Реклама спонсора

Квасоля - це дуже ситне і в той же час корисну страву. З неї готують безліч різних салатів з додаванням найрізноманітніших овочів, а іноді і фруктів. Такі заготовки містять у своєму складі багато білка та інших корисних речовин.

Кожен знає, що червона горобина має ряд корисних елементів, серед яких магній, каротин, залізо, вітаміни групи С, В і Е. Завдяки цим елементам ягода допомагає в лікуванні різнопланових хвороб і використовується як профілактичний засіб.

Смак малинового варення знайомий кожному з нас ще з дитинства. Ці ласощі нам мазали на хліб наші бабусі, використовували його для лікування простудних захворювань і просто додавали в улюблені страви для того, щоб урізноманітнити їхній смак. Згадайте молочну рисову кашу з цією смакотою або молоко, збите з варенням! Якщо ви хочете приготувати для своїх рідних настільки корисну і смачну заготовку, дотримуйтесь порад і покрокової інструкції.

Про варення зі смородини чув, напевно, кожен і ще більш відомо малинове варення. Крім високих гастрономів якостей першого покликане збагатити організм людини вітаміном C і зміцнити імунітет людини, а друге - надати потогінний ефект. Все це вкрай важливо при боротьбі з простудними захворюваннями. А можна поєднувати цих два важливих корисних якості і отримати малиново-смородина варення, тим більше що у цих ягід хороша смакова сполучуваність.

Існує якесь різноманіття анісових яблук, проте їх усіх об'єднує кілька схожих властивостей. Такі яблука відрізняються особливим солодким насиченим смаком і ароматом, а плодоношення щорічно рясне. Саме тому дачники, які займаються вирощуванням анісових яблук, просто не знають, куди їх подіти, адже урожай настільки рясний, що його хоч продавай!

Апельсин - один з найбільш соковитих плодів, що приносить багато радості людям, адже в ньому містяться речовини, що заряджають наш тонус і підтримують його протягом деякого часу. З цього фрукта виходить найсмачніше варення, трохи віддає кислинкою. Джеми і варення з апельсинів можна робити як чисто з даного фрукта, так і з додаванням інших плодів. Це яблуко, полуниця, персик, агрус. У даній статті ми розглянемо з вами найбільш вдалі рецепти приготування варення з апельсинів без шкірки!

Більшість господинь надає перевагу на зиму заготовляти гриби, огірки, помідори і при цьому марно відмовляються від таких смачних, корисних і доступних овочів, як патисони та кабачки. Якщо їх приготувати за особливою рецептурою, вони можуть запросто скласти конкуренцію всім іншим плодам. Наприклад, дуже смачною виходить маринована консервація. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати овочеве мариноване асорті з кабачків та патисонів, яке можна заготовити на зиму.

Ягоди обліпихи самі по собі - вже дуже смачний і, що найголовніше, корисний продукт. Зробивши варення з цих ягід, ви забезпечите себе і всю свою сім'ю багатими запасами вітамінів на весь сезон. Особливо цінується саме густе варення з обліпихи, адже в ньому зберігається більше корисних мікроелементів, а також краще відчуваються натуральні смакові цінності ягід. У даній статті ми розглянемо основний спосіб, за допомогою якого можна в домашніх умовах зварити густе обліпихову варення.

Осінь - пора року, яка асоціюється у багатьох із збором картоплі та останніх фруктів, але мало хто помічає, що в цей час настає велика хвиля збору врожаю грибів, так сильно полюбилися нашим людям, що використовують їх як в якості основної страви, так і в якості гарніру. Користь, яку може отримати людина від вживання грибів, часто порівнюють з тим запасом вітамінів, який надходить разом з прийняттям в їжу найчистішого м'яса.

Обов'язковою заготівлею на зиму будь доброї господині є, звичайно ж, гриби. Їх маринують, солять, стерилізують. Безумовно, подібна закуска смачна і універсальна, але часом так хочеться смажених підберезників взимку! Хтось скаже, що це неможливо. Поспішаємо вас переконати - цілком можливо і навіть більше того, ми розкриємо рецепт приготування такої заготовки. Завдяки йому ви зможете насолоджуватися улюбленою стравою навіть в не грибний сезон.

Суп з грибами пробував кожен з нас. А чи доводилося вам ласувати супом, основним компонентом в якому є гриби мариновані? Ароматний і красивий на вигляд бульйон і приємний смак страви з легкою кислинкою обов'язково вам сподобається. Для приготування такого супу знадобляться грибочки, замариновані з малою кількістю оцту і солі. Як приготувати таку заготовку для перших страв, описано в рецепті.

Коли всі улюблені заготовки з баклажанів на зиму вже приготовані, а ще трохи залишилося свіжих овочів можна спробувати приготувати якесь нове блюдо, наприклад «Баклажани по-сицилійському». Кажуть, що італійці обожнюють таку легку закуску і подають її охоче до святкового столу. Такі баклажани давно стали фірмовим блюдом більшості ресторанів сучасної Сицилії. Крім того, сам склад такої страви являє собою просто джерело вітамінів, яких нам так не вистачає в зимовий час!

Китайські страви, особливо ті, які готуються з використанням баклажанів, завжди не просто привертають увагу, а й користуються особливою популярністю серед клієнтів пристойних ресторанів. Кожній хорошою господині буде корисно навчитися готувати «Баклажани з перцем по-китайськи», адже таким екзотичним блюдом завжди можна здивувати своїх гостей.

Заготовки солінь на зиму є споконвічно російською традицією. Щорічно в розпал сезону овочів господині збирають багаті врожаї зі своїх городів і придумують нові рецепти, щоразу дивуючи смаковими якостями своїх родичів і друзів. Особливу увагу отримують такі овочі, як кабачки і баклажани. Останні можна приготувати різними способами, найпопулярнішим з яких є рецепт баклажанів «по-болгарськи».

Абрикоси - смачні плоди з яскравою сонячною забарвленням і соковитою м'якоттю. Їх вживають в сирому вигляді, а також використовують для приготування різних страв і напоїв. Заготовляють абрикоси і на зиму в сушеному і в'ялена вигляді, а також роблять компоти, джеми, повидло, пастилу і варять варення. Приготувати варення з абрикосів можна 2 способами - з використанням сиропу на воді і зварити без води.

Меню сайту