Реклама спонсора

Суничне варення таке ароматне і шалено смачне! У холодні вечори суворої зими воно нагадує нам про літо. Його приємний лісовий запах приносить насолоду, а солодкий терпкий смак будить найприємніші спогади. Зварити суничне варення нескладно, потрібно лише слідувати певним алгоритмом. Воно виходить досить рідким, так як соковиті ягоди дають сік.

Сире ягідне варення, наприклад, вишня, протерта з цукром, є не просто смачною заготівлею на зиму. Оскільки термічній обробці плоди не піддаються, всі корисні речовини в них зберігаються в повному обсязі. А це означає, що є таку вишню дуже корисно і дорослим, і дітям, та й готувати сире варення абсолютно нескладно, головне запам'ятати, що цукру необхідно завжди брати рівно в два рази більше, ніж вишні. Решта - справа техніки!

Вам знайома ситуація, коли врожай огірків настільки великий, що його нікуди дівати? А ще кожен власник присадибної ділянки при зборі огірків цілком може пропустити деякі, так що вони переспевают і стають непридатними для салатів і закруток. Варення з огірків - це рішення для будь-якої з цих проблем.

Хто б міг подумати, що огірки можна не тільки солити, маринувати й консервувати, але і варити з них ... повидло! Дивно, але це дійсно так, причому солодке повидло з огірків володіє хоч і вельми оригінальним, але досить приємним смаком. Особливо добре поєднується воно з м'ясом (факт!) Або твердими сирами.

Кульбаба - це гарна квітка, який тішить наше око і прикрашає собою місто. Однак мало хто знає про те, що він є відмінним профілактичним засобом від багатьох хвороб, містить в собі корисні вітаміни і мінерали, а також з нього виготовляють сучасні лікарські препарати.

Квашена капуста - це одна з найулюбленіших російських закусок, яка користується своєю популярністю протягом багатьох років. На Русі традиційно додавали в неї яблука, буряк, брусницю, ароматні насіння, спеції і прянощі. Сьогодні ж господині віддають перевагу квасити капусту за новими рецептами. При цьому чомусь багато хто помилково вважає, що це соленье. Насправді ж сіль в даному процесі лише служить в ролі природного «консерванту».

Кожна господиня мріє зробити на зиму смачні заготовки. Ми витрачаємо величезну кількість часу, сил, а часом і грошей для досягнення даної мети. От тільки, на жаль, наші старання не завжди справджуються. У більшості випадків це стосується маринованих, консервованих і солоних огірків, адже буває дістанеш баночку цієї смакоти, відкриєш її, а овочі в ній кислі і м'які. Це помилки літа.

Хто з нас не чув про користь журавлини? Дана ягода користується популярністю протягом багатьох років. Її широко застосовують для лікування найрізноманітніших хвороб. Плюс до всього вона багата на такі вітаміни, як К, С, В2, В1, РР, а також в її складі містяться йод, кальцій, срібло, залізо, магній, фосфор. Важливим є і те, що журавлина - це лідер серед фруктів і ягід за вмістом фенолу, який має бактерицидну дію.

Чорна бузина - це популярна ягода, яка впродовж багатьох років користується популярністю завдяки своїм лікувальним властивостям. Її широко застосовують для зниження температури, усунення важких простудних захворювань, поліпшення обмінних процесів в організмі і для нормалізації роботи шлунка. Дана ягода має бактерицидні, патогенними, сечогінними, протизапальними і дезинфікуючими властивостями.

Всі ми знаємо про те, що ожина - це одна з найбільш корисних ягід. Вживаючи її регулярно, можна позбутися багатьох хвороб, запобігти виникнення нових і посилити свій імунітет. Якщо ви хочете круглий рік ласувати такими дарами природи, зробіть з них повидло.

Сьогодні багато господинь хочуть навчитися готувати мариновані помідори з яблуками і це не дивно, так як вони мають островатий, приємний смак і при цьому зовсім некислі. За своїми смаковими якостями такі овочі схожі з помідорами, які консервуються сільським способом і зберігаються в бочці. Приготувати їх нескладно і дуже швидко. Ось найпопулярніші рецепти.

Пастила - це дуже корисний і смачний десерт, який містить у своєму складі безліч вітамінів. Готують таку смакоту з фруктового або ягідного пюре. Тут дуже важливо спиратися на свій смак. Однак найбільш корисною є пастила з чорниці.

Квашення - прекрасний спосіб зберегти в продукті вітаміни і мікроелементи протягом довгої зими. Відмінні смакові якості квашеної капусти відомі всім. Вона виходить при такому способі приготування кислуватою, гострої, різкою. Квашена капуста вважається навіть більш корисною, ніж свіжа.

Як відомо, німці просто обожнюють квашену капусту. Вони вживають її не тільки в якості самостійної закуски, а й готують на її основі різні страви. Сьогодні ми розглянемо рецепт квашеної капусти, який користується величезною популярністю на німецьких землях. Відразу можна сказати, що технологія приготування цієї страви мало чим відрізняється від звичної нам російської квашеної капусти, проте деякі нюанси, все ж, є. Що ж, давайте приступимо.

Вінегрет - це смачний свіжий салат, який давно вже став традиційним російською столі. Дуже люблять його ті, хто дотримуються постів, адже за своєю поживністю він анітрохи не поступається іншим закусок. Для тих, хто стежить за своєю фігурою, вінегрет також незамінний, адже кількість калорій в ньому менше, ніж у багатьох інших салатах. А на смак вінегрет - просто дивовижний салат.

Меню сайту