться, що приносить більше користі. Особливо дієтична ікра подобається тим, хто стежить за вагою або сидить на лікувальній дієті. Вона дозволяє урізноманітнити убогий часом дієтичний раціон.

При бажанні баклажанну ікру можна легко купити в магазині, але приготовлена ??вдома ця закуска виявляється набагато смачніше і ніжніше. Крім того, домашня баклажанная ікра не містить шкідливих для здоров'я речовин. У неї не додають штучні барвники та ароматизатори, для її приготування не вимагаються консерванти, вона виходить смачною і корисною без всіляких наповнювачів.

Перші асоціації, які виникають при слові «джем» - це думки про солодке. Всім відомі джеми з фруктів і ягід, існують і джеми з деяких овочів, але всі вони є десертами. Солодкі тягучі густі джеми відмінно намазуються на хліб або печиво. Вони приємні і за смаком, і за консистенцією, але що заважає приготувати смачний овочевий джем?

У російській кухні солянкою називають смачний наваристий м'ясний суп, а ще овочеве блюдо, основним інгредієнтом якого є капуста. Тушкована капуста з цибулею, морквою і томатною пастою - відмінний гарнір до будь м'ясних страв. На її основі можна приготувати і повноцінне друга страва, додавши м'ясо або сосиски. А ще солянку можна вживати в пост, якщо не додавати в неї м'ясо.

Хе - це корейське і японське блюдо. Його можна готувати з будь-якої риби. Якщо брати річкову рибу, то найсмачніше хе виходить саме з ляща. Багато людей не їдять річкову рибу через велику кількість кісточок. Завдяки способу приготування хе всі кісточки в рибі практично розчиняються і абсолютно не відчувається.

Оцет - це найпоширеніший маринад для шашлику. Це пов'язано з тим, що в оцті свинина маринується швидко і стає дуже м'якою і соковитою. Крім того, оцет завжди знайдеться у будь-якої господині, тому й маринад готується без проблем. Варто відзначити, що оцет ідеальний до свинини, але інші сорти м'яса не завжди виходять вдало в такому маринаді.

Такий простий овоч - кабачок, але скільки смачних страв можна з нього приготувати! Наприклад, улюблена всіма закуска «кабачки по-киевски». Готується швидко і зовсім нескладно, а виходить настільки смачною, що не встигнеш озирнутися, а її вже немає!

З огірків можна зробити дуже багато різних заготовок. Господині в період виконання консервації огірочки і маринують, і солять, і салати, основним компонентом яких є цей овоч, про запас заготовляють. Ось зовсім недавно серед кулінарів нашої країни став поширюватися рецепт консервування огірків з кетчупом. Здавалося б, хіба поєднуватимуться соус на основі томатів і свіжі огірки? Але насправді ансамбль цих продуктів дає заготівлі дуже апетитний аромат і незвичайний приємний смак.

Кабачок - унікальний овоч, наповнений масою вітамінів і цілющим соком. З нього готують різні смачні страви, а також масу заготовок на зиму. Як не дивно, але з кабачків варять навіть варення і компоти.

Лечо - це угорське блюдо, яке з часом перекочувало далеко за межі цієї держави. Страва готується зі шматочків болгарського перцю, протушенние в ароматної томатної заливки.

Традиційно прийнято вважати, що для приготування варення використовуються тільки ягоди або фрукти, але така думка аж ніяк невірне. Це приголомшливе і всіма улюблені ласощі можна також приготувати і з овочів. Так, наприклад, відмінними смаковими якостями, неймовірним ароматом, ніжною апетитною консистенцією володіє варення з кабачків. Про особливості його приготування ми сьогодні і поговоримо.

Любителі гострих страв гідно оцінять заготовки з перцю чилі. Маринований або солоний перець, пікантна аджика стануть відмінним доповненням до святкового або обіднього столу. А як такі закуски поєднуються з м'ясом! У чому ж особливості приготування заготовок з гострого перцю? Давайте розглянемо деякі популярні рецепти.

Меню сайту