Реклама спонсора

Йод - чудове дезінфікуючий засіб, часто вживане для обробки незначних ран і порізів. А тому, поранивши руку, кожна людина поспішає прикласти до ранки шматочок змоченою в йоді ватки, щоб зупинити кровотечу і запобігти потраплянню інфекції. У такі моменти по неакуратності дуже легко пролити пару крапель йоду на одяг, зіпсувавши тим самим улюблену річ. Плями йоду досить важко відіпрати з одягу, і для цього мало використовувати лише пральний порошок.

Повністю занурюючись в мистецтво малювання, дітлахи часто можуть почати малювати замість паперу на своєму одязі. Фломастер, залишений на тканині, відіпрати не так-то просто, як може здатися на перший погляд, але, тим не менш, завдання це цілком здійсненне.

Плями - явище малоприємне. Удвічі прикро, якщо забруднення утворилося через цвілі, проте турбуватися не варто. Очистити його цілком можливо навіть з делікатною тканини. Для цього існує безліч підручних найнесподіваніших засобів.

Найчастіше трапляється так, що одне незручне рух, зроблене під час застілля, призводить до потрапляння на одяг червоного вина. Винні плями вивести дуже складно, а тому, як правило, сучасні пральні порошки виявляються неефективними. Яким же способом можна позбутися плями червоного вина з одягу? Спробуємо розібратися.

Супер клей - дуже корисна і потрібна річ в господарстві, але надзвичайно неприємна і шкідлива, якщо виявляється на нових джинсах чи коханій майці. На перший погляд може здатися, що річ зіпсована і її ніяк вже не врятувати, однак існують деякі досить ефективні способи, скориставшись якими, можна безслідно видалити з одягу ці складні плями, залишені супер клеєм. Отже, що ж може стати в нагоді?

Малинове варення - це продукт, який є вдома практично у кожної господині. Таке варення взимку дозволить поповнити запас вітамінів, а також зробить вашу їжу різноманітніше і смачніше. При варінні багато корисні компоненти зникають, і в продукті залишається лише мала частина енергетичних запасів, але існує кілька методів, завдяки яким ці втрати можна звести до мінімуму.

Багатьом господаркам не з чуток відомо, як «зручно» в зимову пору року мати в запасі варення з малини. По-перше, малинове варення дуже смачна страва, по-друге, воно дуже корисне, по-третє, це справжнє «ліки» домашнього виготовлення, яке можна використовувати як для лікування, так і профілактики різних простудних захворювань! Особливо це стосується варення, приготованого без застосування теплової обробки, тобто без варіння.

Одним з найулюбленіших видів варення є десерт з агрусу, адже він не тільки дуже смачний, але і надзвичайно корисний. Їдять його з полюванням абсолютно всі без винятку, причому, як у чистому вигляді, так і як доповнення до пиріжків, сирників, млинців.

Лимони - надзвичайно корисні цитрусові, багаті різними необхідними організму речовинами. Приготоване з них варення має ніжний непередаваний смак і володіє особливою кислинкою. Так чому б не порадувати своїх домочадців таким ласощами? Існують різні рецепти лимонного варення, а тому кожна господиня зможе вибрати найбільш підходящий для себе. Отже, розглянемо деякі варіанти.

Багато господинь недолюблюють агрус, бо не знають, що з цією ягодою робити. Ця ягода дуже корисна, а за смаковими якостями вона нагадує улюблений багатьма екзотичний фрукт - ківі. З агрусу можна готувати компоти та варення, але так як він містить багато пектину і відмінно желирующих, спробуйте зварити джем з агрусу на зиму.

Кожна хороша господиня влітку робить все можливе, щоб полегшити собі життя взимку, а саме заготовлює фрукти і овочі про запас таким чином, щоб їх можна було використовувати, як можна менше піддаючи обробці. Саме тому так популярні всілякі заготовки для приготування супів - борщу і розсольнику, адже в основному вони готуються з овочів, сезон дозрівання яких літо і осінь. І якщо влітку не полінуватися, то взимку буде дуже приємно дістати баночку заготовки і приготувати з неї ароматний супчик.

Як тільки не переробляють яблука досвідчені господині! У сезон, коли яблуні починають плодоносити, часом просто не знаєш, куди від них дітися. Коли яблука насушити, компоти закручені, варення і повидло зварені і вже немає фантазії, куди подіти все не кінчаються яблука, спробуйте новий рецепт - яблучне варення з лимоном. Смак виходить свіжий, незвичайний, а саме варення - дуже соковите і ароматне. Лимон підкреслює смак яблук, надає варенню приємну кислинку.

Абрикоси - смачні, а разом з тим і надзвичайно корисні фрукти. Це справжнє джерело вітамінів E, A, C, заліза, бета-каротину і калію. Вміщені в цих плодах поживні речовини корисні для зору, для роботи імунної, травної та серцево-судинної системи. Саме тому кожна турботлива і передбачлива хозяюшка обов'язково заготовлює ці плоди про запас. Найбільш популярним способом є приготування абрикосового варення.

Чи доводилося вам пробувати абрикосове варення з горіхами? Якщо так, тоді ви неодмінно захочете повторити солодке частування в домашніх умовах. І ви навіть не уявляєте собі, наскільки рецепт його простий.

Чим порадувати свою сім'ю в період довгої і холодної зими? Звичайно, смачним варенням з абрикосів з додаванням мигдалю. Це справжній кулінарний шедевр, здатний нагадати смак літа. А горіхи додають такому солодкого страви дражливий присмак.

Меню сайту