Реклама спонсора

У сучасному світі гурмана стає з кожним днем ??все складніше і складніше здивувати, що пов'язано з доступністю колосальної кількості продуктів харчування з усіх куточків земної кулі. Однак кухаря, все ж, не залишають надію приготувати що-небудь новеньке. Ось, багато, наприклад, пробували соус з ревеню, який відмінно доповнює м'ясні страви (в тому числі і шашлик)? А тепер у вас є можливість познайомитися з рецептом приготування даної приправи.

Огірки - це, мабуть, один з найпоширеніших овочів, який широко використовують в кулінарії. З нього готують різноманітні салати, супи, соуси. При цьому багато хто з нас вважають за краще такі дари природи солити або ж маринувати. Це один з кращих способів, за допомогою якого їх можна зберегти на тривалий час.

Існує кілька способів маринування огірків. Багато господинь віддають перевагу прискорений спосіб - ошпаріваніе плодів і заливку гарячим маринадом без пастеризації. Однак приготовані таким чином огірки можуть «постріляти». Тому більш надійним вважається маринування огірків з дотриманням технології, тобто зі стерилізацією.

У сезон великого врожаю кабачків доводиться переробляти їх у великих кількостях, включаючи заготовки на зиму. Кабачки маринують, роблять салати, ікру, навіть варять варення і роблять компоти. Можна також приготувати на зиму смачні кабачки в томаті.

Заготовки з різних овочів - це прекрасна можливість зберегти частинку літніх вітамінів на зиму. Найдалекоглядніші господині з запасом заготовляють одну з найпопулярніших сільськогосподарських культур - буряк. Цей овоч використовується в приготуванні багатьох кулінарних страв і дієтичному харчуванні. Прекрасний варіант - використовувати свіжий продукт, але буряк не менш хороша і в маринованому вигляді.

Черемша - дуже корисна рослина, стебла і листя якого знаходять своє широке застосування в кулінарії. Останнім часом все більшої популярності набувають заготовки з черемші на зиму і це не дивно, адже такі закуски виходять неймовірно апетитними і смачними. Розглянемо кілька рецептів консервування черемші на зиму.

Лікувати опік можна, але тільки якщо цей опік не більш другого ступеня. Ми отримуємо опіки не лише на виробництві, а навіть вдома за приготуванням їжі. Чай і каву можуть бути теж дуже гарячими. Добре, якщо у вас вдома є спеціальні протиопікові мазі або крем, але, як правило, про ці лікарські засоби ми згадуємо в останню чергу. Ми розповімо вам про те, якими підручними засобами, наявними у вас вдома, можна лікувати опік.

Грибні заготовки завжди користуються популярністю. Їх ставлять на святковий стіл, їх із задоволенням їдять в будні дні. Серед грибів найвідомішими та цінними вважаються білі або грузді, але існує багато й інших дуже смачних грибочків, наприклад, опеньки. Ці лісові гриби легко збирати (найголовніше не переплутати їх з помилковими отруйними опеньками), адже вони ростуть завжди великий сімейкою.

Кабачки, консервовані з кетчупом - незвичайна пікантна закуска, яка стане прекрасним доповненням святкового столу. Приготування такої страви не вимагає особливих фінансових затрат і має просту рецептуру. Зараз ви самі зможете в цьому переконатися.

У домашніх умовах з грибів чого тільки не готують. Їх смажать, роблять ароматні супи, додають в начинку для випічки, маринують їх і солять. А ще з грибів можна зробити смачний, дуже ніжний паштет. Можна зробити паштет як заготовку на зиму, а можна скористатися способом, за яким паштет можна буде подавати до столу відразу ж після приготування.

Існує величезна безліч рецептів приготування заготовок з буряка. Це і маринований овоч, і дуже смачна ікра, і просто консервування плодів без оцту. Таку консервацію можна використовувати і при варінні борщу, і тушкуванні м'яса, і множин інших, не менш смачних і апетитних страв.

Огірки однакового розміру і правильної форми консервувати дуже зручно. Проблем із закладкою їх у банки не виникає жодних. Якщо ж у партії попадаються всякі «гачки», переростки, огірки неправильної форми, досвідчені господині зазвичай ріжуть їх і використовують для формування верхнього шару в банку.

Томати можна закривати не тільки у власному соку, але і використовувати для цього ще і яблучний, причому така заготовка буде володіти особливим пікантним смаком. Ще однією специфічною особливістю подібної консервації є те, що рецептура не вимагає використання оцту. Саме тому помідори, приготовані таким чином, можна їсти навіть тим, хто має підвищену кислотність.

Що є головною прикрасою святкового солодкого столу? Торт, звичайно. Багато господині вважають за краще готувати цей десерт самостійно. Медовик, Наполеон, Пинчер, Сметанник і ще багато інших тортів домашнього приготування вже багато років залишаються усіма улюбленими ласощами. А родзинкою багатьох тортів є саме крем - смачний, ароматний, що тане в роті. Одним з таких є олійно-сметанний крем.

Листкове тісто добре зарекомендувало себе не лише в десертах, але і закусочних борошняних блюдах. З нього роблять пиріжки і пироги з усілякими начинками, кошички, штруделі. У піст часто використовують для приготування випічки пісне листкове тісто. Воно не містить в собі цукру, тому і для прихильників дієтичного харчування підходить дуже добре. Рецепт приготування листкового пісного тіста запропонований вашій увазі в статті далі.

Меню сайту