Реклама спонсора

Найпростіший пиріг з яблуками готується максимум 40 хвилин. За лічені хвилини вимішується тісто, заливається в форму і поміщається в духовку. Після цього у вас є півгодини вільного часу і можна зайнятися іншими справами.

Щоб правильно зберегти айву, її потрібно правильно зібрати (якщо у вас власний сад) або купити на ринку.

З шипшини та яблук можна приготувати чудовий компот на зиму. Такий напій буде не лише смачним, але ще дуже корисним, зміцнює імунітет у зимовий час.

Диню в сиропі можна готувати різними способами, умовно їх можна розділити на два види: для безпосереднього вживання і на зиму.

Качку запікають у духовці з використанням різних начинок, проте, якщо нафарширувати качку рисом і яблуками, виходить незвичайний смак. Рисова крупа чудово доповнює засмажене качине м'ясо, а солодкуватий присмак яблук і зовсім щось чарівне!

Colchicum autumnale (колхікум) в народі прозвали просто - пізньоцвіт осінній. Це неймовірно красиве і загадкове рослина. Дивовижної краси квіти нагадують кроси, квітучі ранньою весною. У світі налічують більше ста видів пізньоцвіту, проте посадка і догляд за цими прекрасними рослинами практично нічим не відрізняються.

У яблучний сезон найпопулярніший пиріг - це шарлотка. Існує багато варіацій шарлотки з додаванням тих чи інших компонентів. Але щоб шарлотка вийшла не тільки смачною, але ще і пишною, потрібно знати деякі хитрощі. Розглянемо кілька рецептів пишною шарлотки з яблуками.

Листковий пиріг з абрикосами - не тільки смачне, але ще і дуже красиве блюдо. У багатьох елітних булочних Парижа можна зустріти такий десерт. Такий пиріг під силу самостійно приготувати будь-який «починаючої» господарці. Приготування такої страви не займає багато часу, а смак виробу виходить не гірше, ніж у Франції!

Всім відомий незвичайний за смаком сливовий соус - ткемалі, який є стравою грузинської кухні. Існують деякі варіації при приготуванні ткемалі. Приміром, за оригінальним рецептом його готують з аличі, однак для приготування соусу підходить будь-який сорт кислих слив і ягоди терну.

Ацидантера - квітка, яка на перший погляд дуже нагадує гладіолус. Належить рослина до роду півникових. Культура є теплолюбивой, тому її рекомендують висаджувати лише в тих районах, де клімат досить теплий. Іноді квітка висаджують в теплицях.

Наливка з терну має свою назву - тернівка. Тернівка має яскраво виражений смак, який сильно відрізняє її від інших плодово-ягідних алкогольних напоїв домашнього приготування. Вона добре підходить до будь-якого застілля - будь то день народження або Новий рік. Гості завжди хвалять незвичайний смак напою і його шикарний аромат. Ну, а крім того, тернівка володіє відмінним оздоровчим дією.

Лохину називають природними ліками, адже ягода допомагає практично при будь-яких недугах. Вона має протизапальний ефект, є відмінним жовчогінним і сечогінним засобом. Крім цього, відмінно знижує рівень цукру в крові.

Існують сотні рецептів приготування різноманітних пирогів з яблуками. Перелік починається від простих виробів, що не вимагають особливих навичок, і триває до найвишуканіших шедеврів, що вважаються вершиною кулінарного мистецтва. Особливо популярний десерт з екзотичною назвою Тарт Татен.

Малина - не тільки корисне, але і незамінний засіб в лікуванні багатьох зимових захворювань. Перетерта з цукром, вона в повному обсязі зберігає всі свої природні вітаміни. Тому її по праву вважають найефективнішим ліками проти високої температури, застуди, хворого горла та інших хвороб. До того ж перетерта з цукром малина ще й дуже смачні ласощі, яке може бути використане як звичайне варення, або у вигляді начинки для пирогів.

Якщо в саду рясно вродили вишні і господарі не можуть впоратися з їх переробкою, можна самостійно приготувати настоянку з вишні на горілці. Є досить рецептів приготування такого напою.

Меню сайту