Реклама спонсора

Фейхоа вирощують на півдні нашої країни, але для багатьох ці плоди раніше є справжнім заморським ласощами, яке важко дістати і яке, на жаль, у свіжому вигляді тривалий час не зберігається.

Про корисні властивості плодів журавлини ходять справжні легенди. Кожен намагається якщо не купити в зимовий час яку-небудь журавлинну заготовку, то обов'язково самостійно на зиму її заготовити. З журавлини можна готувати різноманітні страви. Це можуть бути і звичайні варення, джеми, пюре, однак журавлина добре підходить і для приготування компотів, морсів, натуральних соків, хоча багато хто, напевно, через нестачу часу воліють журавлину заморожувати і заготовляти на зиму у власному соку!

Вікторія (полуниця садова або суниця садова) є однією з найбільш популярних і улюблених садівниками ягід. Ця рослина існує виключно в окультуреному вигляді і являє собою гібрид двох різних сортів суниці, який був виведений в Голландії у вісімнадцятому столітті.

Чорноплідна горобина славиться цілющими властивостями. Її модно заготовити на зиму про запас і споживати вітамінну продукцію цілий рік.

Чорна смородина являє собою невеликий листопадний чагарник, що відноситься до сімейства крижовнікових і роду «смородина». Плоди цієї рослини знайшли широке застосування в кулінарії і медичній практиці. У кулінарії використовуються ягоди (у свіжому вигляді, сушеними, варення, компоти, джеми і так далі) і листя чорної смородини (як інгредієнт для салатів і при соління та маринування овочів).

Аґрус - смачна невелика ягідка з неповторним кислуватим смаком. Перевагою агрусу є вміст великої кількості вітамінів, макро- і мікроелементів, флавоноїдів, дубильних речовин. Агрус здавна використовували для лікування і профілактики різних захворювань. Кожен хоче зберегти аромат і неповторний смак, а також цілющі властивості ягоди. Для цього рекомендується приготувати всілякі заготовки, наприклад, компот, варення, желе, джем, соки і навіть вино.

Ірга - маловідома, а разом з тим дуже смачна і корисна ягода. Її ароматні й соковиті плоди своїм зовнішнім виглядом чимось нагадують чорну смородину, але на відміну від останньої мають велику величину. Сезон дозрівання ірги так швидкоплинний, а тому багато господині віддають перевагу заготовлювати цю ягоду на зиму. Компоти, варення, желе, пастила - що тільки не роблять з ірги. Всі ласощі виходять дуже смачними і в холоди нагадують про минуле літо.

Ожина за смаковими якостями і корисним властивостям нітрохи не поступається своєю близькою «родичці» - малині. Темно-фіолетові ягоди з приємним ароматом і кисло-солодким смаком прекрасно підходять для консервації. Заготовки з ожини, перетертої з цукром, взимку стануть незамінним профілактичним засобом простудних захворювань. Компоти та варення будуть не менш корисними, але щоб частково зберегти корисні властивості, слід дотримуватися рецептуру приготування.

Гіркий перець - завжди бажаний гість на столі любителів гострої їжі. Цей пікантний і надзвичайно корисний овоч, що надає гостроту і яскравість звичним стравам, який рятує від простудних захворювань і зміцнює імунітет, можна заготовити на зиму різними способами. Давайте розглянемо найпопулярніші з них.

Груші - такий фрукт, який можна заготовити на зиму в різному вигляді - робити плоди вареними, моченими, консервованими, сушеними і в'яленими. Груші чудово поєднуються з ягодами та іншими плодами, тому з них виходять чудові компоти-асорті. З них можна заздалегідь приготувати начинку для пирогів і зварити варення, яке взимку намазувати на хліб або подавати до чаю.

Ранетки - маленькі, а разом з тим неймовірно смачні й ароматні яблучка, які також називають «райськими». З ранеток можна приготувати масу різних заготовок на зиму, які в холоди навіють спогади про минуле тепле літо і збагатять організм масою корисних речовин. Розглянемо, що ж можна приготувати з «райських» яблучок на зиму.

Абрикос - подарунок сонця, яскравий соковитий плід з ароматною і дуже смачною м'якоттю. Він встигає в липні, і багато господинь намагаються заготовити його взапас, щоб взимку насолодитися його красою.

Аденоїди - важливий орган організму, адже вони включені в систему нашого місцевого імунітету і є природним бар'єром організму при боротьбі з вірусами. Збільшення аденоїдів є основною проблемою у дітей. За статистикою, воно зустрічається у кожного з чотирьох дітей. Однак, незважаючи на широке поширення даної проблеми, у батьків часто виникають питання, як правильно вилікувати аденоїди і, насамперед, чи можна повне лікування і як уникнути операції?

Надмірне потовиділення, зване гіпергідрозом, нерідко є проблемою серед жіночої половини людства. Деяких воно частіше турбує вдень, а деяких - тільки вночі. Однією з найбільш банальних причин підвищення пітливості вночі здатне стати порушення стандартного температурного режиму в спальному приміщенні. А в інших жінок надмірне потовиділення може стати особливого роду реакцією, яка виникає при вживанні гострих або пряних продуктів харчування - таких, як часник і ряд спецій.

Мариновані овочі практично завжди до речі на столі, особливо, коли пройшов літньо-осінній сезон, і настала зима з її передумовами до авітамінозу і бажанням споживати більше овочів і фруктів. У даній статті буде представлена ??своєрідна закуска «асорті» з різних овочів, щоб максимально втілити бажання людини отримати все і відразу.

Меню сайту