Реклама спонсора

Панкреатит - це захворювання, яке характеризується запаленням підшлункової залози. Щоб не спровокувати погіршення стану пацієнта, а також захистити себе від обговорюваної проблеми, потрібно уважно стежити за своїм харчуванням. Хворий повинен дотримуватися дієтичного раціону. Кожен продукт, який в нього потрапляє, повинен бути оцінений з точки зору корисності та безпеки для організму. Так, наприклад, риба і морепродукти дуже корисні для здорової людини.

Яка б смачна оселедець була, без цибулі це блюдо буде неповним, проте сиру цибулю неприємний ядреной гіркотою, тому для оселедця краще використовувати мариновані кільця цибулі. Приготувати його просто і швидко - потрібно для маринування всього півгодини. Маринований лук може бути самостійною стравою або ж бути компонентом деяких салатів. У нього з'являється приємний смак і аромат, а після вживання в людини не буде характерного запаху.

Часник - це унікальна приправа. Вона здатна зробити цікавіше і смачніше практично кожне несолодке блюдо. А чому б не спробувати урізноманітнити з її допомогою звичні мариновані помідори? Особливо вдалим рецепт вийде, якщо додати до нього ще й ароматну смачну зелень. Зробити заготовки смачними виявиться під силу навіть початківцям господаркам.

Чайний гриб, що його також японським, сьогодні відомий в більшості країн світу, як бальнеологічне засіб, який кожен може виростити в домашніх умовах. Перші письмові згадки про цей препарат відносяться до III століття до нашої ери - про нього пишуть в китайських медичних трактатах, як про універсальний джерелі сили і здоров'я, здатному коригувати і якісно покращувати життя людини не тільки на фізичному, а й на енергетичному плані.

Чайний гриб (інше ім'я - «японський гриб») потрапив до Росії зі сходу. Напій з чайного гриба (особливо був популярний в радянські часи) можна було зустріти на кухні майже в кожному будинку. Пояснювався цей факт тим, що бродячому кислуватий трохи газована рідина була не тільки дуже смачною, але ще й мала масу лікувальних якостей.

Досить звичайна закуска з капусти з перцем - це, насправді, справжнє джерело вітамінів і мікроелементів, суміш, що поліпшує роботу кишечника і зміцнює імунітет. Вона ж найулюбленіша і незамінна на святковому і повсякденному столі. Це все маринована капуста з перцем, кілька рецептів якій зараз розпишемо.

Любисток (інша назва - багаторічний селера або приворотний корінь, любимо-трава) - це багаторічна рослина, яка належить до сімейства селерових. Воно користується любов'ю і повагою серед садівників, адже любисток - чудова пряність з приємним запахом, що володіє лікувальним дією. Ця рослина з давніх часів використовували в народній медицині для лікування водянки. Допомагає він і при кишкових кольках, при хворобах нирок. Може чинити на організм знеболююче і загальнозміцнюючу дію.

Кабачки майже щороку дають хороший урожай, тому можуть існувати проблеми з їх переробкою. Крім їх використання для приготування різних страв кабачки заготовляють на зиму. З плодів роблять кабачкову ікру, салати, навіть варять варення, а також маринують. Дуже смачні мариновані кабачки з додаванням часнику.

Ароматні кущики меліси або лимонної м'яти - це не тільки чудові медоноси, але і хороше лікарський засіб заспокійливої ??дії. Виростити самостійно мелісу в саду або на підвіконні зовсім нескладно.

З домашніми заготовками по користі і якістю не зможе зрівнятися не один магазинний продукт. Ось і оцет цілком можна зробити самостійно! Це досить простий у приготуванні продукт, який можна буде використовувати в зимові місяці для заправки салатів, для страв з птахом, овочами або м'ясом, в ньому можна вимочувати рибу, а ще тушкувати таким оцтом соду для випічки.

Варення з полуниці - обов'язкова заготівля, яку щоліта роблять господині, адже ця ніжна ягода дуже смачна і ароматна, та до того ж ще й дуже корисна. У ній є багато різних вітамінів, є магній і кобальт, а ще залізо і калій, кремній, фосфор та інші речовини. Полуниця в свіжому вигляді використовується для підняття гемоглобіну і профілактики гіпертонії.

Кабачки - поширений овоч, з якого готують різні страви та консервації. Також його солять на зиму, вживають як закусок і салатів. Незвичайний рецепт соління прийшов до нас з Молдавії і став затребуваним у наших господинь. Соління можна проводить різними способами і пропорціями. Якщо у вас сім'я невелика, то солити кабачки краще в банках або невеликий емальованому посуді. Для великого сімейства можна використовувати дерев'яні бочки і зберігати їх у погребі.

Сьогодні стало модним готувати різні салати і легкі закуски самостійно, не купуючи їх в магазинах. Справа, звичайно, просте, але це тільки для того, хто хоч трохи розуміє в кулінарії і приблизно знає, що з чим поєднується і які продукти можна групувати, створюючи таким чином не просто смачні та оригінальні страви, а фантастичні шедеври кулінарії! Наприклад, в приготуванні салатів часто використовується таке поняття - «лук, маринований в лимонному соці».

Напевно кожен з вас пам'ятає, що в дитинстві в школі та дитячому садку практично всі страви здавалися якимись не такими - незвично смачними! І ось тепер, ставши дорослим, дуже хочеться не просто зануритися в дитячі роки, а випробувати частинку тих далеких дитячих відчуттів.

Велика частина господинь звикла готувати на зиму саме солодкі мариновані помідори. Плюсів у них справді багато.

Меню сайту